bobusiek Opublikowano 11 Stycznia 2009 Opublikowano 11 Stycznia 2009 Ja też leje płyn z biedronki "Aura" letni i zimowy i jestem bardzo zadowolony,nadmienię że w/w płyn w teście Auto Świata zajął pierwsze miejsce :good:
sprężyn Opublikowano 11 Stycznia 2009 Opublikowano 11 Stycznia 2009 Leje na BP i też jest okej. Oryginalne wycieraczki i pięknie schodzi
tomaszek6 Opublikowano 19 Stycznia 2009 Opublikowano 19 Stycznia 2009 Właśnie przetestowałem Sonaxa. Jest świetny, raz wycieraczki machną i szyba czysta. :>. Używałem płyny do pryskaczy z BP oraz Shella. Uważam, że Sonax jest od nich lepszy. Nie zostawia żadnych smug na szybie.
Suli Opublikowano 21 Stycznia 2009 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Czy Sonax jest dostępny normalnie w hipermarketach? Bo jakoś go nie kojarzę Ja do tej pory używałem Psik - Psik-a, ale jak wszystkie na alkoholu, ma on tę przypadłość, że na zimnej szybie przy nie rozgrzanym aucie i średnich wycieraczkach - zamarza Alkohol zaraz odparowuje i jeśli wycieraczki nie zdążą zebrać wszystkiego za pierwszym razem niestety zostaja mazy i zamarznięte płaszczyzny
lukaszr Opublikowano 21 Stycznia 2009 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Właśnie przetestowałem Sonaxa. Jest świetny, raz wycieraczki machną i szyba czysta. :>. Używałem płyny do pryskaczy z BP oraz Shella. Uważam, że Sonax jest od nich lepszy. Nie zostawia żadnych smug na szybie. A ja właśnie zrezygnowałem z Sonaxa, którego zalałem na próbę - zostawia ślady i jest tłusty - całe auto miałem oblepione jakąś mazią. Wróciłem do Castrola PREMIUM.
wojtas-audi Opublikowano 21 Stycznia 2009 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Był w tesco taki fajny 4L w cenie chyba 7.99 , i był naprawde super , teraz zalalem 5l z tesco, tez daje rade
Suli Opublikowano 21 Stycznia 2009 Opublikowano 21 Stycznia 2009 dzieki za Właśnie przetestowałem Sonaxa. Jest świetny, raz wycieraczki machną i szyba czysta. :>. Używałem płyny do pryskaczy z BP oraz Shella. Uważam, że Sonax jest od nich lepszy. Nie zostawia żadnych smug na szybie. A ja właśnie zrezygnowałem z Sonaxa, którego zalałem na próbę - zostawia ślady i jest tłusty - całe auto miałem oblepione jakąś mazią. Wróciłem do Castrola PREMIUM. Dzięki za ostrzeżenie Łukasz, bo w trakcie łykendowych zakupów planowałem się od niego przymierzyć
lukaszr Opublikowano 21 Stycznia 2009 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Dzięki za ostrzeżenie Łukasz, bo w trakcie łykendowych zakupów planowałem się od niego przymierzyć Mam jeszcze 2L koncentratu jak chcesz
Suli Opublikowano 21 Stycznia 2009 Opublikowano 21 Stycznia 2009 A co :?: Uważasz, że dobrze by mi zrobiło gdybym pojeździł trochę z rozmazanymi szybami i zmienił swoje ostre spojrzenie na świat :polew:
Reggi Opublikowano 21 Stycznia 2009 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Płyn z Carrefoura daje radę Tak poza konkursem ..idealny temat do działu testów... który miał powstać
rav Opublikowano 21 Stycznia 2009 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Ostatnio gdy pojawiły sie większe mrozy zalałem koncentrat (rozcieńczony wg. ulotki {-25oC}) Shell, no i okazało sie to wielką pomyłką bo płyn zamarzał na szybie
boseron Opublikowano 21 Stycznia 2009 Opublikowano 21 Stycznia 2009 a ja kupiłem wczoraj 5 l za 8 zł w carefurze i nie widze różnicy, przynajmniej leje go bez umiaru
siemian Opublikowano 22 Stycznia 2009 Opublikowano 22 Stycznia 2009 ja kupuje na Statoil i jestem bardzo zadowolony. Nigdy mi nie zamarza i ładnie pachnie co jest rzadkościa wsród płynów zimowych
lucabianco Opublikowano 2 Lutego 2009 Opublikowano 2 Lutego 2009 Ja używam Castrol Biofix. Przyjemny zapach i nie zamarzł mi nawet w te największe mrozy!
jarko Opublikowano 2 Lutego 2009 Autor Opublikowano 2 Lutego 2009 a ja kupiłem wczoraj 5 l za 8 zł w carefurze i nie widze różnicy, przynajmniej leje go bez umiaru Poczekaj na mrozy
kuredu Opublikowano 24 Lutego 2009 Opublikowano 24 Lutego 2009 ja kupuje ten z tesco i nie narzekam, to czy płyn nie zamarza też zależy od tego gdzie jest zbiornicznek na plyn, kiedyś w carismie płyn zamarzał nawet przy -3stopnie podczas jazdy a to dlatego, że był na przodzie auta i nie był praktycznie niczym osloniety.
rav Opublikowano 27 Lutego 2009 Opublikowano 27 Lutego 2009 Witam to czy płyn nie zamarza też zależy od tego gdzie jest zbiornicznek na plyn, kiedyś w carismie płyn zamarzał nawet przy -3stopnie podczas jazdy a to dlatego, że był na przodzie auta i nie był praktycznie niczym osloniety. A ja myślę, że to nie zależy gdzie umieszczony jest zbiornik na płyn tylko od jakości płynu. ________________ Pozdrawiam Rafał
kuredu Opublikowano 1 Marca 2009 Opublikowano 1 Marca 2009 no własnie Pisałem wyżej że niezależnie od płynu i jego jakości, w carismie zamarzał nawet przy niskich temperaturach, a w audi leje najtańszy z możliwych TESCO i nawet przy minus 20 nic sie nie dzieje, wiec uważam że ma znaczenie umiejscowienie zbiornika na płyn A ja myślę, że to nie zależy gdzie umieszczony jest zbiornik na płyn tylko od jakości płynu.
marcelinho Opublikowano 7 Marca 2009 Opublikowano 7 Marca 2009 najtanszy z carrefoura ok 10zl/5l. wstyd?bo brzydziej pachnie od tego za 30zl z orlenu?dla mnie to jakies nieporozumienie
nike21 Opublikowano 9 Marca 2009 Opublikowano 9 Marca 2009 TESCO nie jest złe tylko wiadome nie ten płyn w paski co mają, zdarzyło mi sie go kupic taki z niebieską etykieta i powiem ze pachniał nie najgorzej i nawet nie zamarzał hehehe a koszt za 5 litrów ok 15 zeta tez kupuje juz od dluzszego czasu plyn w tesco... ten w paski i ten z niebieska etykieta... przy -20 mi nie zamarzl, przyjemny gruszkowy zapach, jedyny minus to to ze troszke kiepsko myje szybke ale za cene o polowe nizsza od markowego plynu mozna wiecej i czesciej na ta szybe psiknac plyn z Orlenu tez jest dobry... w autach sluzbowych mamy flote na Orlenie i kupujemy tylko plyn Orlenu... dobrze myje, nie zamarza tylko w zimowym plynie zapach troche za ostry jak dla mnie...
Rekomendowane odpowiedzi