msuchecki90 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Kolego rozpiska pinów jest taka sama a od drzwi na 100% i sprawdzałem i nie działa gdybym mial blizej chetnie bym podjechal ? kolego jak grac ten wsad do tego licznika ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ic3ek Opublikowano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Kolego rozpiska pinów jest taka sama a od drzwi na 100% i sprawdzałem i nie działa gdybym mial blizej chetnie bym podjechal ? kolego jak grac ten wsad do tego licznika ? Kablem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwerty Opublikowano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Kolego rozpiska pinów jest taka sama a od drzwi na 100% i sprawdzałem i nie działa gdybym mial blizej chetnie bym podjechal ? kolego jak grac ten wsad do tego licznika ? Kablem. \sorki dla wszystkich ale dobry dowcip :polew: a poważnie polecam ic3ek'a ogarnie szybko i na temat. było już wielu magików ale nikt nie umiał wgrać wsadu. a nawet wielu twierdziło ze sie wprost nie da Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msuchecki90 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 kolego a sam jakos dzieki twoim instrukcjom wgram sobie sam ten program ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ic3ek Opublikowano 8 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 kolego a sam jakos dzieki twoim instrukcjom wgram sobie sam ten program ? Widze kolego że nie masz pojęcia na ten temat wiec odradzam tobie zabawe w takie cuda niewidy bo uwalisz sobie licznik i będziesz sobie w "m..." buzie pluł, po co grzebałem. Po pierwsze zapytaj sie urzytkowników A6 czy pokazuje im otwarte drzwi na fis, przypuszczam że tak, ale moje informacje sięgaja tylko na tyle że w A6 C5 jest już szyna CAN i dane o otwarciu drzwi mogą byc podawane właśnie przez nią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_franz Opublikowano 11 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 Witam. W swoim a4 mam licznik Jeager o numerach 8d0920900 (1/2 FIS, dwie kostki po 32 piny). Jakiego licznika muszę szukać aby podpasował do autka? Oczywiście z pełnym FISEM. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ic3ek Opublikowano 13 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 8D0 920 931 T 260 KM/H 8D0 920 932 C 260 KM/H Wszystkie z tymi numerkami, literka na koncu tak za bardzo cie nie interesuje. Ważne żeby był od DIESLA. Jest jeszcze opcja zeby wgrac na nowo wsady do licznika, i wtedy możesz brac licznik 8D0 920 XXX gdzie xxx jest numerkiem bez róznicy. Bedziesz miał problem znaleźc cos porządnego w rozsądnej cenie jesli chodzi o Europejskie Liczniki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtJG Opublikowano 13 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 (...) Po pierwsze zapytaj sie urzytkowników A6 czy pokazuje im otwarte drzwi na fis, przypuszczam że tak, ale moje informacje sięgaja tylko na tyle że w A6 C5 jest już szyna CAN i dane o otwarciu drzwi mogą byc podawane właśnie przez nią. A-szóstki miały info "o drzwiach" za pośrednictwem modułu komfortu. Ale, ale.... ...nasze kochane A-czwórki nie potrzebują takich bajerów. Wystarczy podać masę od drzwi do licznika a ukaże nam się ikona otwartych drzwi * *- dotyczy liczników od 2000r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wustyle Opublikowano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 Panowie, kto mi to ogarnie szybko i sprawnie z wawy lub okolic? Mam licznik od S4 i czeka na zalozenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msuchecki90 Opublikowano 16 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 Kolego mam licznik z A6 2002 r , i samo podanie masy nie rozwiazalo problemu narazie odpusucilem nie mam cierpliwosci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daimos Opublikowano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Kolego sprawdzałem rozpiska pinów miedzy licznikami i w A4 i w A6 jest taka sama rozpiska pinów jest inna, piny w liczniku od A6 po 2001r. są następujące: 32-pin blue connector 1 - Terminal 15 2 - Brake lining wear 3 - Speedometer output 1 4 - 5 V supply 5 - Fuel gauge sender 6 - Tank warning OBD 2 7 - Terminal 31 (sensor earth) 8 - Coolant temperature 9 - Terminal 31 (load earth) 10 - Oil pressure (high) 11 - Engine speed signal 12 - Air conditioner shutoff 13 - Electronic throttle/glow period warning lamp 14 - Adaptive suspension 15 - Terminal 58d 16 - Trailer turn signal 17 - Main beam 18 - Left turn signal 19 - Not used 20 - Terminal 58s 21 - Driver's door contact 22 - Low coolant 23 - Terminal 30 24 - Terminal 31 (load earth) 25 - Consumption signal 26 - Right parking light 27 - Left parking light 28 - Speedometer input 29 - Low brake fluid 30 - S-contact 31 - Speedometer output 2 32 - ESP/TCS 32-pin green connector 1 - Not used 2 - Transponder 3 - External photosensor 4 - Not used 5 - W-wire 6 - Central locking signal 7 - Right turn signal 8 - External buzzer 9 - External gong 10 - Airbag 11 - Standing time output 12 - Terminal 61 13 - Parking brake 14 - CHECK 15 - Oil level/oil temperature 16 - Oil filter pressure 17 - Transponder 2 18 - CAN bus High (drive system) 19 - CAN bus Low (drive system) 20 - Not used 21 - ABS 22 - CAN bus High (convenience) 23 - CAN bus Low (convenience) 24 - Not used 25 - Bonnet 26 - Filler neck compartment lid 27 - Belt buckle 28 - K-wire 29 - Ambient temperature input 30 - Terminal 58de 31 - Selector lever position display 32 - Headlight range control 32-pin grey connector 1 - Menu control switch (menu) 2 - Menu control switch (out A) 3 - Menu control switch (out 4 - Menu control switch (enter) 5 - CAN bus High (display) 6 - CAN bus Low (display) 7 - Not used 8 - Not used 9 - Not used 10 - Not used 11 - Enable 12 - Clock 13 - Data 14 - Brake light 15 - Washer fluid level 16 - Tail light/dipped beam (bulb check) 17 - On-board computer, left 18 - On-board computer, right 19 - On-board computer reset 20 - Auxiliary heater radio remote control input 21 - Summer /winter switching 22 - Auxiliary heater on 23 - Control group 1 Navigation 24 - Control group 2 Navigation 25 - Control group Telematics 26 - Not used 27 - Not used 28 - Not used 29 - Not used 30 - Not used 31 - Not used 32 - Not used Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ic3ek Opublikowano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Kolego sprawdzałem rozpiska pinów miedzy licznikami i w A4 i w A6 jest taka sama rozpiska pinów jest inna, piny w liczniku od A6 po 2001r. są następujące: Ale mówiłem że sa inne piny i musi dobrze poszukac, ale sie pewnie nie chciało przyłożyc do tego Lepiej napisac że wszystko to samo, no cóż. I z tego co widze to mam racje dzwi sa pokazywane z komfortu przez linie CAN. Ciekawi mnie tylko jak wygladała by sprawa wgrania wsadu z A4 do A6 ciekawe czy coś by to dało ????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtJG Opublikowano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 (...) Ciekawi mnie tylko jak wygladała by sprawa wgrania wsadu z A4 do A6 ciekawe czy coś by to dało ????? Przerabiałem temat. Niestety wgranie wsadu od A4 do A6 sprowadza się do jednego...... ---------- > Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msuchecki90 Opublikowano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Kolego tak mi podano na forum A6 rozpis pinow , i przylozylem sie do szukania bo robilem to miedzy innymi dla siebie , i nie chcialem isc na latwizne bo troche o tym czytalem ale sie nie znam na tym niestety pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ic3ek Opublikowano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 (...) Ciekawi mnie tylko jak wygladała by sprawa wgrania wsadu z A4 do A6 ciekawe czy coś by to dało ????? Przerabiałem temat. Niestety wgranie wsadu od A4 do A6 sprowadza się do jednego...... ---------- > Hmm. Tak też przypuszczałem, bo jesli piny sa inne to wsad nie bedzie pasował. Kolego tak mi podano na forum A6 rozpis pinow , i przylozylem sie do szukania bo robilem to miedzy innymi dla siebie , i nie chcialem isc na latwizne bo troche o tym czytalem ale sie nie znam na tym niestety pzdr No to widzisz troche mało poszukales jak nie znalazłes. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msuchecki90 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Gdzie masz napisane ze nie znalazłem? Znalazłem podano mi takie a nie inne ktoś mnie wprowadził w błąd . !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzanek85 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Wgranie wsadu do licznika a6 po 2002 roku innego niż org kończy jego zywot:) nie wszystkie a6 mają wyświetlane drzwi na fisie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manny90 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 Więc tak : Kupujesz 387 (Krycha ma do sprzedania za 20zł) Wszystkie przewody poza stop wpina się w skrzynkę bezpieczników. Przykładowo podłączam światło mijania prawe, czyli bezpiecznik nr 20. przecinam przewód w skrzynce bezpieczników, który wychodzi z tego bezpiecznika do lampy i w obieg wpinam odpowiednie piny z przekaźnika. Rozpiska bezpieczników: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/4e1435a56d6d89e8.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/5af0eb154bd48ddd.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/f08ceef9ff0bc19d.html Rozpiska pinów większości przekaźników kontroli świateł (sprawdzałem na trzech różnych które mam i pasuje wink ): 1. od bezpiecznika S5 2. masa 3. do zestawu wskaźników (t32a/16) 4. wyjście dla PRAWEGO światła stopu 5. wejście dla bocznych świateł stopu 6. wyjście dla środkowego(dodatkowego)światła stopu 7. wejście dla środkowego(dodatkowego)światła stopu 8. wyjście dla LEWEGO światła stopu 9. do zestawu wskaźników (t32a/6) 10. wejście dla światła pozycyjnego PRAWEGO 11. wejście dla światła mijania LEWEGO 12. wyjście dla światła tylnego PRAWEGO 13. wyjście dla światła mijania LEWEGO 14. wejście dla światła mijania PRAWEGO 15. wyjście dla światła mijania PRAWEGO 16. (nie używane) 17. wyjście dla światła tylnego LEWEGO 18. wejście dla światła pozycyjnego LEWEGO Powrócę to kontroli żarówek.. Mam fisiora 96r, chcę założyć kontrolę żarówek. I teraz pytanie, czy przekaźnik to na pewno 387? Nie może być przekaźnik 301? czym się różnią? Ten i ten jest podobno do kontroli żarówek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ic3ek Opublikowano 23 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 Więc tak : Kupujesz 387 (Krycha ma do sprzedania za 20zł) Wszystkie przewody poza stop wpina się w skrzynkę bezpieczników. Przykładowo podłączam światło mijania prawe, czyli bezpiecznik nr 20. przecinam przewód w skrzynce bezpieczników, który wychodzi z tego bezpiecznika do lampy i w obieg wpinam odpowiednie piny z przekaźnika. Rozpiska bezpieczników: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/4e1435a56d6d89e8.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/5af0eb154bd48ddd.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/f08ceef9ff0bc19d.html Rozpiska pinów większości przekaźników kontroli świateł (sprawdzałem na trzech różnych które mam i pasuje wink ): 1. od bezpiecznika S5 2. masa 3. do zestawu wskaźników (t32a/16) 4. wyjście dla PRAWEGO światła stopu 5. wejście dla bocznych świateł stopu 6. wyjście dla środkowego(dodatkowego)światła stopu 7. wejście dla środkowego(dodatkowego)światła stopu 8. wyjście dla LEWEGO światła stopu 9. do zestawu wskaźników (t32a/6) 10. wejście dla światła pozycyjnego PRAWEGO 11. wejście dla światła mijania LEWEGO 12. wyjście dla światła tylnego PRAWEGO 13. wyjście dla światła mijania LEWEGO 14. wejście dla światła mijania PRAWEGO 15. wyjście dla światła mijania PRAWEGO 16. (nie używane) 17. wyjście dla światła tylnego LEWEGO 18. wejście dla światła pozycyjnego LEWEGO Powrócę to kontroli żarówek.. Mam fisiora 96r, chcę założyć kontrolę żarówek. I teraz pytanie, czy przekaźnik to na pewno 387? Nie może być przekaźnik 301? czym się różnią? Ten i ten jest podobno do kontroli żarówek... Jak dobrze pamietam to 387 napewno obsługuje xenony, a ten drugi nie obsługuje ich. Jesli sie myle to niech mnie ktos poprawi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manny90 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 Xenonu nie mam więc by pasowało Z czasem może i zenon zawita, wtedy się przekaźnik wymieni... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi