Opublikowano 24 Czerwca 20206 l W dniu 20.06.2020 o 14:49, MaTeo85 napisał: jak masz śrubę od przegubu tą centralną obrobioną tam chyba imbus 14 lub 17mm jak dobrze pamiętam jest to tak naprawdę albo zostaje obspawanie nakrętki i kluczem nasadowym odkręcisz, albo trzeba by rozwiercić śrubę tak aby łeb odpadł. Dobre wiertło i da się to zrobić w miarę bez problemowo. Spawanie na tyle słabe że obok masz łożysko i sam przegub też się nagrzeje. Ale jak będziesz robił z głową to się da. Dzisiaj się zabierałem znowu za osłony przegubów. Robiłem to na aucie i udało mi się przeszlifować i zdjąć ten element w którym pracuje tripod (satelity) ale samego tripodu nie zdjąłem. Zdjąłem segera, ale nie dało rady go wybić. Jest to zakładane na ciepło czy jak?
Opublikowano 27 Czerwca 20206 l najlepiej użyć ściągacza trójramiennego bo ten tripod nieraz naprawdę ciasno siedzi na wieloklinie na aucie ciężko będzie go zbić ze względu na to że półoś trzymasz w ręku
Opublikowano 6 Sierpnia 20206 l Dokladnie takie same objawy mam co kolega H3llGat3e też mam multi. Spojrzenie na przeguby i lewa wewnętrzna osłona pęknięta i sprawca drgań najprawdopodobniej odnaleziony. Jupi? Edytowane 6 Sierpnia 20206 l przez RogalTsT .
Opublikowano 22 Sierpnia 20206 l Głupie pytanie, ale jak zdjąć osłonę/zaślepkę/blachę od strony flanszy tylnego przegubu wewnętrznego?
Opublikowano 20 Września 20205 l Dla potomności: W 1.8T BEX, dyfer FUB wewnętrzne przeguby tylne mają średnice 108mm i 28 zębów Pasuje przegub m.in. od Ruville 75459S, koszt ok 90zł Edytowane 21 Września 20205 l przez sebool12
Opublikowano 2 Listopada 20205 l Cześć Szukam bezskutecznie przegubu wewnętrznego tylnego do A4 b6 1.8t quattro 5bieg. Półośka ma nr : 8e0501203j. Średnica przegubu ok 100mm.
Opublikowano 6 Listopada 20205 l Może durne pytanie, ale czy przeguby wewnętrzne lewy i prawy są zawsze takie same?
Opublikowano 10 Listopada 20205 l W dniu 2.11.2020 o 22:28, Szymi wzl napisał: Cześć Szukam bezskutecznie przegubu wewnętrznego tylnego do A4 b6 1.8t quattro 5bieg. Półośka ma nr : 8e0501203j. Średnica przegubu ok 100mm. chyba bedzie najszybciej jak cały przegub zdemontujesz i zmierzysz oraz policzysz wieloklin, a może ktoś już na forum to robił?
Opublikowano 2 Lutego 20215 l Panowie, mam problem, bo część, która teoretycznie jest 'aktualna', nie występuje : 8E0498103E - wewnętrzny przegub, a raczej cały zestaw z osłoną, opaskami i smarem, zewnętrzne są bezproblemowo. Jak szukam po numerach to nawet całych półosi nie ma, te numery się zmieniły jakoś, czy zostało mi w ASO połowę wartości auta za dwie półosie zapłacić? Jak coś, to kod skrzyni mam : FRE Rod modelowy : 2003 VIN : WAUZZZ8EX3A011116
Opublikowano 2 Lutego 20215 l 37 minut temu, Langista napisał: Panowie, mam problem, bo część, która teoretycznie jest 'aktualna', nie występuje : 8E0498103E - wewnętrzny przegub, a raczej cały zestaw z osłoną, opaskami i smarem, zewnętrzne są bezproblemowo. Jak szukam po numerach to nawet całych półosi nie ma, te numery się zmieniły jakoś, czy zostało mi w ASO połowę wartości auta za dwie półosie zapłacić? Jak coś, to kod skrzyni mam : FRE Rod modelowy : 2003 VIN : WAUZZZ8EX3A011116 Jutro Ci sprawdzę historię numerów i wrzucę w wątek. Bo pewnie zamienniki są po starych numerach.
Opublikowano 3 Lutego 20215 l 8E0498103A ---> 8E0498103E jak poszukasz jako A to jest sporo zamienników.
Opublikowano 3 Lutego 20215 l 1 godzinę temu, MaTeo85 napisał: 1 godzinę temu, MaTeo85 napisał: 8E0498103A ---> 8E0498103E jak poszukasz jako A to jest sporo zamienników. Jak nie ma Spidana ani Löbro, kolejne z jakością w kolejce jest SKF? Edytowane 3 Lutego 20215 l przez Langista
Opublikowano 3 Lutego 20215 l 34 minuty temu, Langista napisał: Jak nie ma Spidana ani Löbro, kolejne z jakością w kolejce jest SKF? Zaloz cokolwiek, wewnetrzne przeguby nawet niskiej jakosci wytrzymują ponad 10 lat, wiec bez stresu.
Opublikowano 3 Lutego 20215 l Spidan i Lobro to jedno i to samo, należace do grupy GKN. Wolałbym już kupować SKF bo Spidan i Lobro strasznie polecieli z jakością w dół, np.takie osłony przegubów nie wytrzymują nawet roku! co kiedyś było nie do pomyślenia przy tych firmach a cenią sobie za części niemało pieniędzy. Czego ale oczekiwać skoro cała grupa GKN poszła w ręce chinczyków....
Opublikowano 3 Lutego 20215 l 4 godziny temu, pawlo_SL napisał: Spidan i Lobro to jedno i to samo, należace do grupy GKN. Wolałbym już kupować SKF bo Spidan i Lobro strasznie polecieli z jakością w dół, np.takie osłony przegubów nie wytrzymują nawet roku! co kiedyś było nie do pomyślenia przy tych firmach a cenią sobie za części niemało pieniędzy. Czego ale oczekiwać skoro cała grupa GKN poszła w ręce chinczyków.... Dzięki za radę ?
Opublikowano 13 Lutego 20215 l Może głupie pytanie ale.. zamawiam teraz te przeguby i pomyślałem, że raczej ząb czasu obie osie nadszarpnął, to i tył warto by było wymienić, czy z tyłu sa takie same? Dziwi mnie też rozbieżność w wymiarach, każdy producent ma inną długość od 85 do 100 mm, o co tu chodzi? Niby ten sam numer części a sie różnią między sobą.. Może ktoś sprawdzić, czy te części podejdą bez zonka przy składaniu? VKJA 8008 SPIDAN 23697 \ VKJA 5244
Opublikowano 15 Lutego 20215 l Przeguby chyba te same bo jak kupowałem i wymieniałem osłony przegubów wewnętrznych to na przód i tył wlatywały te same