Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Kiedy zmieniacie na letnie opony ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chyba, że ktoś ma opony do dojechania :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Chyba, że ktoś ma opony do dojechania :naughty:

ewentualnie :kox:

Opublikowano

wczoraj zmieniłem koła na letnie a tu znowu śnieg :thumbdown:

Opublikowano

Warmińsko-mazurskie sypie śniegiem teraz jak h..uj. Gratuluję tym co już pozmieniali :polew:, ale nie ważne, jest lans.. :polew:

A jak mi taki wjedzie w dupe na światłach, to wychodze z wozu i ząbki przez okno polecą :decayed:

jeżdze nie narzekam :tongue4: jak busy jeżdza juz na letnich to naprawde idzie wiosna :gwizdanie: jeżdżąc teraz na ziomych tylko zużywacie opony, taka prawda :gwizdanie:

Z tym zużywaniem święta prawda, ale jak jeździsz na letnich to się nie zużywają ?

:naughty:

Akurat z zasady działania opony wynika że jak się na niej jeździ to sie ściera, ale co niektórzy naprawdę zaoszczędzą troszkę oponek, jak strach im nie pozwoli wyjechać , a co nietórych niecierpliwość może drogo kosztować ( nikomu nie życzę ) :gwizdanie:

Opublikowano

moje letnie od tygodnia na autku-fajnie :naughty:,ale są też i niefajne spostrzeżenia

1.tylne zimowe gumy do wymiany :confused4: ,wczoraj przyszły nowe :)

2.alusy w zimowym komplecie mają raczki szczególnie przy wentylach :confused4:to chyba od soli też tak macie?

Opublikowano
  • Autor

moje letnie od tygodnia na autku-fajnie :naughty:,ale są też i niefajne spostrzeżenia

1.tylne zimowe gumy do wymiany :confused4: ,wczoraj przyszły nowe :)

2.alusy w zimowym komplecie mają raczki szczególnie przy wentylach :confused4:to chyba od soli też tak macie?

niestety ;(

Opublikowano

ja dzisiaj pozyczylem auto od dziewczyny ;) jutro juz sniegu nie bedzie. Zresztą na drogach juz nie ma sniegu

Opublikowano

Warmińsko-mazurskie sypie śniegiem teraz jak h..uj. Gratuluję tym co już pozmieniali :polew:, ale nie ważne, jest lans.. :polew:

A jak mi taki wjedzie w dupe na światłach, to wychodze z wozu i ząbki przez okno polecą :decayed: Wale w ryj bez ostrzeżenia :evil:

nasypało śniegu ale już go prawie nie ma :)

uważaj żebyś się z tym waleniem nie przeliczył :no: dużo kozaków już było :polew:

Opublikowano

powiem tak... wlasnie wrocilem z trasy i tez na letnich smigam juz... masakra w niektórych miejscach... ale juz wiekszosc drog czarnych oczywiscie :good:

Opublikowano

Co z tego, że czarno jak przy gruncie zero stopni :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

przelatałem wieczór po zadupiach na lubelskim nie ma tragedii :good: naprawde trzeba chcieć wylecieć z drogi

Opublikowano

przelatałem wieczór po zadupiach na lubelskim nie ma tragedii :good: naprawde trzeba chcieć wylecieć z drogi

Nikt nikomu nie broni ale nie ma co mówić, że na letnich przy temperaturze 0 stopni jest super przyczepność.

Passat, który u mnie na podwórku rozbity stał też miał letnie - zabrakło centymetrów żeby wyhamować.

Tak się fajnie jeździ i mówi, dopóki coś się nie stanie.

Zero to zero, to samo zero (tak jak w przypadku kilogramu pierza i kilogramu gwoździ, każdy z nich waży kg).

Gdyby to był listopad to w popłochu wszyscy by zmieniali na zimowe :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Nikt nikomu nie broni ale nie ma co mówić, że na letnich przy temperaturze 0 stopni jest super przyczepność.

Passat, który u mnie na podwórku rozbity stał też miał letnie - zabrakło centymetrów żeby wyhamować.

Tak się fajnie jeździ i mówi, dopóki coś się nie stanie.

Zero to zero, to samo zero (tak jak w przypadku kilogramu pierza i kilogramu gwoździ, każdy z nich waży kg).

Gdyby to był listopad to w popłochu wszyscy by zmieniali na zimowe :wink4:

e tam nie dramatyzuj śniegu nie ma tymabardziej deszczu a bez wody lodu nie ma, na którym w sumie zimówki też zachowuja sie jak narty na górce :decayed:

Opublikowano

Ja tam spokojnie do końca miesiąca dojeżdze na zimówkach, może nawet troszkę dłużej, do połowy kwietnia.

Ostatnio w nocy jechałem drogą którą dawno nie jechałem, w dodatku nie widziałem że ją troche przebudowali, ( na lotnisko w Pyrzowicach od strony Siewierza) ale nie drogą szybkiego ruchu tylko przez wiochy. Okazało sie że w jednym miejscu zrobili rondo, normalnie sie jechało cały czas prosto, a teraz trzeba odbić w lewo na rondzie i później w prawo. Pojechałem prosto - tak jak kiedyś szła stara droga, na rondzie, fajna nowa droga, troche mi sie spieszyło, a tu nagle skręt 45 stopni i koniec drogi - jakiś wąski wjazd na posesje :wallbash: Jakby nie zimówki i ESP, ABS i bóg wie co jeszcze to leże w rowie przy 100km/h. No może bym wyhamował do 50km/h na letnich ale co z tego jak rów bym zaliczył.

Panowie to są ułamki sekund i najczęściej brakuje 2m. Po co tak wcześnie zakładać jak przy takiej ciapie i tak nie ma lansu

Opublikowano

zgodnie z prognoza pogody końcem marca ma być około 15 stopni więc już można się umawiać u wulkanizatora

Opublikowano

ja pewnie w sobote bede zmieniac :wink4:

Opublikowano
:hi: ja chyba bliżej wekendu będę zmieniał na letnie :>
Opublikowano

Ja w sobotę pozmieniałem koła :) Póki co alu 16" z ojca Passata, ale będą ori Audi 16" :>

Opublikowano

Ja tam już śmigam na letnich :a4fan:

Opublikowano

ja chyba jutro juz mam dosc stalowek czas na 4 zera;)