Opublikowano 4 Sierpnia 20206 l Autor 8 godzin temu, trepek napisał: Czemu VFIZ pokazuje 63 km/h a licznik niecałe 50? Czekałem na to ! Zanim vfiza wsadziłem, byłem zdziwiony ze S tak dobrze jeździ, ze doganiam jadąc 100km/h szwagra z tempomatem ustawionym na 140.. Okazalo się, ze podczas konwersji poprzedniemu właścicielowi wmontowano licznik USA ze zmienioną tarczą zegarów na Europę. Musiałem się pilnować, teraz mam vfiza i on pokazuje prawdziwa prędkość, zegar myśli ze jest w milach. Dlatego jadę 64km/h a wskazówka stoi w miejscu gdzie byłyby mile. @kaju już poinformowany, będzie z tym walczył po okresie urlopowym
Opublikowano 4 Sierpnia 20206 l 2 godziny temu, HOLMATRO napisał: Czekałem na to ! Zanim vfiza wsadziłem, byłem zdziwiony ze S tak dobrze jeździ, ze doganiam jadąc 100km/h szwagra z tempomatem ustawionym na 140.. Okazalo się, ze podczas konwersji poprzedniemu właścicielowi wmontowano licznik USA ze zmienioną tarczą zegarów na Europę. Musiałem się pilnować, teraz mam vfiza i on pokazuje prawdziwa prędkość, zegar myśli ze jest w milach. Dlatego jadę 64km/h a wskazówka stoi w miejscu gdzie byłyby mile. @kaju już poinformowany, będzie z tym walczył po okresie urlopowym Moje przebrzydłe oczy zawsze patrzą nie tam gdzie trzeba i szukają tylko do czego by się przyd**cyć No ale tylko to znalazlem.
Opublikowano 4 Sierpnia 20206 l 5 godzin temu, HOLMATRO napisał: Czekałem na to ! Zanim vfiza wsadziłem, byłem zdziwiony ze S tak dobrze jeździ, ze doganiam jadąc 100km/h szwagra z tempomatem ustawionym na 140.. Okazalo się, ze podczas konwersji poprzedniemu właścicielowi wmontowano licznik USA ze zmienioną tarczą zegarów na Europę. Musiałem się pilnować, teraz mam vfiza i on pokazuje prawdziwa prędkość, zegar myśli ze jest w milach. Dlatego jadę 64km/h a wskazówka stoi w miejscu gdzie byłyby mile. @kaju już poinformowany, będzie z tym walczył po okresie urlopowym Przeskalowanie to nie problem, wystarczy zmienić kilka wartości we wsadzie - sprawdzałem sam przy przerobce licznika z ang na eu. RB4/RB8 ma te same offsety. Edytowane 4 Sierpnia 20206 l przez kkam
Opublikowano 4 Sierpnia 20206 l Autor 29 minut temu, kkam napisał: Przeskalowanie to nie problem, wystarczy zmienić kilka wartości we wsadzie - sprawdzałem sam przy przerobce licznika z ang na eu. RB4/RB8 ma te same offsety. Da radę zrobić to vcdsem? Napiszesz mi pokolei gdzie mam klikać żeby dojść do tej ścieżki i ją zmienić ?
Opublikowano 4 Sierpnia 20206 l VCDSem nie dasz rady. Musi być kabel, którym odczytasz wsad licznika. Ja nie miałem kabla, a z klonami bałem się bawić, więc kupiłem programator. Konieczne było rozebranie licznika i wylutowanie pamięci. Jak masz kogoś ze sprawdzonym kablem to poproś o zgranie wsadu. Potem pokieruje Cie co zmienić. Programator USB CH341A SPI Flash EEPROM USB-TTL 9543116015 - Sklep internetowy AGD, RTV, telefony, laptopy - Allegro.pl ALLEGRO.PL Kup teraz na Allegro za 21 zł - Programator USB CH341A SPI Flash EEPROM USB-TTL (9543116015). Allegro.pl - Radość zakupów i bezpieczeństwo dzięki Programowi Ochrony Kupujących! Edytowane 4 Sierpnia 20206 l przez kkam
Opublikowano 4 Sierpnia 20206 l Autor 38 minut temu, niwet napisał: Fajny ten dtm jedzie to coś w tym silniku do poprzedniczki? Wolniej startuje ale bardziej liniowo. No i od 4 tys to już wskazówki obrotomierza i licznika idą rownolegle, bardzo fajnie łapie prędkość. W BULu były takie skoki w przyspieszeniu, był max boost przy zmianie biegu to leciał, ale puchł przy czerwonym polu, tutaj wciskasz pedał i coraz szybciej przyspiesza im bliżej do odcięcia. Tamtą bym dtma prześcignął, ale znowu tutaj jak zapne 6 bieg i auto spokojnie się toczy, a przez szyberdach wpada piękny bulgot, to wiem ze to był dobry pomysł. No i ten DTM, tam się ludzie oglądali, ale tutaj zdjęcia robią..
Opublikowano 8 Sierpnia 20206 l Autor Auto przepalone po tygodniu stania w garażu, zawitało na weekend u szwagra @dayd_4 . poszły na damski wieczór, a my z juniorem i szwagrem polatalismy chwile po mieście i okolicach . coś tam strzeliliśmy na szybko, bo nie było próżnowane przez ten tydzień i wpadło to, co powinno być od początku - klapa tył USA.
Opublikowano 8 Sierpnia 20206 l Autor 3 minuty temu, george napisał: Lampy USA przód również będą? Klapa ładnie siadła. Przypomnij mi, skąd auto PRZYPŁYNĘŁO..? obrysy są na całym aucie, a przód lampy są fabrycznie zaprogramowane ze świecącymi kierunkami, wiec jeśli o to Ci chodzi, to to już jest od 2006 roku w tym aucie
Opublikowano 8 Sierpnia 20206 l Kurza twarz I to jest takie ponadczasowe. Gratuluję świetnego zakupu. Sprzęt jest niezwykły. Oglądam od pierwszego posta i nie mogę się napatrzeć
Opublikowano 9 Sierpnia 20206 l 14 godzin temu, HOLMATRO napisał: wiec jeśli o to Ci chodzi, to to już jest od 2006 roku w tym aucie Wszystko w temacie.
Opublikowano 9 Sierpnia 20206 l Autor Jeszcze jedno znalazłem fajne z wczoraj.. Ponadto od zeszłego tygodnia robiłem research w kierunku montażu uszczelek i mat izolujących dolot, wiadomo z czym boryka się każdy BBK - mocnym nagrzewaniem kolektora i spadkiem mocy rzędu kilkudziecięciu koni w upalne dni.. Wczoraj z ciekawosci odpaliłem w V-fizie pomiar temperatur w dolocie i z tego co czytałem powinno być 55-60 stopni po porządnym nagrzaniu Motoru i przy wczorajszych 30 stopniach. Ku mojemu zdziwieniu temperatura nie osiągnęła 40 stopni, cały czas okolice 35 C. Dzisiaj podobnie, z nieba żar, zrobione nieekonomiczne 80 km i znowu to samo. Wychodzi wiec na to ze ten mod jest już na aucie.. Ale tu prosiłbym o wypowiedz forumowiczów którzy przerabiali ten temat u siebie, mianowicie @Kubiszer i @pawelosinski83 Edytowane 9 Sierpnia 20206 l przez HOLMATRO
Opublikowano 9 Sierpnia 20206 l Fura kozak,jedyne słuszne s4 w budzie b7? Fotele są kozackie ,rowniez takie posiadam w swojej b6. Myślę że niebawem trafia również boczki. Pozdrawiam
Opublikowano 10 Sierpnia 20206 l Autor @Piotrek81 widzę masz wieloletni projekt nad którym z pietyzmem pracujesz zaktualizuj zdjęcia w swoim wątku bo próbowałem pooglądać i większość jest nieaktywna Ja kupiłem białego kruka, ale ty z tego białego kruka kupiłeś fotele, szacun. Byłeś zdecydowany kupić dokładnie te fotele i ich poszukiwałeś, podejrzewam miesiącami, czy chciałeś recaro i trafiły się te? Wrzuć aktualne zdjęcia w swoim wątku, chętnie popatrzę co tam powrzucałeś