MichauKR Opublikowano 13 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2023 W dniu 7.09.2023 o 21:22, przemolll napisał(a): Pytałem sie tunera i powiedział że bez żadnej różnicy czy tfsi czy 1.8t A dwell time pod te z tfsi nie trzeba zmienić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemolll Opublikowano 14 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2023 W dniu 12.09.2023 o 09:50, PiterA4 napisał(a): Ten pech to jak wirus zaczeło się odemnie i tak se czmycha dalej i dalej Minimalnie pogięte 4 zawory wydechowe i 4 ssace. Auto będzie niedługo na chodzie wpada cała nowa głowica ma tych samych zaworach czyli supertech. Tłoki całe minimalne odbicia na nich. Ale najprawdopodobniej trafi auto na sprzedaż gdyż skończył się limit usterek.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterA4 Opublikowano 14 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2023 13 minut temu, przemolll napisał(a): Minimalnie pogięte 4 zawory wydechowe i 4 ssace. Auto będzie niedługo na chodzie wpada cała nowa głowica ma tych samych zaworach czyli supertech. Tłoki całe minimalne odbicia na nich. Ale najprawdopodobniej trafi auto na sprzedaż gdyż skończył się limit usterek.. wcale się nie dziwię tylko nie kupuj daci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hopek03 Opublikowano 14 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2023 nie przesadzaj pech kiedyś się musi skończyć na marginesie to nie pech tylko robotę ktoś zdu...... ten co frezował wypust w głowicy pod rolkę 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemolll Opublikowano 19 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2023 Mam wieści w sprawie głowicy. Pogięte 3 zawory tylko w tym 1 ssacy i 2 na wydechu. Tragedii nie ma. Dzięki Łukaszowi z szlifmotu głowica będzie do piątku u mnie. Realizacja mega szybka.🙂 Łukasz też ogarnie płaszczyznę pod rolkę👍 Wczoraj odebrałem graty na składnie silnika. Ogólnie te części teraz to dramat rolka od napinacza hydraulicznego ma taki luz jak rolka z starego napinacza po przebiegu 40tys km😅😅 W dodatku zmieniamy uszczelkę głowicy z 0.9mm grubości na 1.35mm. Mam nadzieję że to pomoże w ustawieniu męskiego zapłonu. Aktualnie 11 bo stukał jeden gar. A stukowce wyciszone 30% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterA4 Opublikowano 20 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2023 czyli co piątek składasz i lecimy w sobotę na tor poznań? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hopek03 Opublikowano 20 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2023 a ile przepływu pokazało ? przepływka z vr3.2 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langista Opublikowano 20 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2023 Nie będą potrzebne pierścienie wzmacniające na upg? Ile chcesz tam dmuchnąć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemolll Opublikowano 21 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2023 23 godziny temu, PiterA4 napisał(a): czyli co piątek składasz i lecimy w sobotę na tor poznań? Nie wyrobię się. Jak będzie w piątek głowa u mnie to będzie dobrze 😁 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemolll Opublikowano 21 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2023 (edytowane) 8 godzin temu, Langista napisał(a): Nie będą potrzebne pierścienie wzmacniające na upg? Ile chcesz tam dmuchnąć? Nie trzeba..max 1.8b Edytowane 21 Września 2023 przez przemolll Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemolll Opublikowano 21 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2023 11 godzin temu, hopek03 napisał(a): a ile przepływu pokazało ? przepływka z vr3.2 ? Z s4 b7 cos ponad 300ale. Nie pamietam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hopek03 Opublikowano 21 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2023 8 godzin temu, przemolll napisał(a): Z s4 b7 cos ponad 300ale. Nie pamietam. jaka srednica takiej przepływki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemolll Opublikowano 23 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2023 W dniu 21.09.2023 o 15:10, hopek03 napisał(a): jaka srednica takiej przepływki ? 90mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hopek03 Opublikowano 23 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2023 12 godzin temu, przemolll napisał(a): 90mm o to spora średnica 300g na tej średnicy to około 430km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemolll Opublikowano 24 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2023 W dniu 23.09.2023 o 20:06, hopek03 napisał(a): o to spora średnica 300g na tej średnicy to około 430km No tak +- strzelaliśmy. Turbo ma zapas😁 no i zapłon trza męski ustawić Dodam że strojone było w słoneczny dzien 35 stopni😁 Teraz 2 tygodnie urlopu więc kreski pewnie wrzucę za jakiś miesiąc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hopek03 Opublikowano 25 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2023 u mnie jest przepływka z Vr6 3.2 średnica 85mm a przepływ 316g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morelo Opublikowano 26 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2023 Panowie z tymi przepływami to się tak nie podniecajcie, wszystko zależy jak jest przepływka wyskalowana. Adam ja mam taki sam przepływomierz jak Ty ale mamy troszke inaczej wyskalowane. Więc będzie też pokazywał inny przepływ przy takim samym doładowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hopek03 Opublikowano 26 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2023 (edytowane) 11 godzin temu, morelo napisał(a): Panowie z tymi przepływami to się tak nie podniecajcie, wszystko zależy jak jest przepływka wyskalowana. Adam ja mam taki sam przepływomierz jak Ty ale mamy troszke inaczej wyskalowane. Więc będzie też pokazywał inny przepływ przy takim samym doładowaniu. wiem moja zaniża na przepływie 290g miałem 400km Edytowane 26 Września 2023 przez hopek03 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemolll Opublikowano 28 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2023 (edytowane) Auto złożone jeździ.🤣 Z nowości. Tak jak zakładałem że po zmianie uszczelki na grubszą znikły stuki. Wiec czekam na korektę 😁 Ogólnie pobawiłem się trochę wałkami i kołem regulowanym. A o to rezultaty wstawania turbiny G25 550+ stroker W wszytkich przypadkach wałek ssący J!! Wałek wydechowy J 1.0b 3200 obr Wałek wydechowy turbo 1.0b 3100 obr Wałek wydechowy J 1.2b 3500 obr Wałek wydwchowy turbo 1.2b 3200obr Wałek wydechowy J 1.3b 3800 obr Wałek wydechowy turbo 1.3b 3500obr Wałek wydwchowy J 1.4b 4300obr Wałek wydechowy turbo 1.4b 3640 obr Przed kreceniem kołem na wałku wydechowym J synchro 0 1.2b przy 3500 I 1.4 do konca 4300 Po kręceniu kołem synchro -5 I1.2b przy 3220obr 1.4b od 3750do samego końca trzyma Oczywiście nie obyło się bez przygód. jedna z śrub stopki przy dokrecaniu na 10nm wyciąga gwint z głowicy. Naprawa poprzez tulejkę nierdzewna wkręconą na kleju cx80 do aluminium. Już jak wałek był na wierzchu to zrobiłem jego małe odświeżenie. Edytowane 28 Października 2023 przez przemolll Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterA4 Opublikowano 30 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2023 i patrz mnie w twoim otoczeniu niema a pecha masz nadal czyli to nie ja ufff Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi