Opublikowano 20 Lipca 20206 l WITAM!! Na wstępie zapraszam do lektury rzeczowego opracowania dotyczącego poniższego samochodu (niestety, znalazłem tylko w języku angielskim..): Driven: 2006 Audi S4 25quattro FOURTITUDE.COM W skrócie na 25 lecie wsadzenia do pierwszego audi napędu QUATTRO, producent postanowił wypuścić limitowaną ilość i wersje jakiegos modelu. Padło na A4, a dokładnie S4. Auto było dostępne tylko na rynku USA, i nie było możliwości personalizacji. Zbudowano 250 takich samych egzemplarzy, wsadzono w kontenery i zawieziono do Audi Dealer.. Z zewnątrz wrzucono dobrze znany pakiet DTM, który był już dostępny w UK w celu umożliwienia startów w wyścigach tej serii. W środku max opcja i dużo elementów wyciągniętych z RS4, czytaj fotele, dekory itp itp.. Wyróżnia się gałka aluminiowa z napisem „1of250” oraz przetłoczenia na fotelach, zamiast RS4 mamy „QUATTRO”. Sprawdziłem listę wyposażenia - brakuje tylko lodówki w schowku, poza tym jest wszystko co można było zamówić do eSki. Silnik to seryjne BBK, skrzynia tak samo, dalej już znowu RS4. Napęd, dyferencjał, rozkład mocy pomiędzy osiami - wszystko przerzucone z RSa. Pojeździłem trochę, naprawdę zupełnie inaczej to jeździ i pracuje w zakrętach, nie ma podsterowności tak oczywistej w tych budach.. Opis będzie szerszy o bardziej rzeczowy jak pojeżdżę i znajdę czas na klepanie.. Odbiór.. Edytowane 29 Września 20223 l przez HOLMATRO
Opublikowano 20 Lipca 20206 l Kurde nie wiem czy osobiście jakbym miał takie auto to bym się cieszył , rarytas jest, ale gdybym chciał w nim modzić to serce by bolało że go ruszam ,ot taki dylemat chorego człowieka
Opublikowano 20 Lipca 20206 l Autor 10 minut temu, karol1981 napisał: Kurde nie wiem czy osobiście jakbym miał takie auto to bym się cieszył , rarytas jest, ale gdybym chciał w nim modzić to serce by bolało że go ruszam ,ot taki dylemat chorego człowieka Oczywiście, poki co nic nie ruszam bedzie przegląd silnika, będzie detailing środka i zewnątrz ale poki co seria musi zostać bo to utrzyma wartość samochodu. Szukam klapy USA, bo chce zmienić, ale widzę ze do DTMa szła s-linowa i na nią carbon, a nic nie ma w necie..
Opublikowano 20 Lipca 20206 l Fajny rodzynek Kiedy heble zmieniamy, bo te 345 to słabo przy tej mocy i wadze
Opublikowano 20 Lipca 20206 l 3 godziny temu, H4mm3R napisał: Fajny rodzynek Kiedy heble zmieniamy, bo te 345 to słabo przy tej mocy i wadze No widzisz Tomek i tu pewnie będzie problem bo auto ma zostać jak najwięcej w oryginale także Grzesiek będzie się męczył
Opublikowano 20 Lipca 20206 l 17 minut temu, karol1981 napisał: No widzisz Tomek i tu pewnie będzie problem bo auto ma zostać jak najwięcej w oryginale także Grzesiek będzie się męczył Ale klapę USA szuka Jak dla mnie fajna wersja, a klapa ze stanów tylko zepsuje to auto, do tego te nasze beznadziejne "amerykańskie" tablice rejestracyjne zepsują całość jeszcze bardziej. Zostaw ori, dopieść wszystko na TIP TOP i nic nie kombinuj z autem. Takiego unikatu szkoda "zepsuć". No i oczywiście gratulacje wyszukania tak unikatowej sztuki na rynku.
Opublikowano 20 Lipca 20206 l 14 minut temu, MaTeo85 napisał: Ale klapę USA szuka Jak dla mnie fajna wersja, a klapa ze stanów tylko zepsuje to auto, do tego te nasze beznadziejne "amerykańskie" tablice rejestracyjne zepsują całość jeszcze bardziej. Zostaw ori, dopieść wszystko na TIP TOP i nic nie kombinuj z autem. Takiego unikatu szkoda "zepsuć". No i oczywiście gratulacje wyszukania tak unikatowej sztuki na rynku. No właśnie ORI powinna być USA...
Opublikowano 20 Lipca 20206 l 10 minut temu, dayd_4 napisał: No właśnie ORI powinna być USA... jak ori USAma być, to nie było tematu, chociaż jak pisałem wcześniej na moje EU wygląda ładniej
Opublikowano 20 Lipca 20206 l Proszę powiedz Mi jaki zawias jest , czy to jest s-Line 1bv oraz jakie stabilizatory przód i tył są do kompletu.
Opublikowano 20 Lipca 20206 l Autor 48 minut temu, H4mm3R napisał: Fajny rodzynek Kiedy heble zmieniamy, bo te 345 to słabo przy tej mocy i wadze Tomaszu jak tylko ochłonę po zakupie, porejestruje, ogarne się z tym autem i będziemy myśleć. Generalnie to faktycznie jest spora różnica, w błękitnej też miałem 345 na DS i OZ i dużo lepiej stawała, ten jednak ma swoją masę i pęd i te 345 to totalnie szału nie robią..
Opublikowano 20 Lipca 20206 l Autor 30 minut temu, dRACoNIx napisał: Proszę powiedz Mi jaki zawias jest , czy to jest s-Line 1bv oraz jakie stabilizatory przód i tył są do kompletu. Zawias gwint Bilsteina nowy, jeszcze się wszystko świeci, stabilizatory przód i tył z RSa. 1 godzinę temu, MaTeo85 napisał: jak ori USAma być, to nie było tematu, chociaż jak pisałem wcześniej na moje EU wygląda ładniej Tak, w oryginale była klapa USA ale poprzedni właściciel Słowak chciał europejską bo u nich nie ma małych blach, a kwadratową musiałby zaginać, żeby weszła więc zmienił klapę. 2 godziny temu, karol1981 napisał: No widzisz Tomek i tu pewnie będzie problem bo auto ma zostać jak najwięcej w oryginale także Grzesiek będzie się męczył Tak, to prawda, auto musi w większości pozostać w oryginale, ale hamowanie to hamowanie, tutaj nie ma co spekulować, bardzo prawdopodobne, że za jakiś czas wrzucę jakieś bezpieczniejsze heble. 345 wystarczalo mi w zupełności przy 350 koniach ale lżejszym silniku, teraz jest masa pod maską i naprawdę czuć że auto się napędza i ciągnie go cięzar do przodu.
Opublikowano 20 Lipca 20206 l 4 minuty temu, HOLMATRO napisał: Tomaszu jak tylko ochłonę po zakupie, porejestruje, ogarne się z tym autem i będziemy myśleć. Generalnie to faktycznie jest spora różnica, w błękitnej też miałem 345 na DS i OZ i dużo lepiej stawała, ten jednak ma swoją masę i pęd i te 345 to totalnie szału nie robią.. Mam odpowiedni zestawik 375x36
Opublikowano 20 Lipca 20206 l 6 godzin temu, HOLMATRO napisał: Oczywiście, poki co nic nie ruszam bedzie przegląd silnika, będzie detailing środka i zewnątrz ale poki co seria musi zostać bo to utrzyma wartość samochodu. Szukam klapy USA, bo chce zmienić, ale widzę ze do DTMa szła s-linowa i na nią carbon, a nic nie ma w necie.. Po co szukać, jak masz takiego Szwagra. Na swojej się uczył, więc u Ciebie wyjdzie lepiej niż oryginał ?
Opublikowano 20 Lipca 20206 l Polecam Ci zrobić geometrie w ASO ale niech ustawią w maszynie setup S-line 1BV !!! zobaczysz różnice na +
Opublikowano 20 Lipca 20206 l 1 minutę temu, dRACoNIx napisał: Polecam Ci zrobić geometrie w ASO ale niech ustawią w maszynie setup S-line 1BV !!! zobaczysz różnice na + Po co przepłacać w ASO...
Opublikowano 20 Lipca 20206 l Auto wpadło w odpowiednie ręce, będzie mu dobrze u Ciebie wnioskując po poprzednim projekcie ? ??? Fajnie będzie pośledzić losy tego 1 z 250 ? Zdradzisz cenę takiego cacka ?