skalarx Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Jak zmusić navi do pokazywania komunikatów na FISie??? Zamontowałem tuner TMC, wszystkie informacje z radia wyświetla, ale jakoś nie pokazują mi się informację o trasie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentryb Opublikowano 31 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 Panowie czy to jest nawigacja DX? Sprzedajacy w aukcji napisal ze ma do tego mape polski z lektorem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ambro Opublikowano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 DXy mają numery katalogowe kończące się literkami E i G. Sprawdź na wlepie i będziesz wiedział Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aju Opublikowano 11 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 30.04.99 myślę że non dx[br]Dopisany: 11 Czerwiec 2010, 16:31_________________________________________________ Jak zmusić navi do pokazywania komunikatów na FISie??? Zamontowałem tuner TMC, wszystkie informacje z radia wyświetla, ale jakoś nie pokazują mi się informację o trasie a co TY chcesz mieć jaką informację? strzałek tam nie będzie, to nie mała navi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalarx Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 30.04.99 myślę że non dx[br]Dopisany: 11 Czerwiec 2010, 16:31_________________________________________________ Jak zmusić navi do pokazywania komunikatów na FISie??? Zamontowałem tuner TMC, wszystkie informacje z radia wyświetla, ale jakoś nie pokazują mi się informację o trasie a co TY chcesz mieć jaką informację? strzałek tam nie będzie, to nie mała navi no właśnie powinny być strzałki chyba (jak na małej navi) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aju Opublikowano 14 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 nie sądzę... nie w B5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ambro Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 Ja niedługo będę montował Navi plusa i bawił się z FISem więc dam znać co z tego wyszło [br]Dopisany: 15 Czerwiec 2010, 00:58_________________________________________________Jeśli jest ktoś zainteresowany ma na sprzedaż konsole i kosz pod radio/navi 2 din, w b.dobrym stanie. Oferta ważna przez max. 2 dni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michał69 Opublikowano 15 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 jak jest nawigation plus po niemiecku czy można zmienić w ustawieniach na polski czy trzeba wgrać jakiegoś softa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Opublikowano 15 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 michał navigation plus, trzeba wgrać polski język (mam znajomego co takie rzeczy robi) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo_9 Opublikowano 15 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 Mam pytanie odnośnie montażu navi (będę montował VW MFD w VW MK4) czy do uruchomienia navi oprócz anteny muszę kupić adapter plug&play ? Antena: http://allegro.pl/item1098179895_antena_gps_przewod_5m_wtyk_smb_90_vw_audi_seat.html Adapter: http://allegro.pl/item1110471519_plug_play_adapter_vw_mfd_i_audi_navi_plus.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentryb Opublikowano 15 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 Panowie polski soft jest dostepny w neice i szkoda kaski zeby za niego placic. Adapter nie jest potrzebny. Potrzebujesz kostki tylko (ja uzylem od tasmy od dysku) podpinasz tam sygnal gala oraz zasilanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo_9 Opublikowano 22 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Mam jeszcze prośbę możecie mi podpowiedzieć jak to dokładnie podpiąć navi w vw golfie 4 tzn. mam już antenę GPS ale to wiadomo gdzie podpiąć tylko nie wiem gdzie najlepiej zamontować tą antenę macie jakieś foto gdzie taką dokładaną antenę najlepiej zamontować (na podszybiu czy gdzie?). No i jeszcze ten sygnał GALA oraz zasilanie gdzie podpiąć do tego czarnego złącza i z której wtyki sygnał gala i zasilanie ? Załączam fotkę tyłu navi którą podpinam: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ambro Opublikowano 22 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Co do anteny mogę Ci tylko podpowiedzieć że najlepiej na podszybiu tam gdzie masz naklejkę rejestracyjną lub jeśli masz szyber to gdzieś koło niego wciśnij jeśli się da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentryb Opublikowano 22 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Antena eleganco wchodzi za zegarami i jej nie widac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo_9 Opublikowano 22 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Za zegarami to znaczy jak ?! mam wyciągnąć zegary i pod kokpitem ? a jak z podłączeniem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentryb Opublikowano 22 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Za zegrami jest taka szczelina. I tam wsadzilem antene i jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ambro Opublikowano 22 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Montując ją przy szybie zapewniasz lepsze połączenie i wyjeżdżając np. z garażu podziemnego antena szybciej się łączy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentryb Opublikowano 22 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Akurat.... Sprawdzalem ilosc dostepnych satelit i pokazuje 6-7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ambro Opublikowano 24 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 Czyli prawidłowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo_9 Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Navi MFD VW w MK4 zamontowana: Antene zamontowałem przy prawym słupku na podszybiu, do navi podpiąłem dwa przewody GALE oraz zasilanie z wtyczki zasilającej od radia wykorzystując wtyczkę na 2 piny z płyty głównej od kompa. GALA pin 1 we wtyczce zasilającej od radia podpinamy pod pin 5 (DFA_L) w złączu 26-pinowym od navi. Zasilanie S_KOMT pin 4 we wtyczce zasilającej od radia podpinamy pod pin 4 (KL.15) w złączu 26-pinowym od navi. Navi działa, poprawnie nawiguje, nie przeprowadzałem żadnej kalibracji chyba sama się skalibowała także dzięki koledzy za podpowiedzi. Zaoszczędziłem ok. 60 zł bo nie kupiłem tego adaptera p&p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi