Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi RS5 Sportback 2.9 Bi-Turbo TFSI 450ps 600nm Nogaro Blue

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Strasznie brzydkie to afto.....

:wink:

Opublikowano
41 minut temu, Kosmita napisał:

Macie foty nie z garażu;) 

1FF9B7A1-A76E-405F-8205-90DA46F7BCAD.jpeg

Na tym foto wyglada kapitalnie w tym kolorze 

Opublikowano

O 4 furtki a do tej pory bylem przekonany ze kupules w 3 furtkach ? kozak, nawet felgi pasuja 

Opublikowano

Idealne auto rodzinne, graty zakupu .

Opublikowano

Dziś obadalem SB na żywo.O wiele fajniejszy niz Coupe.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki jeszcze raz wszystkim za graty. IMO też SB ma ciut ładniejszą linię choć są tacy co mówia inaczej .

Natomiast już parę km jest przejechanych i wczoraj pojawił się pierwszy LC 3 razy, gdzie próbowałem się z ok. 460ps S4 ziomka z ekipy i...

no u mnie tragedia. Nie umiałem ruszyć, on od razu z miejsca robił mnie na 3 dłuhości. Raz na pewno lc mi nie wskoczył ale 2 razy whdawało mi się, że obroty poszły, a przy puszczeniu jak by go zdławiło. Po 3 probie odpuściłem ale jakoś jestem zaniepokojony. @turdzi jak to wygląda u Ciebie? 

Opublikowano
5 godzin temu, Kosmita napisał:

Dzięki jeszcze raz wszystkim za graty. IMO też SB ma ciut ładniejszą linię choć są tacy co mówia inaczej .

Natomiast już parę km jest przejechanych i wczoraj pojawił się pierwszy LC 3 razy, gdzie próbowałem się z ok. 460ps S4 ziomka z ekipy i...

no u mnie tragedia. Nie umiałem ruszyć, on od razu z miejsca robił mnie na 3 dłuhości. Raz na pewno lc mi nie wskoczył ale 2 razy whdawało mi się, że obroty poszły, a przy puszczeniu jak by go zdławiło. Po 3 probie odpuściłem ale jakoś jestem zaniepokojony. @turdzi jak to wygląda u Ciebie? 

A próbowaliście z rolki??

Opublikowano

LC z rolki? to raczej nie supra porobiona na 1000km, tylko DD

Opublikowano
  • Autor

W sobotę latamy większą ekipą to potestuje. Ale tu chodzi ewidentnie o start. Potem ciut go dochodzę

Opublikowano
W dniu 21.06.2019 o 11:22, Kosmita napisał:

Normalne esp off i wio bo RS4 nie ma zadnego LC - o tym juz dyskutowalismy kiedys :) 

Opublikowano
Godzinę temu, turdzi napisał:

Normalne esp off i wio bo RS4 nie ma zadnego LC - o tym juz dyskutowalismy kiedys :) 

Nie ESP tylko ASR, z tym że nie da się tego drugiego wyłączyć bez wyłączenia pierwszego :decayed:

Opublikowano
  • Autor

No to już się udało. Z moich już praktycznych obserwacji - LC jest i przy dłuższym przetrzymaniu na obrotach go muli, czyli jak skrzynia się nagrzeje to coś nie pyka. Esp sport lub off, autohold off, skrzynia w sport, hamulec na maksa wciśnięty. Wtedy wystrzeliwuje do przodu a sama zmiana przełożeń później staje się sportowa i bardziej surowa. Jak gadaliśmy z turdzim wcześniej nie jest to klasyczne LC ale bez prawidłowo uruchomionej procedury  kreska z kimkolwiek nie ma sensu. W kazdym razie w sobote się udało.

Z S4 b8,5 stage 3 dostałem długość samochodu. Ale tam podejrzewam pod 500ps jest i zrobiony soft s-tronica. Poliftowe S7 V8 450ps z kolei nie ma żadnych szans i z rolki i z kreski. Nawet nie jest blisko. To tak na teraz ;)

Opublikowano

A ja mam jeszcze inne pytanie :P może głupie ale ciekawi mnie to :P

Zwróciłeś uwagę czy auto przykuwa wzrok innych kierowców, przechodniów itd. czy raczej traktują je jak "normalne" ?

Opublikowano
  • Autor
49 minut temu, Bristol napisał:

A ja mam jeszcze inne pytanie :P może głupie ale ciekawi mnie to :P

Zwróciłeś uwagę czy auto przykuwa wzrok innych kierowców, przechodniów itd. czy raczej traktują je jak "normalne" ?

Nie no, przyciąga strasznie. I kolor i sylwetka i samo to, że to RS. Ale myślę, że największy wpływ na to, że samochód przyciąga wzrok mają te 3 czynniki razem wzięte. Gdzie nie pojedziesz, gdzie nie staniesz to masz wzrok na sobie innych. Mniej więcej tak to wygląda. No i już mi znajomi zdjęci przesyłają regularnie od spotterów :) Ale też myślę, że to kwestia tego, że to nowość jakkolwiek i może trochę minie.

Edytowane przez Kosmita

Opublikowano

Hey,

Potwierdzam auto mocno przyciąga uwagę.

Sylweta robi swoje ale przede wszystkim mega unikat lakier no i wydech charakterystyczny ?

Pozdrawiam

Opublikowano
4 godziny temu, Kosmita napisał:

Nie no, przyciąga strasznie. I kolor i sylwetka i samo to, że to RS. Ale myślę, że największy wpływ na to, że samochód przyciąga wzrok mają te 3 czynniki razem wzięte. Gdzie nie pojedziesz, gdzie nie staniesz to masz wzrok na sobie innych. Mniej więcej tak to wygląda. No i już mi znajomi zdjęci przesyłają regularnie od spotterów :) Ale też myślę, że to kwestia tego, że to nowość jakkolwiek i może trochę minie.

Czy poza Nogaro blue brałeś pod uwagę jeszcze jakiś inny lakier? 

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, Bristol napisał:

Czy poza Nogaro blue brałeś pod uwagę jeszcze jakiś inny lakier? 

Elios Blue z palety kolorów Lambo Urusa. Ogólnie chciałem niebieski :) 

Opublikowano
W dniu 23.06.2019 o 22:11, turdzi napisał:

To prawda w tipie nie ma fabrycznie LC jak w s troniku. Mimo to można ładnie ruszyć z hamulca?

Opublikowano
  • Autor
9 godzin temu, Kodzak33 napisał:

To prawda w tipie nie ma fabrycznie LC jak w s troniku. Mimo to można ładnie ruszyć z hamulca?

Jest fabrycznie procedura LC, i nie jest to naciskanie po prostu na pedał hamulca i gazu. Trzeba ją odpowiednio uruchomić, tylko technicznie jest zupełnie inne rozwiązanie niż w klasycznym LC, gdzie masz sprzęgła i samochód ma wrzucony tzw. luz.

Wczoraj potestowane kilka razy. Mało tego, że ta procedura jest niezbędna żeby szybko ruszyć. Mimo, że doskonale znałem z A4 jak ją uruchomić to tutaj wygląda to trochę inaczej. Samochód dłużej się pompuje żeby osiągnął te 3,5k obrotów i boost 100%. Potrzebuje ze 4s. Jeżeli się nie napompuje to d*pa, a nie LC. Bez uruchomionej procedury, bądź odpowiednio nadmuchanego boosta łapanie się z kimkolwiek z kreski nie ma sensu.

Opublikowano

Dzisiaj miałem okazję oglądać RS5 SB, tak jak najpierw widziałem białą to totalnie mi nieprzypasowała, tak później widziałem niebieską Navarre i już wyglądała świetnie, więc w tym Nogaro pewnie jeszcze ciekawiej.