Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie klocki i tarcze hamulcowe polecacie do Audi A4 B6/B7?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Żeby była jasność - chodzi mi o zabezpieczenie miejsca kontaktu z piasta i innych miejsc gdzie nie pracuje klocek. Powierzchnia cierna jest mniej ważna bo tam klocek i tak ja zetrze.

• Odpowiedzi 4,1 tys.
  • Wyświetleń 585,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

możesz śmiało wziąć textar + textar, możesz to co Wandej poleca.

Ferodo nie ma powłoki antykorozyjnej, u nas narazie jeszcze nie oferuje tarcz zabezpieczonych, w Niemczech już chyba ze 2 lata...

Opublikowano

możesz śmiało wziąć textar + textar, możesz to co Wandej poleca.

Ferodo nie ma powłoki antykorozyjnej, u nas narazie jeszcze nie oferuje tarcz zabezpieczonych, w Niemczech już chyba ze 2 lata...

Kurcze szkoda bo w ferodo tylko tego brakuje. Do swieżego wozu z ładną felgą trochę wstyd założyć tarcze które zaraz zardzewieją :kwasny:

Opublikowano

proszę o pomoc,nie wiem jaką potrzebuję wielkość,czy z czujnikiem zużycia czy bez?mój vin:WAUZZZ8E64A161127

rok:11/03

1.9 tdi AVF

Opublikowano

Cześć,

które powinienem wybrać klocki ATE, w sklepie mają dwie wersje o różnej grubości

według katalogu podane jest w ten sposób:

13.0460-2937 - 15.2mm
13.0460-2820 - 17.6 mm

Opublikowano

Hej koledzy,

Według waszej sondy zamówiłem komplet tarcz i klocków na przód i tył FERODO. Mam nadzieję, że nie będę załował. :D

FERODO TARCZE KLOCKI PRZÓD AUDI A4 B5 B6 B7 288mm notes-inactive.gif 319 PLN

FERODO TARCZE + KLOCKI TYŁ - AUDI A4 B6 B7 245mm notes-inactive.gif 209 PLN

Czy cena 250 zł za wymianę tego jest ok ? (Trójmiasto)

Edytowane przez gornet

Opublikowano

Hej koledzy,

Według waszej sondy zamówiłem komplet tarcz i klocków na przód i tył FERODO. Mam nadzieję, że nie będę załował. :D

FERODO TARCZE KLOCKI PRZÓD AUDI A4 B5 B6 B7 288mm notes-inactive.gif 319 PLN

FERODO TARCZE + KLOCKI TYŁ - AUDI A4 B6 B7 245mm notes-inactive.gif 209 PLN

Czy cena 250 zł za wymianę tego jest ok ?

Jeżeli to Ty dzwoniłeś do mnie to własnie dałeś się wykręcić :decayed: Przednie klocki z aukcji są do B5. Będzie ostro piszczeć przy hamowaniu. do B6 są FDB1717 :hi:

Cześć,

które powinienem wybrać klocki ATE, w sklepie mają dwie wersje o różnej grubości

13.0460-2937 - 15.2mm

13.0460-2820 - 17.6 mm

Weź FDB1083

Opublikowano

Cześć,

13.0460-2937 - 15.2mm

13.0460-2820 - 17.6 mm

Weź FDB1083

Czym się kierować w przypadku wyboru grubości klocków? te które podałeś mają 17mm

Edytowane przez SerniczeQ

Opublikowano

Cześć,

13.0460-2937 - 15.2mm

13.0460-2820 - 17.6 mm

Weź FDB1083

Czym się kierować w przypadku wyboru grubości klocków? te które podałeś mają 17mm

No i takie mają być. Ate robi akurat na tył bardzo dużo typów.

Tapnięte z SGS5

Opublikowano

Zdecydowanie zgadzam się z przedmówcą. Sam ostatnio wymieniłem na obu osiach tarcze oraz klocki na ATE Power Disc. Jestem bardzo zadowolony. Bardzo dobrze hamują, niestety jeśli chodzi o wady to bardzo pylą mi na felgi przody.

Opublikowano

A 250 zł za wymianę kompletu przód i tył to spoko cena ? (Trójmiasto)

Opublikowano

to zalezy od tego co robia przy tej wymianie

popros o opis prac

Opublikowano

to zalezy od tego co robia przy tej wymianie

popros o opis prac

Wymiana tarcz i klocków przód i tył. Co więcej oni mogą zrobić ? Te czujniki pewnie zużycia podłączają ,ale to standard jest przecież?

Opublikowano

Kolego to nie jest tak do końca jak piszesz.

Wymiana tarcz i klocków składa się z wielu czynności nie tylko z dwóch.

Opublikowano

Kolego to nie jest tak do końca jak piszesz.

Wymiana tarcz i klocków składa się z wielu czynności nie tylko z dwóch.

Opublikowano

Mam problem z dobraniem klocków do swojego auta, Mi z etki wychodzi co innego a sprzedawcom też wychodzi co innego.

wauzzz8e84a106940 na wlepie widnieje 1lt i 1kp czyli powinno być 312 przód i 255 tył. Wyszło mi że klocki (ferodo) na przód powiny być FDB1323 a na tył FDB1788 natomiast sprzedawca twierdzi że na tyle powinienem mieć FDB541.

Edytowane przez sebol1204

Opublikowano

Przód - FDB1717

Tył - FDB1083

Opublikowano

To ja już zgłupiałem, każdy konfigurator w sklepach pokazuje coś innego, przód albo FDB1717 albo FDB1323, z etki jak wezme numer oryginalnych klocków i wklepie na stronie ferrodo wychodzi że FDB1323. Z tyłem jest jeszcze gorzej bo konfiguratory pokazują 3 różne numery, ale z etki wychodziło mi że FDB1788. Dev Ty podałeś mi jeszcze inny numer :|

Opublikowano

To ja już zgłupiałem, każdy konfigurator w sklepach pokazuje coś innego, przód albo FDB1717 albo FDB1323, z etki jak wezme numer oryginalnych klocków i wklepie na stronie ferrodo wychodzi że FDB1323. Z tyłem jest jeszcze gorzej bo konfiguratory pokazują 3 różne numery, ale z etki wychodziło mi że FDB1788. Dev Ty podałeś mi jeszcze inny numer :|

Złych sprzedawców wybierasz a katalog online inter carsu to między bajki można włożyć ;)

Każde BFB ma takie nr z ferodo

DDF1707 -przód

DDF1425-tył

FDB1717-przód

FDb1083-tył

jak chcesz kupić to wal bo będziesz płakał na pisk z klocków z b5 :wink:

Opublikowano

To ja już zgłupiałem, każdy konfigurator w sklepach pokazuje coś innego, przód albo FDB1717 albo [/size]FDB1323, z etki jak wezme numer oryginalnych klocków i wklepie na stronie ferrodo wychodzi że [/size]FDB1323. Z tyłem jest jeszcze gorzej bo konfiguratory pokazują 3 różne numery, ale z etki wychodziło mi że [/size]FDB1788. Dev Ty podałeś mi jeszcze inny numer :|[/size]

Podałem Ci właściwe oznaczenia do Twojego auta.