Skocz do zawartości
IGNOROWANY

C7 Resident

Cuber

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 17.10.2024 o 07:19, KoJ@K napisał(a):

Być może kupiłeś nie pod te lusterka co trzeba. Jak u siebie zakładałem i chłopakom w kilku innych to mi wszystko pasowało tak jak trzeba.

A jeśli się tym zajmujesz to był byś w stanie mi zrobić przedłużkę z elastycznym przewodem jakoś (oczywiście odpłatnie) ? 

10 godzin temu, Gremlin0209 napisał(a):

Tutaj dokładnie widać o co mi chodzi. Na Ali są kierunki po lewej stronie, a ja mam z wtyczką po prawej.

Screenshot_2024-10-20-10-12-50-94_57e717c094f371a1dada6567a1123b99.jpg

Pamiętam że u mnie też coś nie pasowało i było szlifowane. Na foto z Alli masz że te po lewej są od 2013+. Chyba musisz zamówić inne.

W dniu 18.10.2024 o 12:51, adadur napisał(a):

Zapytałem w innym miejscu ale nie ma specjalnie odzewu ... sprawa dotyczy sportowego dyfra w C7, tu pytanko, czy jego obecność lub brak jakoś szczególnie zmienia charakter prowadzenia auta, tu chyba Cuber miałby największe doświadczenie 😉

Może ktoś zna oznaczenie/kod wyposażenia dla sportowego dyferencjału?

Jeśli już jesteśmy przy sportowym dyfrze tylnej osi, czy w Allroad też występował?

HAG sportowy dyfer w mojej S6, podobno czuć różnice ale osobiście nie mam porównania do zwykłego. 

Jest różnica i to duża, zwłaszcza przy ostrej jeździe po zakrętach, rondach itd itp.

Jak ktoś chce zobaczyć różnice to wystarczy odpiąć wtyczke od sterownika,  który jest obok akumulatora.

Oznaczenie kodowe GH2

Edytowane przez Dev

Witajcie.

Miał ktoś kiedyś styczność ze smrodem wewnątrz samochodu podobnym do tego, który towarzyszy LPG?

Mam 2.0 TDI i na postoju czuję taki właśnie zapach.

Dodatkowo zaobserwowałem „buczący” elektrozawór pneumatyczny sterowania turbo, którego buczenie utrzymuje się do 10 minut po wyłączeniu silnika. Może nie ma to związku, ale nie kojarzę takiego zachwiania zaworu wcześniej. 

Dzięki za pomoc 

Edytowane przez R4xx

12 godzin temu, R4xx napisał(a):

Witajcie.

Miał ktoś kiedyś styczność ze smrodem wewnątrz samochodu podobnym do tego, który towarzyszy LPG?

Mam 2.0 TDI i na postoju czuję taki właśnie zapach.

Dodatkowo zaobserwowałem „buczący” elektrozawór pneumatyczny sterowania turbo, którego buczenie utrzymuje się do 10 minut po wyłączeniu silnika. Może nie ma to związku, ale nie kojarzę takiego zachwiania zaworu wcześniej. 

Dzięki za pomoc 

Miałem podobny zapach, ale bardziej to był propan butan. 

Nie wiem skąd to było, ale się domyślam, że to były pałace się sprzęgła. Po regeneracji skrzyni zapach znikł. Najczęściej się on pojawiał na postoju na D. Na P nic nie było czuć lub podczas jazdy.

1 godzinę temu, Gremlin0209 napisał(a):

Miałem podobny zapach, ale bardziej to był propan butan. 

Nie wiem skąd to było, ale się domyślam, że to były pałace się sprzęgła. Po regeneracji skrzyni zapach znikł. Najczęściej się on pojawiał na postoju na D. Na P nic nie było czuć lub podczas jazdy.

Jestem świeżo po wymianie oleju w skrzyni, zaworów sprzęgieł i wiązki. Stan sprzęgieł ocenili na 50%. 

Gdzie robiłeś swoją skrzynię?

2 godziny temu, R4xx napisał(a):

Jestem świeżo po wymianie oleju w skrzyni, zaworów sprzęgieł i wiązki. Stan sprzęgieł ocenili na 50%. 

Gdzie robiłeś swoją skrzynię?

Wodzisław Śląski

Marcin vag Bor