marekp24 Opublikowano 11 Marca 2023 Opublikowano 11 Marca 2023 Witam. Potrzebuję pilnie pomocy. Jak podłączyć interfejs kamery cofania do rns-e? Który kabel gdzie? Proszę o odpowiedź
FishBB Opublikowano 11 Marca 2023 Opublikowano 11 Marca 2023 Czarny kabelek masa Czerwony to + ze swiatla wstecznego Bialy to rowniez + ze swiatla wstecznego a jego drugi koniec zakonczony pinem wkladasz do zielonej kostki w rnse w miejsce pinu 2 U siebie te + ze wstecznego robilem do zasilania modulu, na pin c2 jak i zasilania kamery przez przekaznik. Zobacz sobie do tego tematu, jest wszystko fajnie opisane
marekp24 Opublikowano 12 Marca 2023 Autor Opublikowano 12 Marca 2023 (edytowane) Czyli ten czerwony i biały mam połączyć razem w jedno i do przekaźnika w to samo miejsce? A druga strona białego do zielonej wtyczki? Edytowane 12 Marca 2023 przez marekp24
FishBB Opublikowano 12 Marca 2023 Opublikowano 12 Marca 2023 Tak, bo czerwony kabelek to zasilanie tego modulu ktory wrzuciles a bialy jest po to ze jak rnse wykryje zasilanie na tym pinie to przerzuci wyswietlany obraz na ekranie ze zwyklego menu na obraz z kamery.
marekp24 Opublikowano 13 Marca 2023 Autor Opublikowano 13 Marca 2023 Ok. A po co jest potrzebny ten przekaźnik nie można podłączyć bez niego?
marekp24 Opublikowano 13 Marca 2023 Autor Opublikowano 13 Marca 2023 I jeszcze jedno gdzie podłączyć zasilanie kamery?
FishBB Opublikowano 13 Marca 2023 Opublikowano 13 Marca 2023 Jak pisalem powyzej ja u siebie zasilanie kamery mam rowniez z tego przekaznika. Przekaznik po wykryciu + z czegos (w tym przypadku ze swiatla wstecznego) przekazuje napiecie z zacisku 30 (staly plus) bezposrednio na odbiornik (czyli tutaj na modul kamery, pin w rnse oraz kamere). Gdybyś podlaczyl to bezposrednio na plus od wstecznego wychodzacy z mce czy mk to jest ryzyko przeciazenia i nie wiem czy nie mialbys dodatkowo jakis zaklocen. Bezpieczniej jest to wlasnie zrobic przez przekaznik.
siemano Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Gdzie kupiłeś moduł? I ile kosztował? Tez szukam
marekp24 Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Moduł kupiłem nowy na sklepie internetowym zapłaciłem 450zł. Wystarczy wpisać w Google moduł kamery cofania rns-e i ci wyskoczy
marekp24 Opublikowano 5 Lipca 2023 Autor Opublikowano 5 Lipca 2023 Witam. Mam przy kamerce te kable jak je podłączyć dlaczego są tak jakby dwa kable + proszę o pomoc.
Elhape Opublikowano 6 Lipca 2023 Opublikowano 6 Lipca 2023 Może nie każdy zna język angielski tak jak Ty nie znasz polskiego i nawet z tak prostym opisem sobie nie może poradzić ? Nie lepiej nie pisać nic lub pomóc koledze zamiast pisać to co napisałeś ?? Pisze się np. długopisem a na zdjęciu to co najwyżej może być napisane. Możesz użyć tego lub tego przewodu więc po podłączeniu przewodu cinch powinno działać przynajmniej według opisu na zdjęciu.
Muskel1 Opublikowano 6 Lipca 2023 Opublikowano 6 Lipca 2023 21 minut temu, Elhape napisał(a): Możesz użyć tego lub tego przewodu więc po podłączeniu przewodu cinch powinno działać przynajmniej według opisu na zdjęciu. Jak masz tak doradzać to lepiej nie doradzaj bo widzę, że pojęcia nie masz o tak prostym podłączeniu.
Muskel1 Opublikowano 6 Lipca 2023 Opublikowano 6 Lipca 2023 48 minut temu, Elhape napisał(a): Może nie każdy zna język angielski tak jak Ty nie znasz polskiego i nawet z tak prostym opisem sobie nie może poradzić ? Nie lepiej nie pisać nic lub pomóc koledze zamiast pisać to co napisałeś ?? Pisze się np. długopisem a na zdjęciu to co najwyżej może być napisane. Mój błąd. Nie mam zamiaru się z tobą tutaj sprzeczać, bo wyrosłem z tego wieku.
Banan Opublikowano 6 Lipca 2023 Opublikowano 6 Lipca 2023 Panowie trochę spokoju 😉 nie czepiać się - autor niestety leniwy , brak znajomosci angielskiego nie zwalnia z kombinowania - jest chociażby google lens i wszystko pięknie przetłumaczy. Wracając do tematu, pierwszy raz spotykam się z tak pięknym opisem - a do b , c do +12v...
Muskel1 Opublikowano 6 Lipca 2023 Opublikowano 6 Lipca 2023 5 minut temu, Banan napisał(a): autor niestety leniwy , brak znajomosci angielskiego nie zwalnia z kombinowania - jest chociażby google Wytarczy wpisać na YT kamera wsteczna i masz na dłoni.
Langista Opublikowano 6 Lipca 2023 Opublikowano 6 Lipca 2023 Godzinę temu, Banan napisał(a): Panowie trochę spokoju 😉 nie czepiać się - autor niestety leniwy , brak znajomosci angielskiego nie zwalnia z kombinowania - jest chociażby google lens i wszystko pięknie przetłumaczy. Wracając do tematu, pierwszy raz spotykam się z tak pięknym opisem - a do b , c do +12v... Nie mniej, autor pewnie radia nie ma, które wzbudzi kamerkę po wrzuceniu wstecznego, bo skąd to radio będzie wiedziało o tym. Przy takim podłączeniu będą zakłócenia w obrazie, zasilanie kamerki musi iść z innego źródła, jak z lampy z tyłu.
Muskel1 Opublikowano 6 Lipca 2023 Opublikowano 6 Lipca 2023 Przewód może podpiąć do przewodu żarówki wstecznego, ale musi zastosować adapter PWM, gdyż żarówki w B6/B7 zasilane są sygnałem PWM. Bez adaptera PWM po rozruchu silnika zniknie obraz z kamery. Będzie działał tylko na włączonym zapłonie. https://a4-klub.pl/topic/494157-kamera-cofania-nie-pokazuje-obrazu-po-wrzuceniu-wstecznego/
Langista Opublikowano 6 Lipca 2023 Opublikowano 6 Lipca 2023 (edytowane) Tak, ale też będą zakłócenia, a przynajmniej wiele osób zgłaszało zakłócenia po wpięciu się w zasilanie wstecznej żarówki. @marekp24 wiedze po poście z marca, że moduł masz, wejdź w poradnik na forum, są dwa chyba odnośnie jego podłączenia. Edytowane 6 Lipca 2023 przez Langista
Rekomendowane odpowiedzi