Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wakacje w Chorwacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Kmk, z tym wrześniem mi zabiłeś klina...

Chce jechać sie troche wygrzać na słońcu z rodzinką. Może warto przełożyć te 2-3 tyg. wcześniej...

Ten termin ustalił znajomy kolegi który już był wcześniej więc liczyłem na jego doświadcznie. :confused4:

wiem z doświadczenia, z wrześniem jest loteria pogodowa, byłem 2 lata temu chyba od 2-go tygodnia i kilka dni z rzędu lało non stop, w zeszłym roku byłem też we wrześniu, kilka dni było raczej chłodnych, ja byłem zachwycony bo upały mi nie leżą ale żona już nie specjalnie :wink4:

pogoda lipiec, sierpień to inna bajka, jak dasz radę nawet się nie zastanawiaj, napewno ceny sa wyższe bo to pełnia sezonu, ale nie bez powodu :wink4:

www.cro.pl ten link mi tu ktoś podał i sporo tam się można też dowiedzieć :wink4:

• Odpowiedzi 2,9 tys.
  • Wyświetleń 332,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

my byliśmy jakoś blisko drugiej połowy września na 2 tyg i pogoda oprócz pierwszych 2-3 dni to codziennie +30C :good:

ceny za apartamenty 50% niższe niż w sezonie i ludzi mniej :wink4:

Opublikowano

ja się wybieram ostatni tydzień czerwca i pierwszy lipca miejscowość Tucepi był może ktoś jakieś porady :mysli: co zwidzieć ?

Opublikowano

ja się wybieram ostatni tydzień czerwca i pierwszy lipca miejscowość Tucepi był może ktoś jakieś porady :mysli: co zwidzieć ?

Bylem w Tucepi. :good: :good:

Jest naprawdę fajnie. Cicha miejscowość. Świetne widoki ( jesteś w morzu i oglądasz fajne góry). Plaza z malymi kamykami tak jak samo zejście do morza.

To co mnie denerwowało to niezbyt wielki wybór fajnego apartamentu. Za budaowa jest tam wysoka i nie ma co liczyć na fajny apartament z tarasem :confused4:

Na plus to ze jest kantor gdzie możesz wymienić PLN.

Polecam także wycieczkę na wyspę Hvar. Prom odpływa z Drvenik bardzo blisko Tuciepi.

Opublikowano

Bylem w Tucepi. :good: :good:

Jest naprawdę fajnie. Cicha miejscowość. Świetne widoki ( jesteś w morzu i oglądasz fajne góry). Plaza z malymi kamykami tak jak samo zejście do morza.

To co mnie denerwowało to niezbyt wielki wybór fajnego apartamentu. Za budaowa jest tam wysoka i nie ma co liczyć na fajny apartament z tarasem :confused4:

Na plus to ze jest kantor gdzie możesz wymienić PLN.

Polecam także wycieczkę na wyspę Hvar. Prom odpływa z Drvenik bardzo blisko Tuciepi.

:notworthy: za wskazówki :wink4:

Opublikowano

Obowiązkowo Dubrownik i Mostar (zielona karta)

Opublikowano

my jedziemy na pierwsze 3 tygodnie września do Mariny - 40 km od Splitu :)

Opublikowano

Polecam Pule (rzymski amfiteatr), Vrsar- urokliwe miasteczko w ktorym mieszkal Casanova, no i perelka Poreć .A w ogóle półwysep Istria to inna bajka, dopiero od 1945 należał do Jugosławii w ramach repatriacji wojennych, tak wiec cala architektura, ale i mentalnosc ludzi bardziej wloska.Jeżdzilem tam przez wiele lat. Nawet w czasie trwania wojny o Kraine (1995), która jednak tak naprawde tam nie dotarla i nie odcisneła takiego piętna jak na reszcie kraju.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy jak polecacie, rezerwować jakieś spanie wcześniej czy jechać w ciemno? Wyjazd w okolicach 15 lipca Makarska. Ewentualnie możecie polecić jakieś fajne miasta w których warto pokusić się o nocleg jeżeli jedziemy w 4 młode osoby które chcą się pobawić, pozwiedzać ? :) Wiem że mnóstwo jest opinii w necie, ale jest tego za dużo dlatego proszę napiszcie chociaż kilka miejscowości, albo obiektów które warto zobaczyć przy wyjeździe na dwa tygodnie.

Opublikowano

Jak jest w Rogoznicy?Był ktoś?Bo wybieramy się 10 lipca i poszukuję info o tym mieście.

Opublikowano

my jedziemy na pierwsze 3 tygodnie września do Mariny - 40 km od Splitu :)

No my też wrzesień tylko po drugiej stronie Splitu gdzieś 70km dalej.

Opublikowano

Koledzy jak polecacie, rezerwować jakieś spanie wcześniej czy jechać w ciemno? Wyjazd w okolicach 15 lipca Makarska. Ewentualnie możecie polecić jakieś fajne miasta w których warto pokusić się o nocleg jeżeli jedziemy w 4 młode osoby które chcą się pobawić, pozwiedzać ? :) Wiem że mnóstwo jest opinii w necie, ale jest tego za dużo dlatego proszę napiszcie chociaż kilka miejscowości, albo obiektów które warto zobaczyć przy wyjeździe na dwa tygodnie.

Grzesiu jeśli jedziesz bez dzieciaków tylko sami młodzi w Twoim/naszym wieku - jedź w ciemno.

Kwater naprawdę dla ludzi którzy umieją szukać jest pełno. Pozatym jadąc w ciemno wbijasz się do jednej mieściny i jeśli coś nie pasuje - jedziesz do kolejnej. Kolejna podeszła- szukasz sobie kwaterki.

Jeśli pierwszy wyjazd to uderz właśnie na riviere makarską, tam masz po kolei - brela - ślicznie(mała kameralna miejscowość z pięknymi malutkimi plażami) , obok głośną Baśkę (tutaj się ciągle coś dzieje) dalej mniejsze miejscowości których ja osobiście unikam... aż za małe, makarska to mega duże miasto w tamtych regionach, w sezonie trudno na plaży wbić się z ręcznikiem :thumbdown:

dalej na południe masz Tucepi - tą miejscowość polecam. Jest chyba idealna, super plaże, dużo atrakcji ale nie ma aż takiej masakry jak w makarskiej.

Pamiętaj koniecznie że będąc tam musisz próbować codziennie tamtejszych lodzików - polecamy z małżonką smak DON VITO (w Breli obok mariny masz przepyszną lodziarnie i ten smak... )

Będąc w Makarskiej koniecznie musisz zwiedzić tamtejszy port i jeszcze ważniejsze ! wjechać autem na Św Jerzego na terenie parku Biokovo!

Tam po prostu trzeba być!

udanych wakacji!

Opublikowano

Dzięki Marcin za obszerną odpowiedź. Na pewno skorzystam będąc na wakacjach z Twoich wskazówek :)

Powoli przygotowuję się do wyjazdu i czytam co i jak.

Mam jeszcze pytanko odnoście pieniędzy, jak radzicie zrobić. Czy kupić w Polsce np Euro i wymieniać na miejscu na Kuny ? Czy lepiej jechać i wypłacać kasę z bankomatów, czy jeszcze jakiś inny sposób ? :)

Opublikowano

Mam jeszcze pytanko odnoście pieniędzy, jak radzicie zrobić. Czy kupić w Polsce np Euro i wymieniać na miejscu na Kuny ? Czy lepiej jechać i wypłacać kasę z bankomatów, czy jeszcze jakiś inny sposób ?

zazwyczaj wymianiałem głownie na autostrady, w zeszłym roku mi zabrakło mi i płaciłem kartą, po powocie okazało się, że lepszy przelicznik miał bank :gwizdanie:

gotówkę warto mieć jakby co, ale karta wystarcza spokojnie :wink4:

Opublikowano

wez euro.w bankach wymieniaja do 12 o ile dobrze pamietam.w samej makarskiej z kwaterami roznie jest a ten rok podobno zawalone jest na maksa.polecam port w makarskiej i statek z grilem a tam kalmary ryby i muszle polecam.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam wczoraj wróciłem z Chorwacji byłem w miejscowości baśka voda coś pięknego...(i jakie dziewczyny :tongue4::good:) ...kilka lat temu byłem w miejscowości primoszten .....ale w tym roku byłem w baśce i za rok na pewno też pojadę do tej miejscowości ....Byłem i oglądałem po drodze inne miejscowości i w Makarskiej trochę byłem syfiasta woda .... A Baśce wręcz czysta jak lustro ......Jeśli chodzi o kwatery jechałem w ciemno ludzie prosto wskakują ci na maskę z kwaterami więc uważaj...-kwater jest mnóstwo mi wyszła dokładnie 400 zł na tydzień .... :hi:wrazie pytań piszcie na gg

Opublikowano

Jak tam na granicy przy wjeździe do CRO- trzepali coś? Mam zamiar zabrać tyle żarcia, że mógłbym nakleić na boku "Biedronka".

No i właśnie co do kwater... Jedziemy w 6 osób na 2 auta "w ciemno" i chyba właśnie do Baskiej Vody. Jakieś podpowiedzi, może jakieś namiary... :wink4:

Z góry dzięki :hi:

Opublikowano

@jarek10, też tam jade ale dopiero we wrześniu :good:

Opublikowano

Jak tam na granicy przy wjeździe do CRO- trzepali coś? Mam zamiar zabrać tyle żarcia, że mógłbym nakleić na boku "Biedronka".

No i właśnie co do kwater... Jedziemy w 6 osób na 2 auta "w ciemno" i chyba właśnie do Baskiej Vody. Jakieś podpowiedzi, może jakieś namiary... :wink4:

Z góry dzięki :hi:

byłem już 9 razy i zawsze załadowany żarciem i nigdy nie miałem żadnego problemu a pierwsze wyjazdy były 1999r

Opublikowano

No to kamień z serca jeśli chodzi o jadło... :hi:

Był ktoś w Baskiej Vodzie, Splicie albo Omnisiu i ma jakieś fajne namiary na coś pewnego? Z mojej 6-cio osobowej grupy wyjazdowej, tylko ja jestem za rezerwacją, bo zawsze "dmucham na zimne", ale pozostałe Ocean's Five ma optymistyczne jak zawsze podejście do życia :wallbash: Może jak znajdę coś wypróbowanego, to przekonam ze dwie osoby... Najciekawsze, że tylko ja byłem w harcerstwie i wojsku, i tylko mi nie będzie przeszkadzać spanie w aucie albo na trawniku :wink4: a reszta chce wygód, ale bez rezerwacji :cool1: