Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

HOLMATRO's 2.0T Stage3 [331HP/456Nm] by VAGTUNE#Pop&Bangs#S4 Look#Rotor 19x9et33#Vogtland#MILLTEK#DP 3/2,75”#v-Fiz#Hebel345-S4#HEL#Autotech#K04-0064#BOSE#Cupra#etc..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Made in italy ? Czy inne miejsce ? 

Opublikowano
  • Autor

Felgi ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
  • Autor

Felgi z założenia miały być oryginały, dlatego tyle było szukania i czekania. RONAL Germany, nic innego.

Opublikowano

I o to mi chodziło, dzieki :hi: 

Opublikowano
W dniu 16.03.2018 o 17:44, HOLMATRO napisał:

Szukanie jeszcze miejsca na FMICA, który będzie chłodził ten wiater.

Jaki wysoki Fmic chcesz tam upchnąć ?

Opublikowano
  • Autor

550x230x65

Opublikowano
  • Autor

Stan na dziś:

silnik rozłożony, za chwilę rozbieranie głowicy i wysyłka do regeneracji. Świece w sobotę już świadczyły o tym, że 3 z 4 cylindrów puszczają olej i dzisiaj się to potwierdziło, tylko w jednym zawory są w stanie dopuszczalnym, reszta osmolona z nagarem od oleju. Mój problem olejowy polegał najpierw na puszczaniu oleju przez pierścienie, a następnie i przede wszystkim przez zgromadzony nagar i nieszczelności w głowicy, gdzie olej walił do środka. Góra głowicy w stanie bardzo dobrym, krzywki całe, wałki całe jak fabryka dała. Pierścienie w stanie dobrym-, z lekkimi śladami zużycia. Gładzie cylindrów bez otarć, przetarć, odparzeń, ale trzeba to wszystko dzisiaj pomierzyć. Panewki główne bez śladów zużycia, natomiast korbowodowe do wymiany - niektóre z odpryskami, lekkimi śladami zużycia. Pompa oleju wzór, sitko wzór ( ale było czyszczone pół roku temu ), wymieniam od razu łańcuch z nastawnikiem, na którym widać przetarcia od łańcucha, czekam na graty od @H4mm3R. Wał korbowy celująco. Doszło niestety sprzęgło bo za chwilę będzie szurać nitami, dwumas bez luzów, stuków dlatego i na szczęście zostaje, wymiana tarczy, docisku i łożyska. Turbo powinno docierać do Geremiego, zamówiłem jeszcze PCV Delete Kit od kolegi @winner4 wiec ostatecznie wywalam odmę, zobaczymy z jakim skutkiem. Poniżej kilka fotek:

IMG_7970.JPG

IMG_7976.JPG

fullsizeoutput_df7.jpeg

fullsizeoutput_dfb.jpeg

fullsizeoutput_e00.jpeg

fullsizeoutput_dfa.jpeg

fullsizeoutput_df2.jpeg

fullsizeoutput_e08.jpeg

fullsizeoutput_e09.jpeg

IMG_7980.JPG

fullsizeoutput_e0c.jpeg

Stay tuned.. 

Opublikowano

Gratuluje wytrwalosci w modach silnika. Troche roboty Cie czeka i juz kawalek za Toba :good:

Kolo dobre, nawet bardzo dobre. Co do opon to faktycznie uwazaj na 235 przy 9j...

Opublikowano
W dniu 18.03.2018 o 08:07, HOLMATRO napisał:

550x230x65

Zmieści się 23cm bez podcinania belki wzmocnienia ?

Opublikowano

Dzięki za update Grzegorz!

Prośba o info na priv odnośnie kosztów regeneracji głowicy, wymiany panewek itp.

PCV Delete kit powinien wyeliminować problem zbierania się nagaru ...

Tarcze sprzęgła obijasz w kevlar?

Daj znać jak turbo dotrze.

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Turbo dopiero dzisiaj wyjechało z magazynów u mnie, wiec jest obsunięcie. Ale jutro dojedzie i na piatek powinno być spowrotem. Tarczy nie obijam bo nie mam zamiaru strzelać ze sprzęgła, szkoda całego auta a moce nie są na takie akcje i tak imponujące :) seria spokojnie utrzyma moment i konie ze spokojnego startu lotnego. Pcv delete kit same pozytywy wyczytałem, pogadałem tez z Geremim o tym i gratulował decyzji. Jego zdaniem to powinno wychodzić fabrycznie. Co do kosztów to mogę ci coś wstępnie wyręczać, całość powinienem widzieć w piatek/sobotę. Dzisiaj zrobiłem duże zakupy u@dzik w Pro Choice, ceny mi zrobił mistrzostwo świata. I okolic.

Opublikowano

Grzesiu, tarcze obijaj kewlarem bo za chwilę będziesz targał skrzynie spowrotem.

Wysłane z mojego HTC Desire 825 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Dobrze kolega pisze . Zrób sprzęgło u Radzikowskiego a będziesz zadowolony.

A odnośnie @dzik to ceny ma rewelka.  Polecam.?

Edytowane przez jacek70

Opublikowano

Tarczę zakuj kevlarem, najlepiej żółtym, polecam firmę http://www.makland.com.pl/

Będziesz miał z głowy i choćbyś nie wiem ile momentu teraz miał to i tak sklei :)

Opublikowano
  • Autor

Pytanie - zarówno tu jak i u Radzikowskiego jest mowa o regeneracji tarczy kevlarem. Czyli rozumiem ze wysyłam moja zużyta i robią kevlar.. jak to sie ma do nowej tarczy ? Lepiej, tak samo ?

Opublikowano
8 godzin temu, HOLMATRO napisał:

Pytanie - zarówno tu jak i u Radzikowskiego jest mowa o regeneracji tarczy kevlarem. Czyli rozumiem ze wysyłam moja zużyta i robią kevlar.. jak to sie ma do nowej tarczy ? Lepiej, tak samo ?

Tak, do obicia dajesz zużyta tarcze, bo i tak ccała nowa okładziana będzie, bardziej polecam MakLand bo oni jako jedyni maja kevlar powyzej 90% a nie domieszki po 5-10%...

Opublikowano
  • Autor

Dobra, poczytałem, dzwoniłem do maklandu teraz i wysyłam cały zestaw sprzęgła do regeneracji i położenia kevlaru. Dzięki chłopaki za rady, jutro wysyłam

Opublikowano

Niezle dzialasz. Walki i dookola wyczyszczone na foto czy tak juz miales po rozbiorce ? Daj znac ile wyjdzie regeneracja sprzegla z kevlarem.

Opublikowano
  • Autor

Żadna tajemnica - przetoczenie docisku, koła zamachowego i regeneracja tarczy kevlarem - 270 zł. Odmówiłem zestaw sprzęgła bo wyszedł 985 zł a to nadal tylko seria, kevlar dźwignie dużo wiecej jak sie ułoży.

Opublikowano

Dzięki za info! Też o Maklandzie miałem Ci napisać :D Wszyscy sobie chwalą,

Pozdrawiam