Muskel1 Opublikowano 6 Września 2021 Opublikowano 6 Września 2021 (edytowane) Godzinę temu, Zbig208 napisał: Mi nie jest potrzebna, chodzi o innych. Forum jest po to by pomagać innym. Oczywiście, że tak. Dlatego poddałem pomysł na przyczynę usterki oraz info odnośnie tego jak ją usunąć, a raczej gdzie znaleźć info dotyczące tego problemu. To nie jest Twoim zdaniem pomoc? Trudno wymagać np. ode mnie, abym zapłacił za dostęp do erwin, ściągnął należne dokumenty i je tutaj wstawił, zważywszy na to, że ja ich osobiście także nie potrzebuję. Ponadto nie będę dysponował materiałami, które tylko dla pewnych osób ściągnąłem i za które oni zapłacili. Cudzymi rzeczami się nie rozporządza. Musisz także uszanować decyzję kolegów jeżeli zdecydowali nie wrzucać tutaj dokumentów, za które zapłacili. Już pominę same aspekty praw autorskich takich dokumentów i udostępniania ich publicznie, bo może to skończyć się karą pieniężną Każdy potrzebujący może sobie sam ściągnąć bo jest podane co i jak a cena nie jest wielka, jak sam już stwierdziłeś. Jeżeli masz taką dobrą wole to ściągnij je i wstaw. Edytowane 6 Września 2021 przez Muskel1
nietper Opublikowano 2 Marca 2022 Opublikowano 2 Marca 2022 Przewertowałem wszystkie strony tematu i tak do końca jest mi ciężko przypisać do mojego przypadku. Więc chciałbym dopytać. W moim przypadku A4 Allroad 45 TFSi 2020, pojawiło się takie metaliczne wyczuwalne, lecz nie słyszalne popukiwanie z okolic lewego koła, zwłaszcza jak trzyma się nogę na podnóżku. Czuć jakby to jakiś przegub trykał czy coś. Auto 3 razy było na gwarancji w serwisie, nawet wymienili dwumas na gwarancji, lecz nic z tego Byłem na szarpakach we własnym zakresie i wszystko sztywne, półosie i przeguby git. Moje pytanie brzmi, czy w takim razie jest prawdopodobne by auto wymagało naprawy wg technologii TPI 2044902/5?
vvalery Opublikowano 2 Marca 2022 Opublikowano 2 Marca 2022 28 minut temu, nietper napisał: Przewertowałem wszystkie strony tematu i tak do końca jest mi ciężko przypisać do mojego przypadku. Więc chciałbym dopytać. W moim przypadku A4 Allroad 45 TFSi 2020, pojawiło się takie metaliczne wyczuwalne, lecz nie słyszalne popukiwanie z okolic lewego koła, zwłaszcza jak trzyma się nogę na podnóżku. Czuć jakby to jakiś przegub trykał czy coś. Auto 3 razy było na gwarancji w serwisie, nawet wymienili dwumas na gwarancji, lecz nic z tego Byłem na szarpakach we własnym zakresie i wszystko sztywne, półosie i przeguby git. Moje pytanie brzmi, czy w takim razie jest prawdopodobne by auto wymagało naprawy wg technologii TPI 2044902/5? Pewnie nie bo to dotyczy tyłu, a u Ciebie mniemam stuka z przodu. TPI dokucza głównie w słoneczne dni przy ruszaniu czy cofaniu najczęściej. To jest moje zdanie, ale może ktoś jeszcze coś dorzuci.
Muskel1 Opublikowano 2 Marca 2022 Opublikowano 2 Marca 2022 Twoje auto jest zbyt owe, problem ten dotyczył aut z pierwszych lat produkcji. Ten dźwięk jest u Ciebie po lewej strone, natomiast w TPI 2044902/5 dźwięk wydobywa się z przestrzeni nóg pasaźera z prawej strony. Myślę, źe to coś innego. 1
vvalery Opublikowano 2 Marca 2022 Opublikowano 2 Marca 2022 (edytowane) 37 minut temu, Muskel1 napisał: Twoje auto jest zbyt owe, problem ten dotyczył aut z pierwszych lat produkcji. Ten dźwięk jest u Ciebie po lewej strone, natomiast w TPI 2044902/5 dźwięk wydobywa się z przestrzeni nóg pasaźera z prawej strony. Myślę, źe to coś innego. Muskel to ta instrukcja nie dotyczyła odgięcia tej blachy prętem z tyłu ? P.S. Masz rację prawy przód Edytowane 2 Marca 2022 przez vvalery
nietper Opublikowano 2 Marca 2022 Opublikowano 2 Marca 2022 Ehh więc w sumie póki co jestem w d**** ?. Kupi człowiek nowe auto i się wkurza, bo ASO to już w ogóle nie ogarnia czegoś, co nie jest wymianą oleju bądź nie rozlatuje się w rękach… No nic, poczekam na cieplejsze dni jak nic się nie poprawi, to nadal będę ich męczyć. Swoją drogą jestem ciekaw, co wykaże ekspertyza u producenta odnośnie wymienionej dwumasy ? Niemniej bardzo dziękuję za zaangażowanie, jeśli ktoś by zastanawiał się nad zakupem B9 45 TFSi MHEV po 2020, to zapraszam po informacje, bo ogólnie to może nie jest tragicznie, ale trochę kaszanka jeśli chodzi o jakość wykonania/pracę silnika ?
Langista Opublikowano 2 Marca 2022 Opublikowano 2 Marca 2022 Ja obstawiam coś z amortyzatorem, jest tak cały czas, czy tylko na nierównościach?
nietper Opublikowano 2 Marca 2022 Opublikowano 2 Marca 2022 W sumie to bardziej czuć to na równej drodze, w koleinach w sumie jakby wcale nawet tego nie było. Jeszcze raz w weekend spróbuję sprawdzić półosie i przeguby. Chyba, że skrzynia coś zaczęła mniej delikatnie pracować. Ehh w zasadzie to nie powinno być nawet takiego tematu, auto przejechało raptem 33 tysiące i to w większości po ekspresówkach i autostradach, a tu takie kwiatki ?
raqu43 Opublikowano 3 Marca 2022 Opublikowano 3 Marca 2022 kolego mi przy 38 tysi poszła świeca... także wiesz...
Tommaso_PL Opublikowano 6 Marca 2022 Opublikowano 6 Marca 2022 Witam, chciałem zapytać czy u kogoś występuję również trzeszczenie, skrzypienie w Avancie podczas jazdy z tyłu auta. Bagażnik pusty i na nierównościach coś trzeszczy, jakby podskakiwało, stukało. Rozkminiam czy to roleta, czy może coś z tej baterii w Mild Hybrid... no i trzeszczenie drzwi u mnie też powróciło... w ASO nasmarowali uszczelniaczem było ok, jak wiadomo do czasu...
Gwidoon Opublikowano 29 Maja 2022 Opublikowano 29 Maja 2022 Cześć, czy byłby ktoś tak miły, uprzejmy i podesłał mi instrukcje TPI na priv?? Mam ten sam problem z cykaniem/stukaniem.... Z góry dziękuję
Zienciu77 Opublikowano 5 Czerwca 2022 Opublikowano 5 Czerwca 2022 Witam. Problem stuków, trzasków z tyłu samochodu również mnie dopadł. Czy ktoś z was może pomóc w pozyskaniu instrukcji w jaki sposób można pozbyć się tej wady. Strona podana wyżej nie odpowiada. Jesteście ostatnia deską ratunku.
Zienciu77 Opublikowano 6 Czerwca 2022 Opublikowano 6 Czerwca 2022 Witam. Czy znacie może ogarniętego mechanika który naprawił to skrzypienie i robił to zgodnie z procedurą serwisową i wie w czym leży problem. Mieszkam w Szczecinie. Pozdrawiam.
raqu43 Opublikowano 9 Czerwca 2022 Opublikowano 9 Czerwca 2022 W dniu 6.06.2022 o 16:35, Zienciu77 napisał: Witam. Czy znacie może ogarniętego mechanika który naprawił to skrzypienie i robił to zgodnie z procedurą serwisową i wie w czym leży problem. Mieszkam w Szczecinie. Pozdrawiam. to skrzypienie występuje z przodu , a nie z tyłu. Ja robiłem to pod Świdwinem, gosciu kumaty, niecała godzina i bylo po bólu... jak chcesz podeśle ci namiar, odezwij się na priv
motobrand Opublikowano 12 Października 2022 Opublikowano 12 Października 2022 W dniu 6.03.2022 o 16:14, Tommaso_PL napisał: Witam, chciałem zapytać czy u kogoś występuję również trzeszczenie, skrzypienie w Avancie podczas jazdy z tyłu auta. Bagażnik pusty i na nierównościach coś trzeszczy, jakby podskakiwało, stukało. Rozkminiam czy to roleta, czy może coś z tej baterii w Mild Hybrid... no i trzeszczenie drzwi u mnie też powróciło... w ASO nasmarowali uszczelniaczem było ok, jak wiadomo do czasu...
motobrand Opublikowano 12 Października 2022 Opublikowano 12 Października 2022 (edytowane) Witam wszystkich. Niestety u mnie również skrzypienie w tylnej części nadwozia. Coś w drzwiach za kierowcą lub w bagażniku cały czas się odzywa:( Czy u Ciebie coś udało się zlokalizować ? Może łatwiej będzie jak napiszesz co do tej pory zrobiłeś cele likwidacji stuków ? pozdrawiam ja mam avant z 22’ Edytowane 12 Października 2022 przez motobrand
pz87 Opublikowano 13 Października 2022 Opublikowano 13 Października 2022 11 godzin temu, motobrand napisał: ja mam avant z 22’ Jak rocznik 22, to co innego niz w tym temacie. Wada z tpi dotyczy aut przed 2017
wiciooo Opublikowano 22 Maja 2023 Opublikowano 22 Maja 2023 W dniu 2.08.2021 o 10:25, Muskel1 napisał(a): Znalazłem na innym forum informacje o tym problemie, jest w ASO znany i jest w bazie danych informacja techniczna na ten temat pod numerem TPI 2044902/4. Jest to jakaś belka poprzeczna karoserii, która pod wpływem rozszerzalności termicznej ociera/stuka o inny element karoserii. Mógłbyś mi ogarnąć te instrukcje oczywiście zapłacę
Muskel1 Opublikowano 23 Maja 2023 Opublikowano 23 Maja 2023 16 godzin temu, wiciooo napisał(a): Mógłbyś mi ogarnąć te instrukcje oczywiście zapłacę https://www.audiworld.com/forums/a4-b9-platform-discussion-212/creaking-noise-due-faulty-body-panel-lemon-2952951/page7/#post25682234
Rekomendowane odpowiedzi