GreGoriO Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 W polszy pewnie tak bo i tak MUSICIE jeździć na światłach, kto nie ma ksenona nie musi się martwić. Ale z kolei mając już lustro, to montaż włącznika przy tym to pryszcz, a wygoda niesamowita. Warto nurkując do MCE, przygotować sobie te wszystkie dodatkowe kabelki, których fabryka poskąpiła. Roboty przy tym nie wiele więcej, a zaoszczędzi się mnóstwo czasu gdy zachce się go dokładać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaTeo85 Opublikowano 1 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 Jest to jakiś pomysł, a z drugiej strony zarówno MCE jak i sam włącznik są blisko siebie i z łatwym dostępem więc gdyby mnie naszło na włącznik z AUTO to nie będę musiał rozkładać pół samochodu a tylko osłonę pod kierownicą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian92x Opublikowano 6 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 Panowie chcę założyć do siebie fotochrom. Nie mam CLH/DRL ani AUTO. Jakie lusterko kupić i jak to podłączyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitroo Opublikowano 7 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 Opis w warsztacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sandmann Opublikowano 6 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Może ktoś z Mazowsza ogarnąłby temat lusterko fotochrom z kompasem + clh/drl? ma ktoś namiary?? tzn.zamontował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kodekplus Opublikowano 30 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Panowie, prośba do posiadaczy FABRYCZNIE zamontowanego lusterka fotochrom z czujnikiem światła o odezwanie się na Priv. Chciałbym zweryfikować jedną sprawę dotyczącą działania fotochromu. Jeśli wyjdą z tego odpowiednie wnioski to podzielę się nimi na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreGoriO Opublikowano 1 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 CO Ci dokładali, się nie liczą? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kodekplus Opublikowano 1 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 Liczą liczą. Im więcej informacji tym lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gac3k Opublikowano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Panowie pytanie może banalne. Mam w domu 2 x B7 jedna EU/PL jedna USA, obie mają fotochromatyczne boczne i wewnętrzne lusterka + czujnik światła.Wersja USA - posiada czarne obwódki na lusterkach, grzane, składane Wersja EU/PL - bez obwódek, grzane, składane W obu podczas jazdy nocą ściemnia się tylko lewe lusteko zewnętrzne oraz środkowe. Prawe zostaje tak jakby nieściemnione. Czy to błąd? Problem z kodowaniem? Czy tak ma być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosiaksdz Opublikowano 15 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 no własnie mam podobny teraz błąd najpierw wszystko było git a teraz tak jak kolega lewe się nie załącza a jak się załączy ( co jest to rzadkość) nie ma tak dobrego przyciemnienia jak reszta.. jak poswieciłem latarką w lewe lusterko ściemniły sie wszystkie jak tamtym poleciałem latarką przyciemniły się tylko wewnątrzne i prawe ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ruks Opublikowano 15 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 (edytowane) Jeśli to co nie działa ma lekko zielony kolor to jest do wymiany Edytowane 15 Grudnia 2016 przez ruks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosiaksdz Opublikowano 16 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 jesli bylo to do mnie to ma taki sam ;/ po prostu nie wiem czemu teraz działa w cały świat dodam że coś tam było grzebane teraz przy drzwiach tyle tylko ze nie przeze mnie i chyba zostanie mi posprawdzac wszystkie połaczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kodekplus Opublikowano 18 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 (edytowane) Panowie pytanie może banalne. Mam w domu 2 x B7 jedna EU/PL jedna USA, obie mają fotochromatyczne boczne i wewnętrzne lusterka + czujnik światła. Wersja USA - posiada czarne obwódki na lusterkach, grzane, składane Wersja EU/PL - bez obwódek, grzane, składane W obu podczas jazdy nocą ściemnia się tylko lewe lusteko zewnętrzne oraz środkowe. Prawe zostaje tak jakby nieściemnione. Czy to błąd? Problem z kodowaniem? Czy tak ma być? Lusterka zewnętrzne ściemniają się analogicznie lewe i prawe. Sygnały do tych lusterek są zmostkowane i steruje nimi lusterko wewnętrzne. Dlatego jeśli jedno lusterko zewnętrzne się ściemnia, a drugie nie, to oznacza problem z podłączeniem lub z samym szkłem. Fotochromu się nie koduje, więc to nie jest powód na pewno. Także według mnie to musi być zbieg okoliczności, że akurat w dwóch różnych autach, które posiadasz, nie działa prawe lustro. Swoją drogą, w B7 występowały szkła z obwódkami? Wydaje mi się, że nie, także może było coś grzebane i dlatego nie działa. no własnie mam podobny teraz błąd najpierw wszystko było git a teraz tak jak kolega lewe się nie załącza a jak się załączy ( co jest to rzadkość) nie ma tak dobrego przyciemnienia jak reszta.. jak poswieciłem latarką w lewe lusterko ściemniły sie wszystkie jak tamtym poleciałem latarką przyciemniły się tylko wewnątrzne i prawe ;/ Zewnętrzne lusterka nie mają czujników, więc nie wiem jakim cudem ściemniły Ci się lusterka jak zaświeciłeś latarką bezpośrednio w lewe lustro Wewnętrzne lusterko ma czujnik obok włącznika i to jest jedyny czujnik, który generuje sygnał ściemnienia luster. Jeśli było grzebane w drzwiach i raz działa ściemnianie raz nie to sprawdź połączenia. Kable lubią pękać w harmonijce łączącej karoserię z drzwiami. Edytowane 18 Grudnia 2016 przez kodekplus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gac3k Opublikowano 19 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Panowie pytanie może banalne. Mam w domu 2 x B7 jedna EU/PL jedna USA, obie mają fotochromatyczne boczne i wewnętrzne lusterka + czujnik światła. Wersja USA - posiada czarne obwódki na lusterkach, grzane, składane Wersja EU/PL - bez obwódek, grzane, składane W obu podczas jazdy nocą ściemnia się tylko lewe lusteko zewnętrzne oraz środkowe. Prawe zostaje tak jakby nieściemnione. Czy to błąd? Problem z kodowaniem? Czy tak ma być? Lusterka zewnętrzne ściemniają się analogicznie lewe i prawe. Sygnały do tych lusterek są zmostkowane i steruje nimi lusterko wewnętrzne. Dlatego jeśli jedno lusterko zewnętrzne się ściemnia, a drugie nie, to oznacza problem z podłączeniem lub z samym szkłem. Fotochromu się nie koduje, więc to nie jest powód na pewno. Także według mnie to musi być zbieg okoliczności, że akurat w dwóch różnych autach, które posiadasz, nie działa prawe lustro. Swoją drogą, w B7 występowały szkła z obwódkami? Wydaje mi się, że nie, także może było coś grzebane i dlatego nie działa. no własnie mam podobny teraz błąd najpierw wszystko było git a teraz tak jak kolega lewe się nie załącza a jak się załączy ( co jest to rzadkość) nie ma tak dobrego przyciemnienia jak reszta.. jak poswieciłem latarką w lewe lusterko ściemniły sie wszystkie jak tamtym poleciałem latarką przyciemniły się tylko wewnątrzne i prawe ;/ Zewnętrzne lusterka nie mają czujników, więc nie wiem jakim cudem ściemniły Ci się lusterka jak zaświeciłeś latarką bezpośrednio w lewe lustro Wewnętrzne lusterko ma czujnik obok włącznika i to jest jedyny czujnik, który generuje sygnał ściemnienia luster. Jeśli było grzebane w drzwiach i raz działa ściemnianie raz nie to sprawdź połączenia. Kable lubią pękać w harmonijce łączącej karoserię z drzwiami. Dziękuję za wyjaśnienie. W drugim aucie, które jest z USA możliwe że było grzebane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan Opublikowano 19 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Łatwo sprawdzić wkład - podpinasz baterie 1,2-1,5v , powinno się ściemnić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gac3k Opublikowano 20 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2016 Łatwo sprawdzić wkład - podpinasz baterie 1,2-1,5v , powinno się ściemnić O to to to to. Super. Dziękuję za info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moglaj80 Opublikowano 20 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2016 zmierz na kablu czy masz napięcie chyba powinno tam być coś koło 3.6v tylko wymusza na lusterku sciemnienie się i sprawdź napięcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZbYnio_ Opublikowano 3 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Czy ktoś wie gdzie podłącza się diodę zaporową do lampki by fotochrom rozjaśniał się po jej włączeniu? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan Opublikowano 4 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 W c5 jest wpięta w żarówki do czytania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bromchit Opublikowano 4 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 (edytowane) 20 godzin temu, ZbYnio_ napisał: Czy ktoś wie gdzie podłącza się diodę zaporową do lampki by fotochrom rozjaśniał się po jej włączeniu? Diody masz zaznaczone w kółeczku Edytowane 4 Lutego 2017 przez Bromchit poprawiony schemat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi