Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie klocki i tarcze hamulcowe polecacie do Audi A4 B6/B7?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pożyjemy,  zobaczymy

• Odpowiedzi 4,1 tys.
  • Wyświetleń 585,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
38 minut temu, Dev napisał(a):

Pożyjemy,  zobaczymy

Poprzednie tarcze tez nie były przykręcone śrubą i nigdy nie biły (jeździłem na nich 3 lata, ile jeździł poprzedni właściciel - nie wiem). Raz coś zaczęło bić, wibrować powyżej stówy, okazało się, że opony się "rozważyły", trzeba było wyważyć na nowo i było git :) Ale zobaczymy, kiedyś chciałem zrobić dziurę i nagwintować żeby przykręcić tarczę, ale zrezygnowałem z tego pomysłu. Już raczej za mojej kadencji auto nie otrzyma śrubki do tarczy :p

Opublikowano

Nie wiem jak tam u was przy zapasówce ale ja mam taką szpilke plastikowa ktora wkręcam w piaste po odkręceniu jednej śruby w kole i wtedy odkręcam resztę śrub. Jak coś działam dłużej że ściagnietym kolem wkręcam do końca ze 2 śruby do piasty żeby zablokowac tarcze i po sprawie. Przy zakładaniu koła a przynajmniej jakiegoś większego jest to o tyle fajne że koło mi wisi na tym i nie muszę się męczyć żeby trafić na otwory.:hi:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć, 

szukam tarcz i klocków na przód, jakie brać pod uwagę?

WAUZZZ8E14A017033

dzięki za pomoc

Opublikowano

Zna ktoś może numery tej rurki wchodzącej do zacisków 974, 973 

Tarcza 320, szukam lewej i prawej strony.

IMG_20221130_100622.jpg

Opublikowano
Godzinę temu, wojoo37 napisał(a):

Zna ktoś może numery tej rurki wchodzącej do zacisków 974, 973 

Tarcza 320, szukam lewej i prawej strony.

IMG_20221130_100622.jpg

moge Ci zrobic bo w serwisie cena kosmos

wysyłka dzisiaj DPD

Edytowane przez Dev

Opublikowano
34 minuty temu, Dev napisał(a):

moge Ci zrobic bo w serwisie cena kosmos

wysyłka dzisiaj DPD

Super, to jestem chętny na dwie strony, można jakiś kontakt do Ciebie, bo widzę że nie można wysłać wiadomość prywatnej...

Opublikowano
1 godzinę temu, wojoo37 napisał(a):

Super, to jestem chętny na dwie strony, można jakiś kontakt do Ciebie, bo widzę że nie można wysłać wiadomość prywatnej...

693456699

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam. Czy zestaw tarcze i klocki Ferodo tarcze DDF1706 oraz klocki FDB1323 będą dobrym zestawem? Czy dać może inne klocki? 

Audi A4 B6 1.9 2004r

Edytowane przez Kamilek183

Opublikowano

bedzie ok

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja zapytam o zbiorniczek hamulcowy natomiast czy w tym miejscu powinna być opaska na tym krućcu?

IMG_20230123_130914.jpg

Screenshot_2023-01-23-22-12-10-114_com.android.chrome.jpg

Opublikowano

oryginalnie nie było

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 16.09.2022 o 12:44, przem8 napisał(a):

Osobiście jestem rozczarowany tymi ferodo, jak i tarczami zimmermann. Klocki niemiłosiernie piszczą po nagrzaniu, tarcza przy stanie połowy klocka nadaje się na śmietnik, bo taki ma rant.

Przereklamowany ten duet i to bardzo :D

Potwierdzam, mam zaciski po regeneracji, ten właśnie duet i rant jest dość spory przy połowie klocka :)

Opublikowano

Cześć to i ja pozwolę sobie podpiąć się pod temat. Proszę o wypowiedź doświadczonych Forumowiczów. Co byście polecili do Audi A4 Avant 2.0 TDI 2016rok? Z tego co wyczytałem z różnych źródeł z Internetu, klocki hamulcowe ceramiczne są trwalsze i żyją dłużej od tych nie ceramicznych. Oczywiście wszystko zależy od stylu jazdy jednak przyjmujemy że każdy jeździ normalnie to znaczy, nie jak po torze wyścigowym, czasem jazda w korkach po mieście, czasem dłuższa trasa na autostradzie, czasem raptownie zahamuje etc... 

Myślę że na pewno taniej zamówić coś samemu i potem z częściami pojechać do ASO żeby im tylko zapłacić za montaż. Czy ceramiczne klocki również polecacie na tył? 

Opublikowano
23 minuty temu, protoss napisał(a):

Cześć to i ja pozwolę sobie podpiąć się pod temat. Proszę o wypowiedź doświadczonych Forumowiczów. Co byście polecili do Audi A4 Avant 2.0 TDI 2016rok? Z tego co wyczytałem z różnych źródeł z Internetu, klocki hamulcowe ceramiczne są trwalsze i żyją dłużej od tych nie ceramicznych. Oczywiście wszystko zależy od stylu jazdy jednak przyjmujemy że każdy jeździ normalnie to znaczy, nie jak po torze wyścigowym, czasem jazda w korkach po mieście, czasem dłuższa trasa na autostradzie, czasem raptownie zahamuje etc... 

Myślę że na pewno taniej zamówić coś samemu i potem z częściami pojechać do ASO żeby im tylko zapłacić za montaż. Czy ceramiczne klocki również polecacie na tył? 

W tym temacie dyskusja toczy się o modelach B6 lub B7. Dla B9 szukaj tematu w odpowiednim dziale.

Edytowane przez MaTeo85

Opublikowano

Cześć, mam takie pytanie posiadam a4 b7 2.0tdi BPW.

Chciałbym zrobić swapa hamulców z 288/245 na 320/288,

na przód wiem że potrzebuje na pewno zacisk, jarzmo i tarcze a, na tył zacisk, jarzmo, tarcza i osłony 8E0615611P/8E0615612P FWD.

I teraz moje pytanie polecacie jakieś do tego klocki hamulcowe z tarczami? Jeśli tak to czy moglibyście podać nr katalogowe najlepiej, myślałem nad Rotinger GT High Performance  + klocki ferodo

Oraz jaki płyn hamulcowy wtedy najlepiej i z jakiej firmy przewody w metalowym oplocie.

Opublikowano
8 godzin temu, Mateusz W napisał(a):

Cześć, mam takie pytanie posiadam a4 b7 2.0tdi BPW.

Chciałbym zrobić swapa hamulców z 288/245 na 320/288,

na przód wiem że potrzebuje na pewno zacisk, jarzmo i tarcze a, na tył zacisk, jarzmo, tarcza i osłony 8E0615611P/8E0615612P FWD.

I teraz moje pytanie polecacie jakieś do tego klocki hamulcowe z tarczami? Jeśli tak to czy moglibyście podać nr katalogowe najlepiej, myślałem nad Rotinger GT High Performance  + klocki ferodo

Oraz jaki płyn hamulcowy wtedy najlepiej i z jakiej firmy przewody w metalowym oplocie.

https://a4-klub.pl/topic/18311-upgrade-hamulców-w-a4-b6b7/

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam jakie klocki polecacie na tył? Tarcza 255

Opublikowano

Ferodo

Opublikowano

Witam, mam w b7 od kilku lat zestaw hamulcowy średnice 320/288 wszystko Ferrodo, tył jeszcze jest w bardzo dobrej kondycji ale przód jest już rant i poza tym tarcze delikatnie zwichrowane pewnie od hamowań autostradowych, w niedalekiej przyszłości będę chciał wymienić przód tarcze i klocki co polecacie? Brać znów Ferrodo cały zestaw czy może OZ? Bo też dużo się o tym słyszało ze Oz tarcza z klockiem Ferrodo lub całośc OZ? Albo może jeszcze inną firme aktualnie polecacie? I kolejne pytanie brać tarcze nawiercane/nacinane czy gładkie? Bo też ile ludzi tyle opinii..... z góry dzięki za podpowiedźi :)