Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jaki olej silnikowy do Audi?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam w rodzinie sklep motoryzacyjny i mówię im zeby wprowadzic do sprzedaży LM a oni ze mowy nie ma bo sie malo sprzedaje a LM sobie życzy niemałe oplaty za sprzedaż ich olejów. Jakas chora sprawa.

Sranie w banie, pojecia nie maja o oleju i nie chca brac

nie każdy szanuje swój silnik w takim stopniu, jak ludzie wypowiadający się m.in. w tym wątku... :whistling:

Większość "niezorientowanych" to cieszy się, gdy kupi 5L np. 10W-40 za 80 zeta a od sprzedającego usłyszy, że to dobra i tania alternatywa :polew:

albo, że silnik z przelotem XXX.XXXkm to "już nie potrzebuje" dobrej klasy oleju. :polew::polew::polew:

Podsumowując jednym słowem - żenada.

• Odpowiedzi 5 tys.
  • Wyświetleń 794,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

A dla niektórych zmiana filtra to przerost formy nad trescią:facepalm::facepalm:

Podsumowując :laughing2::laughing2:

Opublikowano
A dla niektórych zmiana filtra to przerost formy nad trescią:facepalm::facepalm:

:wtf:

Opublikowano

5 postów wyzej:polew::polew:

Opublikowano
poważnie, jaja sobie robisz?

Nie, zawsze przez korek wlewałem płukankę.

Opublikowano

To teraz lej przez bagnet

Opublikowano

a ja to tak podzielam pół na pół bo głowka też posyfiona u mnie bo po castrolu to burdello bum bum :buahaha:

Opublikowano

Plukanka dziala na swiezym oleju i tym co zostaje ze starego.

Opublikowano

Panowie, który olej lepszy do ALT-ka motul 8100 5w30 x-clean+, czy 5w40 x-cess? Obecnie zalany jest x-cess ale z ciekawości zerknąłem na stronę Motula i tam wyszło, że powinienem zalać go x-clean. Ktoś poradzi czym teraz go zalać.

Opublikowano

Wystarczy xclean lub xcess.

Opublikowano

Nie stanie się nic jak przejdę z 5w40 na 5w30? Sorry, że zadaję takie pytania ale odnośnie oleju silnikowego nie jestem obeznany dlatego wole się poradzić Forumowiczów :)

Opublikowano

Zostań przy 5W40, bier X-Cess z normą 502 i lataj.

Szukajki olejarskie traktuj z przymrużeniem oka... tak jak do mnie pokazuje Synergie 10W40 505 jak i Specific 5W30 504-507 :facepalm:

Czyli zaleca dosłownie wszystko...

Opublikowano

Nie stanie się nic jak przejdę z 5w40 na 5w30? Sorry, że zadaję takie pytania ale odnośnie oleju silnikowego nie jestem obeznany dlatego wole się poradzić Forumowiczów :)

5w30 do Twojego silnika jest niepotrzebny

Opublikowano

Czy doczytałeś w jakim kontekście to napisałem , bo chyba nie za bardzo pojmujesz o czym piszesz i zaraz zaczniesz siać zamęt i wymyślać spiskowe teorie ,że winna była brzoza , wybuch..........

Napiszę Ci jeszcze raz tak dla twojej wiedzy.

Żadna , ale to żadna wymiana samego filtra oleju po 5kkm od wymiany nie poprawi właściwości już przepracowanego oleju i tego nie zmienisz. Nie zmienisz również po wymianie samego filtra barwy czarnego już oleju na jasny.

Może to Ci rozjaśni umysł , bo widzę ,że do niedawna żyłeś w średniowieczu skoro do niedawna jeździłeś na Szajstrolu.

Opublikowano

Jak wymienisz filtr to poprawisz tylko przepływ oleju.

Reszta powyżej.

Opublikowano

Co myślicie o Liqui Moly 5W30 TOP-TEC 4200 ? Taki olej mam zalany jeszcze przez niemca, a w niedługim czasie czeka mnie wymiana. Zostawić, czy zmieniać na jakiś inny, np. Castrola, Motula ? B6 [AVB]

Opublikowano

Bierz LMa albo Motula

Szajstrolla omijaj szerokim lukiem

Opublikowano

Dev, może użyj najlepszego argumentu.. zapodaj fotkę ze ściągniętą pokrywą zaworów po Castrolu :grin:

Opublikowano

Ta jedź do cabana i mu a3 rozkręć. ;-)

Opublikowano
Dev, może użyj najlepszego argumentu.. zapodaj fotkę ze ściągniętą pokrywą zaworów po Castrolu :grin:

Już była taka fotka gdzieś :-D

y3umymuz.jpg