bin85 Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Ostrzegam że nie każdy licznik z fisem ma funkcję kontroli klocków, mówię to na przykładzie licznika z 98r anglik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P-U-M-A Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Aha dzięki za info a jaki fis by musiał być chyba ten z 2000roku z białym podświetleniem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bin85 Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Nie rocznik niema tu nic do znaczenie po prostu były wersje które nie miały tej funkcji, sam wyświetlacz wyświetla ten komunikat gdy naciśnie się lewe pokrętło w liczniku ale pin w gnieździe licznik jest nie podłączony, to samo jest z informacją o otwartej tylnej klapie, ja u siebie sygnał z klocków podłączyłem do kontrolki od spalonej żarówki świateł stop. a otwarcie tylnej klapy udało mi sie uaktywnić - opisałem to na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxsteRR Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 ale pin w gnieździe licznik jest nie podłączony Wystarczy dołożyć pin w odpowiednie miejsce w kostce, zmienic kodowanie i działa Sprawdzone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bin85 Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 nie chodziło mi ze niema pinu we wtyczce fizycznie ścieżka w liczniku ma przerwę - brakuje kilku elementów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oneneo_2005 Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 witam potrzebuje rady a mianowicie zmieniłem licznik wszystko hula jest ok ale nie wiem jak poprzepinac piny kostki z fisa miałem czerwona mała a teraz ta szara duza a rozpiski i porownania nigdzie nie moge znalesc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxsteRR Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Czerowna: 1 -Consumption signal 2 -not used 3 -not used 4 -not used 5 -Ambient temperature 6 -Selector lever display 7 -not used 8 -not used 9 -Washer fluid 10 -Hydraulic system pressure 11 -On-board computer reset 12 -Clock signal for radio frequency display 13 -Data signal for radio frequency display 14 -On-board computer, left 15 -Enable signal for radio frequency display 16 -Tail lights/dipped beams (bulb monitor) 17 -Glow plug relay (diesel models only; low-voltage monitor in dash panel insert is disabled when glow plugs are operated) 18 -On-board computer, right 19 -Brake light 20 -not used Szara: 1 -Switch menu guide (menu) 2 -Switch menu guide (out A) 3 -Switch menu guide (out 4 -Switch menu guide (Enter) 5 -CAN high speed Display (high +) 6 -CAN high speed Display (low -) 7 -CAN high speed Display (screen) 8 -Door contact, passenger side 9 -Door contact, rear right 10 -Door contact, rear left 11 -Enable 12 -Clock 13 -Data 14 -Brake light 15 -Washer fluid level 16 -Tail lights/dipped beams 17 -On-board computer, left 18 -On-board computer, right 19 -On-board computer reset 20 -not used 21 -not used 22 -not used 23 -Key branch 1 Navigation system 24 -Key branch 2 Navigation system 25 -Key branch Telematics 26 -not used 27 -not used 28 -not used 29 -not used 30 -not used 31 -not used 32 -not used Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obsession Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Czy ktoś z was miał problem ze wskazaniem temperatury płynu chłodzącego? Generalnie mam jakieś rozbieżności między schematem a faktycznym rozmieszczeniem pinów.. W starej żółtej wtyczce nie mam pinu nr 26 (temp. płynu chłodzącego), a na starych zegarach temperaturę pokazywało. Ewentualnie wie ktoś skąd można pociągnąć ten przewód? Która kostka i jaki przewód? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oneneo_2005 Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 witam wlasnie jestem po nieudanym podlaczeniu licznika mianowicie kostki te same niebieska i zielona ale fis sie rozni bo w nowym jest duza szara a w starym czerwona po podłaczeniu licznika bez fis ;wspomne ze autko odpala problem z immo jest zalatwiony , ale nie działa obrotomiesz wyskakuje rezerwa paliwa i temperatura wskazowki sie nie podnosza, szybkosciomierz działa ,air bag swieci, zegarek cyfrowy działa , nie wiem czy trzeba cos kodowac czy cos innego prosze fachowcow o rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vauxhall95 Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 a pokaz jakie zegary miales wczesniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oneneo_2005 Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 normalne okragle ikony i zwykly zegarek fis bez otwieranych drzwi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxsteRR Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 oneneo_2005 zobacz jakie masz kodowanie w kanale 60 i 61. Jak masz inne niż 0 to zmien na 0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vauxhall95 Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 ale ciezka rozmowa,daj linka do zegarow jakie miales,duzo tutaj bedzie zmieniac,mozesz miec dwa rodzaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymonA4 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 ma nie ten licznik co ori Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafuZG Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 wiem że da radę sprawdzić fis-a bez podłączania go do auta, i czy dobrze się podepnę żeby fis zadział? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxsteRR Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Dokładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafuZG Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 kurde nic się nie wyświetla chyba nie działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxsteRR Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 rafuzg Z którego roku masz ten licznik? [br]Dopisany: 06 Kwiecień 2011, 22:02_________________________________________________Teraz widzę, że narysowałeś żółtą wtyczkę, więc masz przed 1998... Tam jest inaczej rozmieszczone zasilanie. Pin 3 i 4 w niebieskiej kostce to plus a pin 18 i 19 w żółtejto masa. W niektórych modelach pin nr. 3 we wtyczkach instalacji był pusty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafuZG Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 licznik z 96r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafuZG Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 aha czyli kable z pinów 3 i 4 do plusa mam pociągnąć, a 18 i 19 do minusa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi