Ivanek Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Czekam na mechanizm. Tymczasem podniosłem szybę ręcznie.
Rob@k Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Znam ten ból. Mi zerwała się na bramkach w Katowicach na powrocie z Bukowiny.
Koziar993 Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Opublikowano 24 Sierpnia 2023 1 minutę temu, Rob@k napisał(a): Znam ten ból. Mi zerwała się na bramkach w Katowicach na powrocie z Bukowiny. W tym momencie wjechałem do Katowic . Check engine. Ale na szczęście tylko evap bo się dziura w przewodzie gumowym zrobiła 🫣
Ivanek Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Autor Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Mechanizm wstawiony, przy okazji okleiłem drzwi pianką która mi została. Musze dokupić trzy śrubki te co są pod dekorem. Nowe spinki drzwi oraz spinki uszczelki żeby ładnie przylegała. Mniej brzęczy głośnik jak jest podklejone jego mocowanie 👌
Ivanek Opublikowano 10 Września 2023 Autor Opublikowano 10 Września 2023 (edytowane) W końcu nastał ten dzień, musiałem się za to zabrać prędko przed jesienią, pomalowałem 5 kół przeznaczonych na zimę. Pozostaje jeszcze je zabrać do wyważenia oraz zmiany kominków + uszczelnienie na pewno jednej opony. Pakiet za 120zł. Szlifowanie papierkiem chyba 100 czy 120, potem 400 zmatowienie, podkład, kolor, bezbarwny. Zastanawiam się czy kupić jeszcze papierek 2000-2500 i na mokro przelecieć + potem ręczna polerka. Kolor to antracyt EDIT: Znowu jackpot, odebrane koła z wulkanizacji, w jednej oponie dwie dziury, wymienione wentylki, wyważone, za 5 sztuk taki serwis 150zł. Finalnie za niecałe 300zł pomalowałem i przygotowałem je do kolejnych kilku lat jazdy Myślę, że na dniach będą wjeżdżać na samochód zanim wyjadę za granicę. Edytowane 12 Września 2023 przez Ivanek 2
Ivanek Opublikowano 13 Września 2023 Autor Opublikowano 13 Września 2023 Zna ktoś numery tych malutkich spinek trzymających uszczelkę dookoła przednich drzwi? Kupiłem w lokalnym sklepie niby podobne do jednej wyciągniętej mojej ale to może już był zamiennik i ani trochę nie trzyma, no chyba, że trzeba to jakoś bardzo mocno wcisnąć żeby te skrzydełka wpadły do środka.
lucasek Opublikowano 14 Września 2023 Opublikowano 14 Września 2023 18 godzin temu, Ivanek napisał(a): Zna ktoś numery tych malutkich spinek trzymających uszczelkę dookoła przednich drzwi? Kupiłem w lokalnym sklepie niby podobne do jednej wyciągniętej mojej ale to może już był zamiennik i ani trochę nie trzyma, no chyba, że trzeba to jakoś bardzo mocno wcisnąć żeby te skrzydełka wpadły do środka. 8E0837485D
Ivanek Opublikowano 14 Września 2023 Autor Opublikowano 14 Września 2023 3 minuty temu, lucasek napisał(a): 8E0837485D Spasiba Na polskich internetach znalazłem po 8zł/szt Wyświetliło mi się na aliexpress takie coś, myślę czy zaryzykować
MarioR34 Opublikowano 15 Września 2023 Opublikowano 15 Września 2023 (edytowane) I find this site , probably more quality then AliExpress plastic , same price . Car Trim Clips & Fasteners - Trade Prices - Vehicleclips.co.uk VEHICLECLIPS.CO.UK Huge range of trim clips & fasteners for cars & other vehicles. From bumper clips to door cards and wheel arches, we've every type of automotive clip and fastener. Available to private individuals or for... Edytowane 15 Września 2023 przez MarioR34
Ivanek Opublikowano 15 Września 2023 Autor Opublikowano 15 Września 2023 @MarioR34thank you for advice, at this moment I'm waiting for aliexpress order 😄 1
Ivanek Opublikowano 21 Września 2023 Autor Opublikowano 21 Września 2023 Wyjąłem schowek, zatyczkę, zrobiłem otwór, próbuje włożyć rurkę z klimatyzacji schowka i nie pasuje, zdałem sobie sprawę, że RHD/LHD się różni Myślę, czy dzwonić pytać w ASO, są w stanie ściągnąć mi po VIN części nawet jeśli to anglik? Potrzebuje 8E2816311 a ja kupiłem 8E1816311
MarioR34 Opublikowano 21 Września 2023 Opublikowano 21 Września 2023 (edytowane) Why did you do that , you want to make a glove compartment into a mini fridge ? If thats so , you musd do a Diy . Edytowane 21 Września 2023 przez MarioR34
Ivanek Opublikowano 21 Września 2023 Autor Opublikowano 21 Września 2023 15 minut temu, MarioR34 napisał(a): Why did you do that , you want to make a glove compartment into a mini fridge ? If thats so , you musd do a Diy . I just wanna airvent inside glove box, only for little cooling or heating drink inside 😅😅😅 It's cheap mod so I thought to do that. It was ~10€
MarioR34 Opublikowano 21 Września 2023 Opublikowano 21 Września 2023 Nice , haha , but still smart one , and you can still keep your document inside
Ivanek Opublikowano 21 Września 2023 Autor Opublikowano 21 Września 2023 Godzinę temu, MarioR34 napisał(a): Nice , haha , but still smart one , and you can still keep your document inside I don't want fridge because it takes too much space.
george Opublikowano 21 Września 2023 Opublikowano 21 Września 2023 4 godziny temu, Ivanek napisał(a): Myślę, czy dzwonić pytać w ASO, są w stanie ściągnąć mi po VIN części nawet jeśli to anglik? @_małyTM_ pomoże w przypadku części z ASO .
Ivanek Opublikowano 24 Września 2023 Autor Opublikowano 24 Września 2023 (edytowane) Po pięciu latach nielegalnej jazdy wymieniłem szkło lusterka po lewej stronie🤣🤣🤣🤣🤣 Właściwie to wyszło tak, że przyjacielowi rzeźbiłem podświetlenie lusterek na podwójnych diodach no i zamówiliśmy od Emila wkłady, bo w B7 były nie podgrzewane to za jedną wysyłką wziąłem sobie lewe asferyczne ✌️ Chciałem wyregulować ręczny na 3 ząbek ale nie mam podkładek pod zaciski. Teraz trzyma chyba na 7/8 jak to zrobić by na 3 już trzymał? Edytowane 24 Września 2023 przez Ivanek 2
Adam87 Opublikowano 24 Września 2023 Opublikowano 24 Września 2023 (edytowane) Spróbuj naciągnąć go wciskając taki ząbek w tym małym otworze prostokątnym po środku. Edytowane 24 Września 2023 przez Adam87 Literówka
Ivanek Opublikowano 24 Września 2023 Autor Opublikowano 24 Września 2023 Poradziłem sobie z przyjacielem, wcisnąłem zapadke, on trzymał dźwignie w dół a ja popchnąłem prawą linkę w przód
Rekomendowane odpowiedzi