Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wakacje w Chorwacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Patryk ja od kilku lat jeżdżę na Stobreć, jest to dzielnica Splitu. Bardzo spokojna i fajna. Jest to super miejsce do wypadu w inne strony - Omiś, Baska Woda, Makarska na południu i na północ do Trogiru a w szczególności przepięknych plaż na Ciovo. Wieczorami można podjechać podmiejskim na jakieś balety do Splitu i wrócić taxi nad ranem :)

• Odpowiedzi 2,9 tys.
  • Wyświetleń 332,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Jakbyś mógł podrzucić jakieś dane gdzie się zatrzymać byłbym wdzięczny. :wink:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ale te B6 są ładne:naughty:

Czekam na relację kogoś kto jedzie do Cro na gwincie:whistling:

Troche sie tego obawiam, byloby slabo rozwalic np. miske gdzies w drodze.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

W drugiej połowie czerwca jadę z dzieciakami do Pakostane. To znaczy zastanawiam się nad tą miejscowością. Był ktoś tam i może coś podpowiedzieć czy warto?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Może i ja się wypowiem.Jako kierowca autobusu wycieczkowego,byłem wiele razy w Chorwacji.Zawsze miałem zagwarantowane zakwaterowanie i wyżywienie.Taką miałem pracę.W tym roku mam zaplanowany wyjazd do Chorwacji na przełomie lipca i sierpnia w ilości 7 osób na dwa auta.Wielokrotnie spotykałem rodaków co przyjechali w ciemno,w każde miejsce Chorwacji i zawsze coś znależli.Czasami lepsze warunki a czasami gorsze zamieszkania.Ważne aby szukac w okresie lipiec-sierpień kwater z klimatyzacją,bo w nocy jest bardzo duszno.Ja spałem w hotelu w sierpniu bez klimatyzacji,to spaliśmy na balkonie bo nie można było wytrzymac w pokoju hotelowym.Moim atutem na wyjazd jest to że objechałem praktycznie całą Chorwację-wyjazdy fakultatywne i normalne.Proponuję zatrzymac sie w okolicach Splitu,Dubrownika,Makarskiej,Kirka.Wszystko zależy od tego czy będziemy zwiedzac Chorwację czy też tylko w jednym miejscu.Przeważnie plaże są kamieniste,ale w kilku miejscach znajdziemy piaszczyste.W okresie lipiec sierpień ceny są wyższe o około 20 % ale nie wszędzie.Ja zawsze miałem trochę Kun i Euro w portfelu.Nie wszędzie zapłacimy w euro.Czasami jest taki z ich strony przelicznik że się nie opłaca.Wszędzie znajdziecie w głębi kraju,rolników,wytwórców itd. co sprzedaja przy drodze :miód,rakije,ser,wino,maści na wszelakie choroby(mnie zadowoliła maśc z bobra na wszelkie dolegliwości reumatyczne) za 1 Euro.Więcej informacji podam jak wrócę.Mam kilka namiarów ale nie sprawdzonych,tylko zasłyszanych od turystów których spotkałem w Chorwacji.Sprawdzę sam osobiście i podam na następny rok 2015.Pewnie i za rok pojadę ,bo Chorwacja jest bardzo piękna i wcale nie jest taka droga w stosunku do naszego Polskiego morza.Co do plaz to polecam Promajna,drobny zwirek,super dla dzieci.Normalnie zalecam zakupic buty do wejscia do wody.Ja placiem za nie 5 euro,ale warto bo mozna potem wyciagac kolce ze stopy. Sam dojazd to sa koszta.Trzeba liczyc 1300 km. Pozdrawiam wszystkich wyjeżdżających do Chorwacji w tym roku.Do zobaczenia i spotkania na trasie lub w barze na palzy :D

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam, odświeże wątek mam zamiar w tym roku śmigać na Chorwację w okolice dalmacji. Szukam jakiegoś spokojnego miejsca na urlop z rodzinka czy ktoś coś może ciekawego polecić gdzie szukać dobrych kwater apartamentów , jakieś wskazówki które mogą mi pomoc w znalezieniu czegoś ciekawego. Na co uważać .

Opublikowano

Polecam Orebic. Byłem tam. Super miejscówa. Na pewno będziesz zadowolony.

Wielu ludzi na forum cro.pl poleca też miejscowość Podgora. Trochę daleko ale podobno warto.

Opublikowano

Przylacze sie do tematu :) mamy zamiar wyruszyc na chorwacje w tym roku. A jak sie maja przepisy drogowe co do moich ciemnych przednich bocznych szyb? Beda mandaciki czy za wczasu zdzierac folie? Jak macie jakies kwatery godne polecenia mozecie podrzucic na PW...

Wysłane z mojego GT-I9295 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ja mam też przyciemnione szyby.

Robione to było w jakimś warsztacie z homologacją, bo mam nr. na szybach (foliach)

Ogólnie nikt się nie przyczepiał nawet w PL.

W Chorwacji ogólnie mało policji widać.Na trzy wyjazdy widziałem raz na plaży

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jade w drugiej połowie czerwca do Tribunj, jadę pierwszy raz . Co możecie polecić do zobaczenia ? Poki co chce zoabczyc park Krk , Sibenik,ruiny zamku św. Mihovila, Zadar, Split, mostar i wodospady kravica Bosnia i hercegowina, wyspe murter.

Opublikowano

Na pierwszym miejscu do zwiedzenia ulokował bym Dubrownik:wink:

Opublikowano
Na pierwszym miejscu do zwiedzenia ulokował bym Dubrownik:wink:

zależy z której strony jedzie :decayed:

*widzę, że jakiś mod tu sprząta:whistling:

Opublikowano

Jechał ktoś omijając autostrade w Słowenii ? Może mi ktos to zaznaczyc na mapach gogla ?

Opublikowano
Jechał ktoś omijając autostrade w Słowenii ? Może mi ktos to zaznaczyc na mapach gogla ?

Jeśli chcesz przyciąć na kosztach, to polecam trasę przez Słowację i Węgry. Co prawda w samej Słowacji drogi są słabe, ale praktycznie przez całe Węgry jedziesz autostradą. No i jest sporo taniej niż Słowenia i Austria.

Opublikowano

Słowacji od Barwinka jest raptem 130km

Opublikowano

Ja jechałem, przed granicą zjeżdżasz na Mureck, Lenart, później na Ptuj i za tym wjeżdżasz na koniec autostrady i jednopasmówką do granicy, jest to ok 80km.

Opublikowano

Dokładnie tak jak napisał YOGI. Na pewno masz navi więc wbij sobie trasę przez Mureck, potem Lenart i Ptuj. Poprowadzi Cię i zaoszczędzisz na winiecie. Przy okazji odpoczniesz trochę na spokojniejszych wiejskich drogach i polecam tankowanie na SHELLU w okolicach Mureck. Dużo tańsze paliwo niż na autostradzie.

Opublikowano

Panowie jak jest z gazem na stacjach w Chorwacji ?

Byłem w 2013 ale nie oglądałem się za gazem i nie wiem czy gaz jest na stacjach i w jakich cenach.

Opublikowano

Na pewno jest, ale też zawsze dieselem jeździłem