Nord5 Opublikowano 20 Stycznia 2018 Opublikowano 20 Stycznia 2018 Witam szybki jesteś jak twoja fura . Podobne pytanie zapodałem na innym forum i nnnnnnnnnniiiiiiiiiicccccccccc ! Znalazłem w GCC auta które bardzo mnie zainteresowały , niestety trudno znaleść informacje . Na szczęście trafiłem do Ciebie !! Daj znać na temat przeglądu i ewe. uwag diagnosty . jaki był koszt kontenera ? Chcę COŚ pociągnąć Pozdrawiam
was002 Opublikowano 25 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2018 kiedyś się zbiorę żeby opisać proces na blogu może ;-) Uwagi diagnosty -> wkurzony był, że obok kielicha nie było tabliczki z rozpiską masy własnej, nacisku na osie etc... ogólnie samochód wjechał na przegląd na nowych oponach, czysty jakby z fabryki wyjechał, bo jeszcze było sucho jak rejestrowałem, więc sam przegląd trwał z zegarkiem w ręku może 30 sekund. Procedura dopuszczenia do ruchu tylko na SKP z uprawnieniami "d", więc nie każda to zrobi... Diagnosta spędził za to prawie pół godziny szukając danych, bo RS4 to jakiś egzotyk, a nowy cepik nie posiada kraju pochodzenia AE ani ZEA, ani UAE... więc "kraj pochodzenia: inny; uwagi: w systemie nie ma kraju ZEA; ", tyle. Koszt przeglądu 99PLN (!). Dokumenty do rejestracji: potwierdzenie własności (dowód rejestracyjny z tłumaczeniem, bo nie chcieli nawet umowy, skoro auto było moje ponad rok za granicą), dokument formalności celnych (to dopiero długa lista, ale jak się ma wszystkie wymagane dokumenty i tłumaczenia, to 1 dzień i po sprawie) i stare tablice. 15 minut później i 258PLN mam już miękki dowód i nowe tablice. Z ubezpieczeniem było trochę jazd, bo jednak rozstrzał cenowy dla takiego gościa jak ja, co nie ma żadnych udokumentowanych zniżek w ciągu ostatnich lat, jest GRUBY. I to mam na myśli "BARDZO" gruby... ale to chyba wiecie. Co ciekawe, po godzinie szukania, bardzo miła pani zajmująca się ubezpieczeniami podsunęła mi ofertę na OC za 740PLN w Axie - powiedziała od razu, że mają najlepsze oferty dla ludzi z silnikami powyżej 2L (wyszło mniej niż w Linku). Do tego AC z Warty 10x więcej... 7500. Co ciekawe, z PZU udało się wyciągnąć moje zniżki sprzed lat 7... miałem 30%. Koszt AC - 14500... Tak to wygląda teraz... Smutno jakoś, nigdy takiego syfu nie miałem na samochodzie No i się tempomat zepsuł... ale nie będę teraz tam grzebał. Wywaliło błąd, że radar się wyłączył (chociaż dotykam - widać, że ciepły bo cały zderzak mokry, a radar suchutki).
was002 Opublikowano 25 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2018 W dniu 1/20/2018 o 13:36, Nord5 napisał: jaki był koszt kontenera ? standardowy - 1500Euro i 6 tygodni... auto zwiedziło więcej portów/krajów niż ja przez ostatnie 2 lata. Co ciekawe obyło się bez żadnych strat. Trochę syf w środku, bo jednak ludzie z błotem mi włazili na dywaniki, ale taka pogoda. No i nie mogę sobie przypomnieć czy sam wyjąłem kartę SD z kamery czy ktoś wyjął, bo nie ma... Ale kamera jest tam gdzie była. Niczego nie brakuje, nie ma żadnych śladów na aucie świadczących o tym, że gdzieś coś ktoś obił czy przetarł.
Buba Opublikowano 25 Stycznia 2018 Opublikowano 25 Stycznia 2018 Weź go odeślij. Lepsze fotki były z ZEA
Kosmita Opublikowano 25 Stycznia 2018 Opublikowano 25 Stycznia 2018 (edytowane) 22 minuty temu, Buba napisał: Weź go odeślij. Lepsze fotki były z ZEA hehehehe no tak.. Ja mam foty Dubajskiego Ryśka z Arkadii jak był na spocie naszym w ost. wtorek Edytowane 25 Stycznia 2018 przez Kosmita
Kosmita Opublikowano 25 Stycznia 2018 Opublikowano 25 Stycznia 2018 4 godziny temu, k232 napisał: I auto będzie już tylko w Polsce? Póki co tak..
senk Opublikowano 25 Stycznia 2018 Opublikowano 25 Stycznia 2018 A gdzie Ty stacjonujesz tą furką w sensie jaki rejon Polski? Może bym podjechał kiedyś gdzieś zobaczyć kuzyna. Już jedną fote z białasem mam
was002 Opublikowano 25 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2018 ja mam blachy na W ale nie mówię nie... BTW. na pierwszym baku zrobiłem 160 (!) km !! weszło 38 litrów... zatankowałem, bo bałem się, że do domu nie dojadę tak ta wskazówka szła w dół. Co jest, że tu te auta tyle palą a w dubaju byłem w stanie go w 12-13 utrzymać... ?
l.e.s.t.e.r Opublikowano 25 Stycznia 2018 Opublikowano 25 Stycznia 2018 12 minut temu, was002 napisał: ja mam blachy na W ale nie mówię nie... BTW. na pierwszym baku zrobiłem 160 (!) km !! weszło 38 litrów... zatankowałem, bo bałem się, że do domu nie dojadę tak ta wskazówka szła w dół. Co jest, że tu te auta tyle palą a w dubaju byłem w stanie go w 12-13 utrzymać... ? zimno poprostu qwa zimmmo, przez pół roku zimno i nie ma słońca
senk Opublikowano 25 Stycznia 2018 Opublikowano 25 Stycznia 2018 Średnie spalanie z 26 ostatnich tankowań mam 18,4
k232 Opublikowano 25 Stycznia 2018 Opublikowano 25 Stycznia 2018 14 minut temu, l.e.s.t.e.r napisał: BTW. na pierwszym baku zrobiłem 160 (!) km !! weszło 38 litrów... Nie ma co porównywać paliwa w Dubaju do paliwa w Polsce : D 1
was002 Opublikowano 26 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 26 Stycznia 2018 przywiozłem pełny bak (nikt mi nie powiedział, że to zabronione, ale też nikt najwyraźniej nie sprawdził...), więc to raczej temperatury i polskie drogi (jazda od świateł do świateł). W DXB jednak gdziekolwiek się człowiek przemieszcza to jest do przejechania 50km autostradą ze stałą prędkością z radarem co 100m... Panowie, "mały" przegląd (5kkm, oleje, filtry), bo skrzynię robiłem jak książka serwisowa przykazała przy 60k, i... czyszczenie osadu w dolocie - bo już mnie wszyscy nękają, że muszę, że to na pewno będzie ble, że trzeba itd... gdzie się z tym zgłosić?
k232 Opublikowano 26 Stycznia 2018 Opublikowano 26 Stycznia 2018 Ja bym się bał jechać takim autem do polskich szpecjalistów : D
Kooga Opublikowano 26 Stycznia 2018 Opublikowano 26 Stycznia 2018 (edytowane) Dokladnie, skoro rejestracja na W to do sportmile pewnie masz niedaleko Tylko nie wiem jak tam u nich z kolejkami Edytowane 26 Stycznia 2018 przez Kooga
Buba Opublikowano 26 Stycznia 2018 Opublikowano 26 Stycznia 2018 17 minut temu, k232 napisał: Ja bym się bał jechać takim autem do polskich szpecjalistów : D Też bym na serwis tylko do niemiec jeździł i szukał tego mechanika który składał ten samochód
k232 Opublikowano 26 Stycznia 2018 Opublikowano 26 Stycznia 2018 Można i taką opcję wziąć pod uwagę : D
Mosek Opublikowano 26 Stycznia 2018 Opublikowano 26 Stycznia 2018 oj bez przesady już ludzie, to nie jest 4.0 tfsi a 4.2 n/a, proste w budowie v8, jak budowa cepa, wiem to rs4 ale te auto w tej chwili 200tyś nie kosztuje nawet, dobrą sztukę znajdziesz za wiele mniej w de.
Rekomendowane odpowiedzi