dayd_4 Opublikowano 19 Września 2023 Autor Opublikowano 19 Września 2023 Kilometry lecą, auto się nie psuje, nuda w temacie... Zalałem ostatnio Millersa 5W40, za namową klienta, który jest dystrybutorem tegoż oleju. Żeby było ciekawiej, najpierw zrobiłem wymianę w Boxsterze. I po wymianie z Liqui Moly na Millers silnik zaczął wyraźnie głośniej pracować, więc zmuszony byłem zlać 9 litrów oleju w kanał. Zobaczymy jak będzie w BEXie Pozdro!
Wandej Opublikowano 19 Września 2023 Opublikowano 19 Września 2023 3 godziny temu, dayd_4 napisał(a): Kilometry lecą, auto się nie psuje, nuda w temacie... Zalałem ostatnio Millersa 5W40, za namową klienta, który jest dystrybutorem tegoż oleju. Żeby było ciekawiej, najpierw zrobiłem wymianę w Boxsterze. I po wymianie z Liqui Moly na Millers silnik zaczął wyraźnie głośniej pracować, więc zmuszony byłem zlać 9 litrów oleju w kanał. Zobaczymy jak będzie w BEXie Pozdro! Co do oleju miałem dokładnie odwrotnie w swoim CGLC
dayd_4 Opublikowano 6 Listopada 2023 Autor Opublikowano 6 Listopada 2023 Witajcie! Jak już mechanicznie nie mam co wymyślić, to może jakieś lakierowanie??? Ostatnio wziąłem się wreszcie za zaprawki skaleczeń, które powstały w ciągu roku. Nie mogłem już na nie patrzeć więc pomimo niesprzyjającej aury, polakierowałem kilka elementów: Zderzak przedni, błotnik lewy przód, tylna klapa i listwa pod klapą. Zdjęcia z prac: 1
DarekS4 Opublikowano 15 Listopada 2023 Opublikowano 15 Listopada 2023 Trzeba szybko działać jak coś wychodzi. Mnie moja B6 przy mocnym użytkowaniu co dzień gdzie miała być bardziej okazyjna, załamuje stanem lakierniczym. Raczej trzeba lakierować całość. 1
A4b6quattro Opublikowano 15 Listopada 2023 Opublikowano 15 Listopada 2023 To miałeś trochę roboty Ja musze mój zderzak ,przedni dać do poprawki. Facet kiedyś ,mnie lekko zachaczył, i spaw łączenia dokładki ze zderzakiem lekko puścił
dayd_4 Opublikowano 11 Grudnia 2023 Autor Opublikowano 11 Grudnia 2023 Jak w końcu uda się złapać czyste auto, to wrzucę foty jak po lakierowaniu wygląda. Po paru latach patrzenia na końcówki wydechu fi 100, zmieniłem na fi 90 No i w sumie nie wiem czy to dobry pomysł był...
A4b6quattro Opublikowano 11 Grudnia 2023 Opublikowano 11 Grudnia 2023 Ja u siebie mam Ulter fi 100, i myśle że jest dobrze,Nie zmieniał bym, na mniejsze trąbki
dayd_4 Opublikowano 11 Grudnia 2023 Autor Opublikowano 11 Grudnia 2023 Tak, ale ja miałem proste końcówki. Znudziły mi się. Z resztą dawno nie wkładałem kasy Jakby co, 100 jeszcze mam, więc mogę zawsze wrócić do nich
morelo Opublikowano 11 Grudnia 2023 Opublikowano 11 Grudnia 2023 Dawid założysz to pochwal się jak to będzie wyglądać ja miałem 80 to było bardzo brzydko😂
marky2552 Opublikowano 11 Grudnia 2023 Opublikowano 11 Grudnia 2023 3 godziny temu, dayd_4 napisał(a): Tak, ale ja miałem proste końcówki. Znudziły mi się. Z resztą dawno nie wkładałem kasy Jakby co, 100 jeszcze mam, więc mogę zawsze wrócić do nich ja wkładałem kiedyś do B6 90mm ulter i cóż był trochę niesmak 😂
george Opublikowano 11 Grudnia 2023 Opublikowano 11 Grudnia 2023 7 godzin temu, dayd_4 napisał(a): Jak w końcu uda się złapać czyste auto, to wrzucę foty jak po lakierowaniu wygląda. Po paru latach patrzenia na końcówki wydechu fi 100, zmieniłem na fi 90 No i w sumie nie wiem czy to dobry pomysł był... 90 mm to rozsądny rozmiar.
Ivanek Opublikowano 17 Grudnia 2023 Opublikowano 17 Grudnia 2023 W dniu 11.12.2023 o 20:12, george napisał(a): 90 mm to rozsądny rozmiar. 104 jest git
dayd_4 Opublikowano 2 Stycznia Autor Opublikowano 2 Stycznia Wrzucam fotę po lakierowaniu. W końcu udało się złapać moment, gdy auto jest czyste , czyli prosto z myjni 1 2
dayd_4 Opublikowano 2 Stycznia Autor Opublikowano 2 Stycznia I jeszcze fota nowych końcówek wydechu: 2
dayd_4 Opublikowano 2 Stycznia Autor Opublikowano 2 Stycznia Godzinę temu, marky2552 napisał(a): Zdecydowanie za małe te trąbki 🤷♂️ Zawsze mogę założyć z powrotem 100mm Leżą i czekają 1
A4b6quattro Opublikowano 2 Stycznia Opublikowano 2 Stycznia No te 100mm chyba by lepiej pasowały ,ale każdy robi pod siebie😉
dayd_4 Opublikowano 3 Stycznia Autor Opublikowano 3 Stycznia Czyli, kupić kolejny zestaw Fi 100, ale skośne tym razem???
Rekomendowane odpowiedzi