Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie turbo do BFB pod 220-230 KM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam 
Powoli kończy mi się powoli seryjne turbo w BFB.
Stąd mam kilka pytań:
1. ile mocy ogarnia turbo BEXowe i czy pasuje p&p ? 
2. Dać turbo BEX, swoją robić na hybrydę czy brać jeszcze inną?
3. kogo polecacie do regeneracji i  budowania hybrydy?  Gdzie robiliście ? Geremi ostatnio zbiera trochę słabe opinie.  Perun turbo? Top Mar?

4. jakie są dopuszczalne luzy wirnika przy tipie ? osiowe - brak luzu ? poprzeczne 1-2mm ? 

Opublikowano

daj od razu K04 064

albo hybryde z twojego BFB

Opublikowano

Podepnę się pod temat i czy może ktoś miał do czynienia z hybrydami od total turbo? Życzą sobie 1450zł za hybrydę na kutym kole cnc, wałek clipping, nowe żeliwo i wydajność do 250KM, 2 lata gwarancji bez limitu km. Opinie mają niby ok ale wiadomo jak to jest z tymi opiniami w necie...

Opublikowano
  • Autor
14 godzin temu, hopek03 napisał:

daj od razu K04 064

albo hybryde z twojego BFB

a ona pasuje p&p ? 
z hybrydami ostatnio różnie wychodzi i tak nie jestem przekonany.

Opublikowano

k04 064 niestety nie pasuje p&p

Opublikowano
21 godzin temu, przem8 napisał:

Podepnę się pod temat i czy może ktoś miał do czynienia z hybrydami od total turbo? Życzą sobie 1450zł za hybrydę na kutym kole cnc, wałek clipping, nowe żeliwo i wydajność do 250KM, 2 lata gwarancji bez limitu km. Opinie mają niby ok ale wiadomo jak to jest z tymi opiniami w necie...

Kolega @Mariox37montował, pytaj Jego.

Opublikowano
5 minut temu, pelonek1 napisał:

Kolega @Mariox37montował, pytaj Jego.

Rzuciło mi się w oczy właśnie ale ostatnio na forum był w styczniu więc mogę szybko nie doczekać się odpowiedzi, a czasu za dużo nie mam na podjęcie decyzji :P

Opublikowano
Teraz, przem8 napisał:

Rzuciło mi się w oczy właśnie ale ostatnio na forum był w styczniu więc mogę szybko nie doczekać się odpowiedzi, a czasu za dużo nie mam na podjęcie decyzji :P

Też to widziałem że był w styczniu. PW pisz, dostanie email z informacją.

Opublikowano
W dniu 12.06.2021 o 22:14, przem8 napisał:

Brałem od Nich ponad pół roku temu ale to mocniejsze z potencjałem niby 280-300KM.Zrobiłem na nim coś około 14 tyś. i jest wszystko ok.To które Ty chcesz brać to zakupił jakiś czas temu forumowicz Emejcz, wejdź w Jego temat.Też był z niego zadowolony dlatego ja też je wziąłem. 

Opublikowano
W dniu 12.06.2021 o 14:43, lutnik napisał:

3. kogo polecacie do regeneracji i  budowania hybrydy?  Gdzie robiliście ? Geremi ostatnio zbiera trochę słabe opinie. 

Ale to tylko tu na forum,  na grupach na fb panuje całkiem inny trend. Końcem marca założyłem od niego hybrydę z potencjałem 260KM. Nie było problemów ze strojeniem, ile koni jest to nie wiem bo nie bylem na hamowni. Soft zdalnie robił @Galetto z SOFT-MOD Performance. Na tym programie turbo ładuje 1bar przy 2800 obr/min, a przepływ maksymalnie 200 g/s. Ja na chwilę obecną nie mogę nic złego powiedzieć o Geremim. Z kontaktem problemu nie było, zrobił turbo jakie chciałem i odpukać żeby nie było z nim problemów :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

To i ja podepnę co u mnie było zrobione.

Turbo hybryda w firmie Turbo Dackar Nowy Sącz

Mapa i złożenie Fimic ,IC wtryski w firmie Arkadio Garage

Pacjent BFB  Quattro

Auto modyfikowane ponad roku temu i odpukać wszystko w porządku przejechane ponad 20tyś i nic się nie dzieje.

Pozdrawiam

Po mapie i modach obraz.png

Opublikowano

Ktoś wie, gdzie i za ile można kupić nową sprężarkę K03-073?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 13.06.2021 o 19:50, pelonek1 napisał:

Też to widziałem że był w styczniu. PW pisz, dostanie email z informacją.

Hej . No faktycznie dawno mnie Tutaj nie było:( turbo dmucha i ma się dobrze. Sprzęgło się wys...ło ale nowe wsadzone z kołem dwumas i obite kevlarem .

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Kończy mi się turbo, zaczyna przepuszczać olej, jakieś firmy godne polecenia firmy do regeneracji?

W ogóle mam rzekomo 220 koni ( BFB, ośka ) to na seryjnej turbinie raczej nie jest to do osiągnięcia prawda?

Wrzucić jakieś inne turbo czy regenerować obecne?

Opublikowano
47 minut temu, Hubcio099 napisał:

Kończy mi się turbo, zaczyna przepuszczać olej, jakieś firmy godne polecenia firmy do regeneracji?

W ogóle mam rzekomo 220 koni ( BFB, ośka ) to na seryjnej turbinie raczej nie jest to do osiągnięcia prawda?

220 KM w seryjnym turbo w BFB to raczej wątpliwa sprawa. W moim starym A4 BFB jest 212 KM przy założonym DP, dodatkowym IC z BEX i wtryskami.

Opublikowano
58 minut temu, Hubcio099 napisał:

Na tyle wystarczy k03s z bexa. Regenerowane na nowym żeliwie strony gorącej do kupienia za 800-1000zł od ręki ze znanych i raczej polecanych zakładów. Wtryski masz z bexa? Jeśli nie to zapomnij o mocy powyzej 180-190KM

Opublikowano
W dniu 12.06.2021 o 22:14, przem8 napisał:

Podepnę się pod temat i czy może ktoś miał do czynienia z hybrydami od total turbo? Życzą sobie 1450zł za hybrydę na kutym kole cnc, wałek clipping, nowe żeliwo i wydajność do 250KM, 2 lata gwarancji bez limitu km. Opinie mają niby ok ale wiadomo jak to jest z tymi opiniami w necie

Kolego już pewnie za późno napisze. Ale może przyda się innym , ja kupiłem od nich hybrydę k003 do mojego BFB jakoś w lipcu, założyłem jeszcze tip z kwasowki. Na hamowni dużo nie uzyskałem w porównaniu do stage 1 było 198 km a jest 220 km ale przyczyna jest pompa paliwa nie daje rady już. Co do turbo to fajnie się sprawuje  przejechane 20 tys. I wszystko na plus wstaje podobnie ale nie ma turbo dziury i auto ciągnie jak samolot.

Opublikowano
8 minut temu, hascher85 napisał:

ja kupiłem od nich hybrydę k003 do mojego BFB jakoś w lipcu,

Kupiłem też to turbo. Wyszło 240KM i 340niuta ale pewnie jeszcze coś by ugrał ale trzymają inne rzeczy. Ja mam trochę mieszane odczucia co do tego turbo ale póki co działa.

Opublikowano
5 godzin temu, przem8 napisał:

Kupiłem też to turbo. Wyszło 240KM i 340niuta ale pewnie jeszcze coś by ugrał ale trzymają inne rzeczy. Ja mam trochę mieszane odczucia co do tego turbo ale póki co działa.

Robiłeś już sprzegło ? :) u mnie już slizgało bardzo. Mariot Garage z Katowic włożył wszystko nowe, sprzęgło docisk, dwumas i tarcza roznitowana i założone nowe tarcze z kevlarem. 

Opublikowano
1 minutę temu, Mariox37 napisał:

Robiłeś już sprzegło

Tak i to wcześniej po samym programie przed hybrydą. Miałem wibracje od prawie nowego dwumasu, avj ma najgorszy mozliwy dwumas, i wsadziłem zestaw z awx z tarczą sprzęgła z bfb ze sprężynami. Z przeniesieniem napędu nie mam najmniejszego problemu.