Dev Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2021 8 godzin temu, Hubcio099 napisał: Jak jest z trwałością tych klocków ferodo ds performance w porównaniu do zwykłych ferodo przy tarczy 312? Jaka jest główna różnica? Zuzywaja się trochę szybciej od normalnych Mają dwa razy większy współczynnik tarcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlos23 Opublikowano 23 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2021 Hej Dev! Podrzuć proszę jakiś zestaw tarcze + klocki na tył a4 b7 (255x12 – oznaczenie 1KP) Do zwykłej codziennej jazdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 24 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2021 12 godzin temu, pawlos23 napisał: Hej Dev! Podrzuć proszę jakiś zestaw tarcze + klocki na tył a4 b7 (255x12 – oznaczenie 1KP) Do zwykłej codziennej jazdy Ferodo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afroo. Opublikowano 24 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2021 Miał ktoś styczność z klockami Black Diamond Predator Fast Road i może wyrazić opinię? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KINIAM Opublikowano 24 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2021 4 godziny temu, afroo. napisał: Miał ktoś styczność z klockami Black Diamond Predator Fast Road i może wyrazić opinię? Tak do 150 KM na przodzie dają radę, nie piszczą , przy rozgrzewaniu nadal hamują, pylą, przy silniku prawie 200KM wyrobiły 60 tys. km bez żadnych problemów. Pojazd jeździł raczej na długich trasach i sporo po górzystym terenie. Jak demontowałem to blachy były nadal w lakierze bez korozji, materiał cierny bez żadnych wyszarpanych ubytków, blaszki antywibracyjne bez korozji , więc moja ocena na PLUS. Montowałem w 2016 lub 17 roku czy nadal trzymają poziom tego nie wiem. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lu-Gi Opublikowano 23 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2021 Jurid czy ferodo? Które lepiej założyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil-vag Opublikowano 23 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2021 To jeszcze napisz do jakich hamulców... Bo np. do 288, 312 ferodo jest ok a dla 320 już lubi piszczeć ? ogólnie jurid, pagid, ferodo to podobną półka jakościowa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 23 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2021 3 godziny temu, Lu-Gi napisał: Jurid czy ferodo? Które lepiej założyć? Jedne i drugie dobre 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afroo. Opublikowano 23 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2021 W dniu 24.09.2021 o 15:53, afroo. napisał: Miał ktoś styczność z klockami Black Diamond Predator Fast Road i może wyrazić opinię? @Devpewnie coś wiesz na ich temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lu-Gi Opublikowano 23 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2021 36 minut temu, Dev napisał: Jedne i drugie dobre Danke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gonzalez09 Opublikowano 26 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2021 Witam przesiadam się na 320 / 288 wiem ze odpowiedzi jest multum , ale na chwile obecna jakie byście wpakowali tarcze i klocki ?? I trochę jeżdżę po autostradach , wiec żeby ich zaraz nie wygglo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 26 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2021 Ferodo/Textar + OZ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gonzalez09 Opublikowano 27 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2021 13 godzin temu, Dev napisał: Ferodo/Textar + OZ Czyli tarcze ferodo /textar , a klocki OZ, muszę coś więcej wiedzieć żeby taki komplet zamówić ?? Czy poprostu mówię gościowi w sklepie motoryzacyjnym tarcze 320 /288 i tylo ?? Pasowało by dobrego wsadzić przewody w oplocie No nie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil-vag Opublikowano 27 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2021 Tarcze OZ a klocki ferodo lub textar chyba miał @Dev na myśli ? ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VictorTheKing Opublikowano 27 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2021 Jak dla mnie klocki ferodo super się sprawdzają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gonzalez09 Opublikowano 27 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2021 8 godzin temu, kamil-vag napisał: Tarcze OZ a klocki ferodo lub textar chyba miał @Dev na myśli ? ? Aha jeśli mam być szczery to pierwszy raz słyszę o tych tarczach OZ , No ale jeśli je polecacie to ok dam się namówić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil-vag Opublikowano 27 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2021 OZ = Otto Zimmermann, potocznie zwane Zimmermanny po prostu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KINIAM Opublikowano 28 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2021 20 godzin temu, VictorTheKing napisał: Jak dla mnie klocki ferodo super się sprawdzają Kolego pozdrawiam, jak piszesz, że super się sprawdzają to podaj jakie klocki, a Ferodo ma ich kilka odmian i z jakimi tarczami współpracują oraz jak je testowałeś. Klocek klockowi nie jest równy co innego delikatna jazda po mieście, co innego znaczne prędkości + autostrada a już najgorzej tereny górskie, które najbardziej zmusiły mnie do wysiłku testowania różnych hebli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wandej Opublikowano 28 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2021 7 godzin temu, KINIAM napisał: Kolego pozdrawiam, jak piszesz, że super się sprawdzają to podaj jakie klocki, a Ferodo ma ich kilka odmian i z jakimi tarczami współpracują oraz jak je testowałeś. Klocek klockowi nie jest równy co innego delikatna jazda po mieście, co innego znaczne prędkości + autostrada a już najgorzej tereny górskie, które najbardziej zmusiły mnie do wysiłku testowania różnych hebli. Jakie te odmiany są? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 28 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2021 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi