grippen Opublikowano 23 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 jak się nie mylę to pin 16 w kostce czerwonej do masy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz.p Opublikowano 23 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 mam kostki niebieską i żółtą. http://a4-klub.pl/uklad-elektryczny-16/all-b5-efekt-wymiany-licznika-fis-6227/index5.html#post312486 Wg tego to.. nic tu nie pasuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grippen Opublikowano 23 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 bo ona jest zła , czerwoną wtyczkę od fisu tą 20pinową na pin 16 mase daj to kontrola spalonych żarówek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz.p Opublikowano 23 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 http://img339.imageshack.us/img339/8030/p1010319xp.jpg Mam licznik taki jak ten. Nie mam czerwonej wtyczki. Chyba, że nie mówisz o wtyczce przy liczniku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The a4 Opublikowano 23 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 Cwiara robisz wyswietlacze czyli masz cos na sprzedaz? podrzuc ile na pw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szarik Opublikowano 23 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 http://img339.imageshack.us/img339/8030/p1010319xp.jpgMam licznik taki jak ten. Nie mam czerwonej wtyczki. Chyba, że nie mówisz o wtyczce przy liczniku? U gory licznika masz zlacze 20 pin ktory jest od FIS i wlasnie tu podlaczana jest czerwona wtyczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grippen Opublikowano 24 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 pany a próbował ktoś czegoś takiego aby w liczniku zakodować Kanał 38: Za pomocą tej funkcji można wyłączyć lub włączyć ostrzeżenie o minimalnym poziomie oleju przy niskim poziomie oleju. Obecnie ostrzeżenie to występuje we wszystkich samochodach. Funkcję tą można wykonać tylko po uprzednim wprowadzeniu kodu uprawniającego do dostępu "13861". XXXX0: ostrzeżenie o minimalnym poziomie oleju nieaktywne XXXX1: ostrzeżenie o minimalnym poziomie oleju aktywne Niech ktoś idzie to sprawdzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bediks Opublikowano 24 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Z tego co pamiętam to próbowali i hujnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaju Opublikowano 24 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 pany a próbował ktoś czegoś takiego aby w liczniku zakodować Kanał 38: Za pomocą tej funkcji można wyłączyć lub włączyć ostrzeżenie o minimalnym poziomie oleju przy niskim poziomie oleju. Obecnie ostrzeżenie to występuje we wszystkich samochodach. Funkcję tą można wykonać tylko po uprzednim wprowadzeniu kodu uprawniającego do dostępu "13861". XXXX0: ostrzeżenie o minimalnym poziomie oleju nieaktywne XXXX1: ostrzeżenie o minimalnym poziomie oleju aktywne Niech ktoś idzie to sprawdzić W B6 idzie. W licznikach C5 po lifcie nie zdążyłem sprawdzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaju Opublikowano 24 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 :facepalm::facepalm::facepalm::naughty::naughty::a4fan:j:jerk: Jeszcze nawet tym moim zwłokom nie pociągnąłem druta. Opieram się tutaj o wiedzę zaczerpniętą od cwiary. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaju Opublikowano 24 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Ale tych dwóch ostatnich go nie ucz... EOT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelwor Opublikowano 25 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Pytanie... grzebalem przy klimatroniku-zmiana wszystkiego z przedlifta na polifta i zeby wszystko banglalo musialem odlaczyc z licznika pin 15 chyba niebieskiej ( terminal), bo wariowal jakis przekaznik. Oczywiscie mimo tego odlaczenia wszystko dzialalo jak nalezy. Mial ktos tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronson Opublikowano 25 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 u mnie nie zauważyłem a zmieniałem jak pamiętasz i zegary i całą konsole z klimatronikiem na polifta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The a4 Opublikowano 25 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Cwiara odezwij sie co z tym fisem ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cwiara Opublikowano 25 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Sorki ze tak pozno. Mialem mala robotke. Niestety nie mam fisow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SebolA4 Opublikowano 27 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 Panowie Szlachta, czy wyświetlacz FIS polift pasuje do przedlifta i po "przelutowaniu" będzie trybił bez problemów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cwiara Opublikowano 27 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 Z tego co kojarze to w przedlifcie jest klejony a w polifcie lutowany. Ale pewnosci nie mam jesli chodzi o przedlifta. Wysyłane z mojego GT-P5110 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin6 Opublikowano 28 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Panowie a czy da się odczytać PIN z licznika zwykłym kablem? (kupiony razem z Polskim VAGiem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
machina Opublikowano 28 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Nie:decayed: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cwiara Opublikowano 28 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Panowie a czy da się odczytać PIN z licznika zwykłym kablem? (kupiony razem z Polskim VAGiem) Min vag commander i to tez nie z kazdego bo z jaegera nie odczyta. Mowimy oczywiscie o licznikach z b5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi