Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem jacy są to ci drudzy, ale tutaj widziałem tylko jednych i mówili, że wszystko jest w 1# poście.

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Siema mam takie pytanko czy rozpiska pinow w liczniku z a6 c5 licznik z bialym podswietleniem jest taka sama jak w a4 b5 2 lift ??

Opublikowano

Taka sama

Opublikowano

Ok dzieki za odp bo mam problem z oli sensor i teraz kolejne pytanko czy wystarczy masa czy trzeba kombinowac z emulatroem itp

Opublikowano

Emulator

Opublikowano

Ok dzieki za odp bo ogolnie to wyglada tak ze jak odpale auto i dopuki nie wbije mu tak z 1,5k obrotow to nic nie wyswietla a potem pojawia sie oil sensor i wielka czerowna kontrolka

Opublikowano

Jest taka sprawa Pany. Zakupilem od kolegi z forum licznik o numerze 8D0 920 931T VDO, z tego co sie dowiedzialem to licznik z CAN BUS. Podlaczylem go zeby zrobic test i vag nie chcial sie znim polaczyc ani z silnikiem, zwyklym kablem Vag nie da rady sie z nim polaczyc przez CAN?

A i okazalo sie ze mam takie same kostki niebieska i zielona, po podlaczeniu dziala temperatura cieczy, temperatura oleju, wskaznik paliwa i poziom naladowania akumulatora. I czy bede musial dolozyc jakies piny do tych kostek jezeli to dziala? Czy tylko szara bede musial skompletowac zeby zalozyc ten icznik? Dodam ze mam obecnie licznik poliftowy bez FIS z czerwonym podswietleniem -_-

Opublikowano

Can-Bus jest tylko używany do komunikacji z sterownikami silnika , skrzyni , ABS , itd. - do diagnostyki potrzebna jest linia K czyli najzwyklejszy kabel KKL powinien dać radę.

Co do drugiej części pytania to czytanie ze zrozumieniem pierwszego postu nie boli.....skoro masz licznik poliftowy z małym wyświetlaczem temat zmiana Półfis na FIS , jak nie to i tak jest wszystko w pierwszym poście...

Edytowane przez Banan

Opublikowano

Założyłem tutaj konto głownie aby poczytać ten temat. Wyrezałem sobie wczoraj fisa. Na razie bez manetki i rds (aktualnie brak czasu na dalsze dłubanie, na tą chwilę mam na przycisk). Wszystko ładnie śmiga. Akurat miałem dużo łatwiej, bo rezałem przy użyciu licznika z tego samego rocznika i modelu (98 do 98), a że było to immo2 to zakodowanie kluczyka było proste. Dla tych którzy zastanawiają się czy się za to brać powiem tyle: nie znam się kompletnie na elektryce/elektronice samochodowej, a słowa takie jak VAG, MASA (serio) były mi zupełnie obce. Powiem szczerze, że nawet w pewnym momencie zastanawiałem się czy czerwona klema na aku to plus :D To powinno przedstawić wam poziom (brak) wiedzy z zakresu jakiegokolwiek dłubania. Mimo to przeczytałem ten wątek i kilka innych, kupiłem licznik patrząc na rozpiskę na forum i kierując się instrukcjami tutaj zamieszczonymi podłączyłem sobie fisa i jestem z tego powodu bardzo zadowolony. Po pierwsze mam fisa, a to już sama w sobie radocha(zwłaszcza jak się to zrobi samemu), a po drugie mocno podszkoliłem się z podstaw elektryki podczas czytania. Zmierzam do tego, że chciałbym wszystkim tym, którzy zamieścili wskazówki odnośnie rezenia serdecznie podziękować, a tym którzy dopiero zaczynają dłubać życzyć powodzenia.

Opublikowano

Ja niedlugo bede montowal z cyfrowym zegarkiem z00r, przeczytalem ze 40 stron tematu i zglupialem :decayed: bo wiekszosc osob pisze o licznikach do przedlifta a czesc do polifta, musze kierowac sie chyba poradnikiem a jak cos nie bede wiedzial to poszukam tutaj ;)

Opublikowano

Jutro jadę do sklepu elektronicznego skompletować części do emulatora, jak na razie mam timer NE555 i tranzystor IRF530N. Będę potrzebował jeszcze dwa kondensatory 10µF, 100µF i trzy rezystory i 5.1k, 100k i 560k? Chciałbym sam zlutować cały układ, to oprócz lutownicy, cyny i płytki coś jeszcze potrzeba?

Edytowane przez Hardjack

Opublikowano

Napewno jeszcze jakies kabelki do wypuszczenia z ukladu i pomysl o jakims opakowaniu lub silikon do elektryki co by zalac uklad zeby nie doszlo do jakiegos przypadkowego zwarcia

Opublikowano

Kabelki tak oczywiste, że nawet nie napisałem :wink: Zapytam o obudowę.

Opublikowano

Ja u ciebie do imitatora samopoziomy obudowe zrobilem z opakowania od patyczkow do uszu i zalalem go takim czarnym czyms ala silikon tylko tyle ze to twardnieje po czasie i masz wdedy ladne opakowanie i gwarancje wodoszczelnosc i braku przypadkowego zwarcia

Opublikowano

Jak wyciegnac piny z wtyczek zeby poprzekladac? Trenuje na innych wtyczkach 32pin i za cholere nie idzie, probowalem igla i d*pa -_-

chce dokupic terminale do wtyczek 32pin, jaki maja wymiar?

Edytowane przez Chadury89

Opublikowano

Normalnie wychodzą. Rozkladasz kostkę na 2 części i trzeba podważyć malutka dźwigienke pinu mikro śrubokrętem i wychodzi

Opublikowano

Od gory czy od dolu kostki przez dziurke?

Opublikowano

I tu cie zaskoczę. Od boku. Tam gdzie wychodzi z kostki wiązka kabli to trzeba podważyć z 2 stron i obudowa kolorowa schodzi i zostaje biały środek z samymi pinami na wierzchu

Opublikowano

To wiem, tylko nie moge z tego srodka wydlubac pinow, predzej przewody sie urywaja. Musze wymyslec jakies widelki.

Opublikowano

Jak podważasz blaszkę z boku od pinu to nie chce wyjsc ? Nie możliwe