maxx2 Opublikowano 28 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2020 (edytowane) W dniu 27.07.2020 o 09:07, Muskel1 napisał: W jaki sposób "produkowałeś" to skrzypienie? Przy czym powstaje ten skrzyp? Co robisz z autem by skrzypiało? Tylko naciskanie pedał hamulca do oporu sam borykamy się jaka jest tego przyczyna wymieniłem już wszystko, nawet zakupilem drugi zestaw zacisku z jarzmami najwidoczniej hamulce z a6c5 nie do końca są p&p Edytowane 28 Lipca 2020 przez maxx2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaryaT Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Przymierzam się do gruntownej wymiany tarczy+klocków do mojej bunie b7 Jaki zestawik wybrac według was Tarcze + klocki przód audi a4b7 w Zestawy (tarcze, klocki, zaciski), części na Allegro.pl ALLEGRO.PL Kup tarcze + klocki przód audi a4b7 w kategorii Zestawy (tarcze, klocki, zaciski) - Układ hamulcowy - Części samochodowe na Allegro.pl. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Kliknij i kup teraz! Pozdrawiam serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wandej Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 W dniu 09.08.2020 o 11:58, WaryaT napisał: Przymierzam się do gruntownej wymiany tarczy+klocków do mojej bunie b7 Jaki zestawik wybrac według was Tarcze + klocki przód audi a4b7 w Zestawy (tarcze, klocki, zaciski), części na Allegro.pl ALLEGRO.PL Kup tarcze + klocki przód audi a4b7 w kategorii Zestawy (tarcze, klocki, zaciski) - Układ hamulcowy - Części samochodowe na Allegro.pl. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Kliknij i kup teraz! Pozdrawiam serdecznie Nie wydawaj broń Boże 700zł na taki zestaw. Jeśli Ci budżet pozwoli dorzuć 300zł i będziesz miał zestaw z zaciskami i jarzmami 320mm z tarczą o grubości 30mm a nie 25mm jak wyżej. Jakbyś chciał iść w tą stronę pisz pw coś doradzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
veltikey Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Witam, czas na wymianę od ostatniego czasu, przód - 1LT tył - 1KP czy coś się zmieniło w tarczach i klockach? Aktualnie zestaw tarcze zimmermann + klocki ferodo - nie wiem czemu ale hamulec jest miękki przy małym nagrzaniu tarczy, bardzo słaba reakcja na hamowanie potem jest.. wymieniam też od razu płyn hamulcowy - dot 4 starczy czy coś lepszego zakupić? zrobić też przy okazji wymianę gum na prowadnicach itp? nie wiem kiedy było ostatnio robione czy sprawdzić czy jest to potrzebne i dopiero wtedy wymienić? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
george Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2020 @Wandej , w jakiej cenie miałbyś tarcze i klocki pod 320 mm? Zaciski też masz w sprzedaży? Jeżeli okaże się, że mam krzywe tarcze, to przechodzę na 320 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wandej Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2020 13 godzin temu, veltikey napisał: Witam, czas na wymianę od ostatniego czasu, przód - 1LT tył - 1KP czy coś się zmieniło w tarczach i klockach? Aktualnie zestaw tarcze zimmermann + klocki ferodo - nie wiem czemu ale hamulec jest miękki przy małym nagrzaniu tarczy, bardzo słaba reakcja na hamowanie potem jest.. wymieniam też od razu płyn hamulcowy - dot 4 starczy czy coś lepszego zakupić? zrobić też przy okazji wymianę gum na prowadnicach itp? nie wiem kiedy było ostatnio robione czy sprawdzić czy jest to potrzebne i dopiero wtedy wymienić? Pozdrawiam. Hamulec miękki bo układ zabyt mały do auta a i graniczne zużycie komponentów tez wypływa na jakość hamowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wandej Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2020 34 minuty temu, george napisał: @Wandej , w jakiej cenie miałbyś tarcze i klocki pod 320 mm? Zaciski też masz w sprzedaży? Jeżeli okaże się, że mam krzywe tarcze, to przechodzę na 320 mm. Wal pw wszystko wycenie✌? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
veltikey Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2020 15 minut temu, Wandej napisał: Hamulec miękki bo układ zabyt mały do auta a i graniczne zużycie komponentów tez wypływa na jakość hamowania. Proponujesz przesiadkę na 320? ma ktoś taki gotowy zestaw może? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
george Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2020 5 minut temu, veltikey napisał: Proponujesz przesiadkę na 320? ma ktoś taki gotowy zestaw może? Zaciski @Dev lub @rs dziadek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2020 16 minut temu, veltikey napisał: Proponujesz przesiadkę na 320? ma ktoś taki gotowy zestaw może? Mam caly setup Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
allegrosz92 Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Czy Klocki hamulcowe FERODO FDB1323 będzie pasowało do a4b7 1.9TDI Vin: WAUZZZ8E46A098760 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2020 52 minuty temu, allegrosz92 napisał: Czy Klocki hamulcowe FERODO FDB1323 będzie pasowało do a4b7 1.9TDI Vin: WAUZZZ8E46A098760 FDB1717 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
allegrosz92 Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Godzinę temu, Dev napisał: FDB1717 A jeśli chodzi o klocki TRW to jakie polecasz kolego ? Chciałbym zobaczyć jak cenowo to wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wandej Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2020 4 godziny temu, allegrosz92 napisał: A jeśli chodzi o klocki TRW to jakie polecasz kolego ? Chciałbym zobaczyć jak cenowo to wygląda A co tam polecać? Tylko masz GDB1307 a na tył GDB1330 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matt_777 Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Cześć, Jakie klocki i tarcze na przód polecacie? Audi A4 B8, VIN: WAUZZZ8K59A230130 Byłbym wdzięczny za podpowiedź, jestem laikiem w temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaTeo85 Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2020 (edytowane) 9 minut temu, matt_777 napisał: Cześć, Jakie klocki i tarcze na przód polecacie? Audi A4 B8, VIN: WAUZZZ8K59A230130 Byłbym wdzięczny za podpowiedź, jestem laikiem w temacie. w czytaniu też jesteś laikiem? to jest temat dotyczący hebli w modelu B6/B7, a nie B8. tu jest temat w którym powinieneś napisać: Edytowane 28 Sierpnia 2020 przez MaTeo85 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matt_777 Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2020 3 minuty temu, MaTeo85 napisał: w czytaniu też jesteś laikiem? to jest temat dotyczący hebli w modelu B6/B7, a nie B8. Nie korzystam z forum na co dzień, więc najzwyczajniej w świecie nie poruszam się po nim jak byś sobie tego życzył. Tak czy inaczej dzięki za uwagę, wrzucę pytanie w odpowiednim miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip2001 Opublikowano 3 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2020 Witam, stoję przed zakupem nowych tarcz i klocków na przód do a4 b6 1.6. Moja pytanie brzmi czy opłaca się kupywać ori czy są może jakieś zamienniki które maja porównywalna jakość lub nawet lepsza i są tańsze? Co o tym sądzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
george Opublikowano 3 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2020 Przód: klocki FDB1451 tarcze Zimmerman 600.3207.20 tył: klocki FDB1083 tarcze Ziemmermann 100.1243.20 Chociaż, jeżeli zmieniasz tarcze, to można pokusić się o swap. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wandej Opublikowano 3 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2020 56 minut temu, Filip2001 napisał: Witam, stoję przed zakupem nowych tarcz i klocków na przód do a4 b6 1.6. Moja pytanie brzmi czy opłaca się kupywać ori czy są może jakieś zamienniki które maja porównywalna jakość lub nawet lepsza i są tańsze? Co o tym sądzicie? Pewnie że zamienniki. Jak chcesz coś senswnego dobrać to pisz pw 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi