Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Audik Armiego - koniec przygody - SPRZEDANE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemka;) Jak wkoncu załatwiłeś tą sprawe z końcówkami, kupiłem takie same ale czytając twój temat to sądzę że zaraz i mi odpadną :disgust:

Skończyło się na tym, że po raz kolejny kupiłem końcówkę i znów ją przyspawałem (tę która ostatnio puściła na nicie). Na razie dają radę, zobaczymy jak długo. Jednym słowem, jak chcesz przykręcić na śruby to pogubisz, nawet jak przyspawasz to i tak musisz pilnować czy zewnętrzna (chromowana) część końcówki się nie obruszyła na nitach. Jeśli tak się stało to też odpadnie.

Ale i tak je polecam bo wyglądają bardzo ładnie, właściwie to sprawiają wrażenie seryjnych końcówek wydechu a nie jakieś wystające rynny :wink4:

1zyk8w0.jpg

Warto też wyciąć takie metalowe kratki ze środka bo przy dodawaniu gazu brzęczą.

podszybie daje rade :good: ale przy montazu trzeba bylo wziac szmatke i wyczyscic komore :naughty:

ranty sam bedziesz klepac czy dajesz komus?

:> było czyszczone ale chyba nie widać bo to zdjęcie zrobione kalkulatorem w pełnym słońcu :embarrassed:

Czekam aż Krycha ogarnie się z maszynką do poszerzania nadkoli :naughty::kox:

• Odpowiedzi 3.4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

:> było czyszczone ale chyba nie widać bo to zdjęcie zrobione kalkulatorem w pełnym słońcu :embarrassed:

No cos widac ale caly efekt psuje zbiorniczek z pompy :gwizdanie: doczysc go porzadnie :wink4:

Opublikowano

siemka;) Jak wkoncu załatwiłeś tą sprawe z końcówkami, kupiłem takie same ale czytając twój temat to sądzę że zaraz i mi odpadną :disgust:

Skończyło się na tym, że po raz kolejny kupiłem końcówkę i znów ją przyspawałem (tę która ostatnio puściła na nicie). Na razie dają radę, zobaczymy jak długo. Jednym słowem, jak chcesz przykręcić na śruby to pogubisz, nawet jak przyspawasz to i tak musisz pilnować czy zewnętrzna (chromowana) część końcówki się nie obruszyła na nitach. Jeśli tak się stało to też odpadnie.

Ale i tak je polecam bo wyglądają bardzo ładnie, właściwie to sprawiają wrażenie seryjnych końcówek wydechu a nie jakieś wystające rynny :wink4:

1zyk8w0.jpg

Warto też wyciąć takie metalowe kratki ze środka bo przy dodawaniu gazu brzęczą.

podszybie daje rade :good: ale przy montazu trzeba bylo wziac szmatke i wyczyscic komore :naughty:

ranty sam bedziesz klepac czy dajesz komus?

Dzieki za info, przyspawałem odrazu, nie ma sensu sie bawić w dokręcanie. Koszta niewielkie a efekt naprawde spoko :good:

Opublikowano

Na allegro dorwałeś te końcówki??

Nie mogę ich znaleźć :confused4:

Opublikowano

Dzięki wielkie, zamawiam do mojej bestii :cool1:

Opublikowano

Dzięki wielkie, zamawiam do mojej bestii :cool1:

będziesz Pan zadowolony :decayed:

Opublikowano

Kolego ty się zastanawiałeś nad kupnem Volvo,Seat,Mazda :facepalm:

I te żółte halogeny po co to,odstrasza dziki?

Opublikowano

Mały update

- podszybie poliftowe, pod maską o 3-4 lata młodziej

6903cy.jpgvdl178.jpg

- dystanse 5mm na tył (najpierw klepanie rantów nadkoli)

243hh14.jpg

- kluczyk scyzoryk

2lswcig.jpg21dk874.jpg

następny większy mod to 2.7 biturbo :polew::decayed:

Do tych dystansów 5mm trzeba dawaćdłuższe śruby czy standardowe wystarczaja ? :hi:

Opublikowano

Kolego ty się zastanawiałeś nad kupnem Volvo,Seat,Mazda :facepalm:

I te żółte halogeny po co to,odstrasza dziki?

Na początku miałem 10k na auto (+zapas na wymianę rozrządu, hamulców etc.). Na porządną A4 w dieslu to było za mało, więc wolałem kupić coś tańszego niż kupować coś droższego i później dziadować, że nie ma $ na wymianę rozrządu czy zmianę opon.

Na szczęście udało się odłożyć trochę $$ i kupić A4 :)

Halogeny są żółte bo takie mi się podobają, chociaż rzadko je włączam (zdjęcia, mgła etc).

Chciałbym żeby odstraszały dziki, sarny też :naughty::kox:[br]Dopisany: 26 Czerwiec 2011, 11:12_________________________________________________

Mały update

- podszybie poliftowe, pod maską o 3-4 lata młodziej

6903cy.jpgvdl178.jpg

- dystanse 5mm na tył (najpierw klepanie rantów nadkoli)

243hh14.jpg

- kluczyk scyzoryk

2lswcig.jpg21dk874.jpg

następny większy mod to 2.7 biturbo :polew::decayed:

Do tych dystansów 5mm trzeba dawać dłuższe śruby czy standardowe wystarczaja ? :hi:

Ja muszę dłuższe bo seryjne śruby nawet bez dystansów są trochę za krótkie.

Muszę się Solara spytać, czy on zmieniał śruby :mysli: chyba nie

Opublikowano

Zaczelo mnie kusic wlasnie założenie dystansów na przód i tył ale nie widzi mi sie zmieniac ori srub, daj znac jak sie czegos dowiesz :good:

Opublikowano

Zaczelo mnie kusic wlasnie założenie dystansów na przód i tył ale nie widzi mi sie zmieniac ori srub, daj znac jak sie czegos dowiesz :good:

Przy dystansach 5mm, nie zawsze trzeba zmieniać śruby (np. jak masz oryginalne felgi audi).

Do 10 i większych trzeba.

Najlepiej zmierzyć ale zwykle jest tak, że jak się daje dystanse to zmienia się też śruby.

Co tanie nie jest :disgust:

Opublikowano

Przy dystansach 5mm, nie zawsze trzeba zmieniać śruby (np. jak masz oryginalne felgi audi).

Najlepiej zmierzyć ale zwykle jest tak, że jak się daje dystanse to zmienia się też śruby.

Co tanie nie jest :disgust:

Ja mam ori felgi Audi, musialbym od kogos pozyczyc na chwile takie dystanse i przymierzyc

Dzieki za odpowiedz :good:

Opublikowano

dokładnie, wszystko zależy od felgi, a dokładnie od gniazd na śruby

Opublikowano

u mnie przy OZ-etach ET 35 bez dystansu poprzedni właściciel założył dłuższe śruby bo faktycznie jak przymierzałem zwykłe to tylko 3 obroty złapały a z tego co gdzieś słyszałem minimum to 5 obrotów trzeba żeby trzymało :wink4:

Opublikowano

Ja również do prosiąt zakładałem dłuższe śruby, długość gwintu 38mm.

Opublikowano

4 godna naśladowania :kox:

ile kosztowało Cię podszybie?

Opublikowano

i co i co i co ? :naughty:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...