Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 Alt] 2.0 130 Avant by Lesiu1990

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

BbCześć od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem audi a4 b6 2.0 130 2002 

Skrzynia multitronic 

Przebieg 330 k. 

Wnetrze czarna skóra 

W planach zakup 17 felg od s-line 

Obecnie na zimówkach 15.

Pozdrawiam ? 

DSC_0435.JPGDSC_0436.JPGDSC_0434.JPGDSC_0439.JPG

Edytowane przez Lesiu1990

Opublikowano

@MaTeo85 coraz więcej posiadaczy ALT Multi. ;) 

Bezawaryjności i powodzenia w pracach!

Opublikowano

No, powodzenia życzę bo wybrałeś najbardziej awaryjny i pełen wad silnik do tego z multi, które w tym modelu to strzał w kolano ?

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, Langista napisał:

No, powodzenia życzę bo wybrałeś najbardziej awaryjny i pełen wad silnik do tego z multi, które w tym modelu to strzał w kolano ?

Jak to z każdym autem jednemu chodzi a drugiemu coś się psuje 

Pierwsze 200 km zrobione i jest ok. 

Opublikowano

Jak koledzy wyżej piszą niby najgorszy możliwy zestaw ALT + multitronic. Ale pociesze Cię bo są zadowoleni użytkownicy, ja mam taki i jestem jednym z nielicznych, który nie ma większych problemów czy to z silnikiem czy ze skrzynią biegów. Oczywiście czasem trzeba dolać kapkę oleju ale u mnie wszystko jest na akceptowalnym poziomie.

Co do skrzyni poczytaj tematy o diagnostyce i zasadach użytkowania skrzyni, do tego pomyśl nad zmianą oleju jeśli nie wiesz czy była robiona i kiedy (tylko Ori olej).

Bezawaryjności i zadowolenia z auta życzę.

Opublikowano

Nie no, nie wyśmiewam się z Ciebie ale mówię jak jest. Niestety z tymi silnikami, które są w grupie bardzo dużego ryzyka (szansy trafienia na trupa) jest tak, że możesz normalnie eksploatować i będzie ok, zaczniesz dopieszczać i się zacznie lawina. Ale akurat co do multi to chyba na dłuższą metę nie ma pochlebnej opinii o tej skrzyni. W B7 już ją poprawili ale B6 to padaka..

Opublikowano
  • Autor
W dniu 22.06.2020 o 13:56, kamil-vag napisał:

Z Kielc jesteś? Czy w Kielcach kupiłeś? 

Kupiłem go z okolic Kielc ?

Opublikowano
  • Autor

Cześć skończyły się klocki to audi dostało nowy komplet tarcz i klocków trw na tył i przy okazji wymienione gumki na tloczkach i pomalowane zaciski DSC_0480.JPGDSC_0478.JPGDSC_0475.JPGDSC_0472.JPGDSC_0471.JPGDSC_0469.JPG

Opublikowano

No i fajnie, też sobie malowałem zaciski, tylko bez tych osłon z tyłu :)

A z tą awaryjnością no to nie wiem jak ze skrzynią bo mam manuala, coś tam czytałem, że wadliwa, ale myślę, że jak będziesz dobrze śledził forum to sobie z nią jakoś poradzisz. Silnik też ALT i bardzo nie narzekam, wolnossący wtrysk pośredni bez turbo, dobry na krótkie odcinki miejskie, a wypady za miasto do rodziców i znajomych rzadko. Na autostradzie też sobie dobrze radzi, wtedy właśnie trzeba więcej oleju dolać, ale ogólnie dużo dolewać nie muszę. Właśnie zależy kto czego potrzebuje, jak i gdzie jeździ :D

Opublikowano
  • Autor

Cześć urlop trwa to trochę pozmieniamy przyciemnilem boczne i tylne kierunki oto efekt 

IMG_20200709_165026.jpgIMG_20200709_165013.jpgIMG_20200709_165018.jpgIMG_20200709_102639.jpg

Opublikowano

Jeśli mam być szczery to modyfikacje nie w moim guście. Lampy tył wyglądają słabo.

Opublikowano

Zgodzę się z kolegom wyżej, słabo to wygląda, zmyj to i porządnie wypoleruj lampy a efekt będzie zdecydowanie lepszy, ewentualnie jakaś folia i delikanie całe lampy przyciemnić! Zamiast takich "smaczków" proponuje wziąć się za poprawienie tłumika! A w dalszej kolejności poprzeglądać projekty na forum, i jeśli nie zamierzasz więcej zmieniać (pakiet sline, zawieszenie, koło) to pozostanie przy seryjnym wyglądzie i dbanie o mechanikę.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Cześć ostatnio audi miało serwis 

Wymiana oleju + filtry , kompletny rozrząd, uszczelka pokrywy zaworów , świece, nowy płyn chłodniczy stary gdzieś uciekał przez taki przewód jak poniżej ?IMG_20200804_161420.jpg

Auto dostało jeszcze ramki i znaczki klubowe ?IMG_20200804_161602.jpgIMG_20200803_093833.jpg

Opublikowano
W dniu ‎22‎.‎06‎.‎2020 o 05:39, Langista napisał:

ALT awaryjny? Pomijając pobór oleju to silnik bez wad i bardzo mało awaryjny. 

Zdejmij te listwy ze zderzaków bo wygląda jak passat

Opublikowano
13 minut temu, Wandej napisał:

ALT awaryjny? Pomijając pobór oleju to silnik bez wad i bardzo mało awaryjny. 

Zdejmij te listwy ze zderzaków bo wygląda jak passat

Te listwy to raczej chyba nie zdejmowalne. Były takie wersje b6. Paskudnie to wygląda i nie wiem na jaki rynek takie cudo dawali ale tak fabrycznie bywało :facepalm:

Opublikowano

te listwy na zderzaku to ori są, mam takie same, zarówno z przodu jak i z tyłu.

rynek bez znaczenia, ja mam auto z DE na ich rynek i ori tak było.

Edytowane przez MaTeo85

Opublikowano

Nie widziałem nigdy szczerze mówiąc. Wyglądają dramatycznie. 

Opublikowano
7 minut temu, Wandej napisał:

Nie widziałem nigdy szczerze mówiąc. Wyglądają dramatycznie. 

Chyba jakieś zboczenie estetyczne mam,bo zawsze mi się podobały te listwy ?

Opublikowano

Jak dla mnie też źle nie wyglądają, niestety z tyłu przy dokładaniu PDC trzeba było zmienić zderzak więc listwy nie ma (koliduje z czujnikami), a z przodu będę zmieniał na xenon wiec też znikną ze względu na nowy zderzak.

Gdyby kogoś interesowało to kod wyposażenia dla tych listw jest taki: VR2