Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przeguby do Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 20.06.2020 o 14:49, MaTeo85 napisał:

jak masz śrubę od przegubu tą centralną obrobioną tam chyba imbus 14 lub 17mm jak dobrze pamiętam jest to tak naprawdę albo zostaje obspawanie nakrętki i kluczem nasadowym odkręcisz, albo trzeba by rozwiercić śrubę tak aby łeb odpadł. Dobre wiertło i da się to zrobić w miarę bez problemowo. Spawanie na tyle słabe że obok masz łożysko i sam przegub też się nagrzeje. Ale jak będziesz robił z głową to się da.

Dzisiaj się zabierałem znowu za osłony przegubów. Robiłem to na aucie i udało mi się przeszlifować i zdjąć ten element w którym pracuje tripod (satelity) ale samego tripodu nie zdjąłem. Zdjąłem segera, ale nie dało rady go wybić. Jest to zakładane na ciepło czy jak?:facepalm:

Opublikowano

Po prostu przywal młotem i zejdzie.

Opublikowano

najlepiej użyć ściągacza trójramiennego bo ten tripod nieraz naprawdę ciasno siedzi na wieloklinie

na aucie ciężko będzie go zbić ze względu na to że półoś trzymasz w ręku

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dokladnie takie same objawy mam co kolega H3llGat3e też mam multi. Spojrzenie na przeguby i lewa wewnętrzna osłona pęknięta i sprawca drgań najprawdopodobniej odnaleziony. Jupi?

Edytowane przez RogalTsT
.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Głupie pytanie, ale jak zdjąć osłonę/zaślepkę/blachę od strony flanszy tylnego przegubu wewnętrznego?

8D6BC7A6-B4EC-43EC-8C5A-46D426DF8F4E.png

Opublikowano

młotek plus srubokret

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Dla potomności:
W 1.8T BEX, dyfer FUB wewnętrzne przeguby tylne mają średnice 108mm i 28 zębów
Pasuje przegub m.in. od Ruville 75459S, koszt ok 90zł 

Edytowane przez sebool12

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Cześć

Szukam bezskutecznie przegubu wewnętrznego tylnego do A4 b6 1.8t quattro 5bieg. Półośka ma nr : 8e0501203j. Średnica przegubu ok 100mm.

Opublikowano

Może durne pytanie, ale czy przeguby wewnętrzne lewy i prawy są zawsze takie same?

Opublikowano
W dniu 2.11.2020 o 22:28, Szymi wzl napisał:

Cześć

Szukam bezskutecznie przegubu wewnętrznego tylnego do A4 b6 1.8t quattro 5bieg. Półośka ma nr : 8e0501203j. Średnica przegubu ok 100mm.

chyba bedzie najszybciej jak cały przegub zdemontujesz i zmierzysz oraz policzysz wieloklin, a może ktoś już na forum to robił?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie, mam problem, bo część, która teoretycznie jest 'aktualna', nie występuje : 8E0498103E - wewnętrzny przegub, a raczej cały zestaw z osłoną, opaskami i smarem, zewnętrzne są bezproblemowo. Jak szukam po numerach to nawet całych półosi nie ma, te numery się zmieniły jakoś, czy zostało mi w ASO połowę wartości auta za dwie półosie zapłacić?

Bez tytułu.jpg

Jak coś, to kod skrzyni mam : FRE 

Rod modelowy : 2003

VIN : WAUZZZ8EX3A011116

Opublikowano
37 minut temu, Langista napisał:

Panowie, mam problem, bo część, która teoretycznie jest 'aktualna', nie występuje : 8E0498103E - wewnętrzny przegub, a raczej cały zestaw z osłoną, opaskami i smarem, zewnętrzne są bezproblemowo. Jak szukam po numerach to nawet całych półosi nie ma, te numery się zmieniły jakoś, czy zostało mi w ASO połowę wartości auta za dwie półosie zapłacić?

Bez tytułu.jpg

Jak coś, to kod skrzyni mam : FRE 

Rod modelowy : 2003

VIN : WAUZZZ8EX3A011116

Jutro Ci sprawdzę historię numerów i wrzucę w wątek. Bo pewnie zamienniki są po starych numerach.

Opublikowano

8E0498103A ---> 8E0498103E jak poszukasz jako A to jest sporo zamienników.

Opublikowano
1 godzinę temu, MaTeo85 napisał:

1 godzinę temu, MaTeo85 napisał:

8E0498103A ---> 8E0498103E jak poszukasz jako A to jest sporo zamienników.

Jak nie ma Spidana ani Löbro, kolejne z jakością w kolejce jest SKF?

Edytowane przez Langista

Opublikowano
34 minuty temu, Langista napisał:

Jak nie ma Spidana ani Löbro, kolejne z jakością w kolejce jest SKF?

Zaloz cokolwiek, wewnetrzne przeguby nawet niskiej jakosci wytrzymują ponad 10 lat, wiec bez stresu. 

Opublikowano

Spidan i Lobro to jedno i to samo, należace do grupy GKN. Wolałbym już kupować SKF bo Spidan i Lobro strasznie polecieli z jakością w dół, np.takie osłony przegubów nie wytrzymują nawet roku! co kiedyś było nie do pomyślenia przy tych firmach a cenią sobie za części niemało pieniędzy. Czego ale oczekiwać skoro cała grupa GKN poszła w ręce chinczyków....

Opublikowano
4 godziny temu, pawlo_SL napisał:

Spidan i Lobro to jedno i to samo, należace do grupy GKN. Wolałbym już kupować SKF bo Spidan i Lobro strasznie polecieli z jakością w dół, np.takie osłony przegubów nie wytrzymują nawet roku! co kiedyś było nie do pomyślenia przy tych firmach a cenią sobie za części niemało pieniędzy. Czego ale oczekiwać skoro cała grupa GKN poszła w ręce chinczyków....

Dzięki za radę ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Może głupie pytanie ale.. zamawiam teraz te przeguby i pomyślałem, że raczej ząb czasu obie osie nadszarpnął, to i tył warto by było wymienić, czy z tyłu sa takie same? Dziwi mnie też rozbieżność w wymiarach, każdy producent ma inną długość od 85 do 100 mm, o co tu chodzi? Niby ten sam numer części a sie różnią między sobą..

Może ktoś sprawdzić, czy te części podejdą bez zonka przy składaniu?

VKJA 8008

SPIDAN 23697 \ VKJA 5244

Opublikowano

Przeguby chyba te same bo jak kupowałem i wymieniałem osłony przegubów wewnętrznych to na przód i tył wlatywały te same