Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

HOLMATRO's 2.0T Stage3 [331HP/456Nm] by VAGTUNE#Pop&Bangs#S4 Look#Rotor 19x9et33#Vogtland#MILLTEK#DP 3/2,75”#v-Fiz#Hebel345-S4#HEL#Autotech#K04-0064#BOSE#Cupra#etc..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Petarda audi :)

Opublikowano

@HOLMATRO czyli właściwie zabieg jest na plus nawet pod tym względem, że klapą się nie trzaska jak dotychczas? :D
U mnie jak puszczę klapę tak poniżej wysokości twarzy to leci w dół pięknie

Opublikowano
  • Autor
[mention=1361451]HOLMATRO[/mention] czyli właściwie zabieg jest na plus nawet pod tym względem, że klapą się nie trzaska jak dotychczas? [emoji3]
U mnie jak puszczę klapę tak poniżej wysokości twarzy to leci w dół pięknie

Tak. Teraz póki siłowniki świeże i sprężynki to trzeba klapę ręką dopchnąć zeby zamknąć, inaczej idzie spowrotem do góry.
Mi się mod podoba pod jeszcze jednym względem - ostatnio na parkingu pod galerią stałem obok ładnego, nowego Superba i szedłem z zakupami za jego właścicielem - on zakupy stawiał na ziemi otwierał klapę, a ja elegancko z daleka w starej łupie sobie otworzyłem pilotem, stał i sie po głowie drapał o co chodzi [emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Bajer z otwieraniem klapy bagażnika mega. Roboty niewiele, a zadowolenie 100%. Dzięki za podpowiedź, ja zamawiam graty i zakładam do swojego. :D

Mam tylko jedno pytanie. Na zdjęciu po zamontowaniu sprężynek podkładki oraz oringi przylegają do sprężynki, a na filmiku widać, że jest już tak tylko po jednej stronie. Po prostu oring z podkładką został w górym położeniu?

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, Krzysztof.95 napisał:

Na zdjęciu po zamontowaniu sprężynek podkładki oraz oringi przylegają do sprężynki, a na filmiku widać, że jest już tak tylko po jednej stronie. Po prostu oring z podkładką został w górym położeniu?

Założyłem zbyt luźne oringi i podczas podnoszenia klapy sprężynki opadały na dół, nie trzymały się jednego miejsca. Już to poprawiłem, potrzebne były ciaśniesze oringi które mocniej przylegały do tłoka.

Opublikowano
  • Autor

Wczorajszy szybki mod, jako że leżał długo w szufladzie, a żona upominała się o możliwość wożenia małej z przodu podczas moich nieobecności.. Passenger Air Bag OFF

fullsizeoutput_dde.jpeg

IMG_7909.JPG

fullsizeoutput_ddf.jpeg

IMG_7915.JPG

fullsizeoutput_de2.jpeg

fullsizeoutput_de5.jpeg

fullsizeoutput_de8.jpeg

Chwila kodowania i voila.

Poza tym z grubszych tematów udało się zakupić Rotory z S5 19x9 ET 33, czekają na przywiezienie, położenie powłoki Gyeon Q2 Rim i nowe opony.

We wtorek auto ląduje w warsztacie - będzie wyciągany cały silnik, rozbierany na części pierwsze. Zakres prac:

• Kompletna regeneracja głowicy, nowe zawory, popychacze, uszczelniacze, planowanie, efekt obiecany - stan fabryczny
  • Czyszczenie całego dolotu z nagaru, osadów, oleju
  • kontrola turbo - jeżeli zbliża się jego kres, wpada hybryda z k04-0064 od Geremiego ( jeżeli jeszcze da radę trochę, to odkładam to na później, chciałbym, żeby w marcu zostało coś na chleb i do chleba...)
  • wymiana tłoków, pierścieni
  • pomiary cylindrów, honowanie
  • kute korbowody
  • wszystkie panewki
  • imbus pompy olejowej, narazie jej nie zmieniam, przebieg nie zapowiada jakichś historii, a jeżeli turbo wpadnie od Geremiego to i tak na nią braknie mi dolarów
  • łańcuch, napinacz
  • wszystkie uszczelniacze
  • olej w dyfrze i skrzyni
  • płyn hamulcowy, wspomagania, chłodniczy, serwis klimatyzacji
  • nowa pokrywa klawiatury - wymiana na srebrną, mój kaprys
  • kupa innych pierdół, które są konieczne przy tych pracach, a nie sposób wyliczać, pewnie jakieś inne niespodzianki

Remont ma trwać ok tygodnia, postęp prac na bieżąco albo po wszystkim.

Po tym wszystkim docieranie, serwis i auto leci na program. Chciałbym wyhamować ok 330 KM, do końca roku przygotować silnik na 400 KM. Co będzie, okaże się.

Następnie w planie jest ogarnięcie jednego błotnika bo coś tam lekko wychodzi, potem dzięki @FroS-t kompleksowy detailing karoserii i powłoka na sezon.

Stay tuned.

Opublikowano

Pięknie się dzieje :hi:

Powodzonka i pisz na bierząco co i jak..

Opublikowano

Widzę że kolega poszedł w myśl teorii "albo grubo albo wcale" :decayed:

Zapowiada się świetnie. Trzymam kciuki

Opublikowano
  • Autor
Widzę że kolega poszedł w myśl teorii "albo grubo albo wcale" :decayed:
Zapowiada się świetnie. Trzymam kciuki

Nie ma czasu na półśrodki. Kupowałem to auto przede wszystkim z myślą o modach mechanicznych, wizualne mody dochodzą i dojdą powoli a wynika to z zazdrości projektów widzianych wśród innych forumowiczów :) dla mnie jednak priorytet to koniki.

Opublikowano

Widzę że udało się założyć airbag off, mówiłem że znajdziesz wtyczkę za wizytownikiem. [emoji41][emoji41]

Wysłane z mojego XT1650 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor
Widzę że udało się założyć airbag off, mówiłem że znajdziesz wtyczkę za wizytownikiem. [emoji41][emoji41]

Wysłane z mojego XT1650 przy użyciu Tapatalka

Dzięki Karol za dokładne wytłumaczenie co z czym tam jeść żeby banglalo :)

Opublikowano

Wiosna będzie na grubo :-) czekam na rotorkowe foty :-D

Opublikowano

Tak z ciekawości jaki przewidywany koszt takiego remontu silnika?

Opublikowano

Grzegorz, 

Powrzucaj pls dla potomnych foty ze stage remontu motoru,

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Bedą foty, nie wiem czy na bieżąco czy po robocie siądę i wrzucę wszystko. Zaraz dzwonie do PerunTurbo bo dałeś mi wczoraj do myślenia, zobaczymy co powiedzą.

Opublikowano

Pompę oleju bym wymienił bo to jest najczęściej przyczyną padania tych silników.

Opublikowano
  • Autor

Póki co kilka zdjęć z rozbiórki, nie ma czasu podjechać do warsztatu, oni też mają młyn i mam obsuwę kilka dni, wiec optymistycznie odbiorę auto w weekend za tydzień. Dzisiaj silnik rozbierany na części pierwsze, Turbo w pudło i Białystok, głowica pudło i Świdnica. Turbina w dobrym stanie, z lekkimi luzami, wałki w głowicy też bez żadnych śladów zużycia. Świece mocno zajechane, wypalone od oleju.

fullsizeoutput_def.jpeg

fullsizeoutput_dea.jpeg

Muszla zdrowa, bez obaw o odrzucenie przez Geremiego..

fullsizeoutput_dee.jpeg

fullsizeoutput_deb.jpeg

Pakowanie i fruuu do Geremi Vag Garage - będzie hybryda,  w środek wpada K04-0064 CNC.

fullsizeoutput_dec.jpeg

fullsizeoutput_ded.jpeg

Szukanie jeszcze miejsca na FMICA, który będzie chłodził ten wiater.

fullsizeoutput_df0.jpeg

Stay tuned.

Opublikowano

Dzięki Grzesiek, B. fajna dokumentacja :D

Pozdrawiam

Opublikowano

Panie od razu swapa rób :lol::lol:

Opublikowano
23 minuty temu, niwet napisał:

Panie od razu swapa rób :lol::lol:

Noo 2.7t to by było pięknie:decayed: