Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Skrzypiąca roleta bagażnika w Avancie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

u mnie cos tam skrzypi troszke ta roleta, a moze to dlatego ze plastki źle złożyłem po ostatniej demolce.Jest dobry sposób na t podkręcasz troche głośniej muzyczke i juz nie przeszkadza

Opublikowano

silikon w sprayu na bolące miejsca, i jest ok :cool:

Opublikowano
silikon w sprayu na bolące miejsca, i jest ok :cool:

Niestety pomogł na krótko, wroce do mojego wężyka lub filcem wyłoże.

Opublikowano
  • Autor

A ja nie dlugo wytestuje srodek z teflonem do smarowania zawiasow itp. tylko, ze on troche bialy jest.

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

A ja nie dlugo wytestuje srodek z teflonem do smarowania zawiasow itp. tylko, ze on troche bialy jest.

Pikuś bardzo dobry kierunek, suchy teflon jest najlepszy na wszelkie trzaski i szkrzypienie plastików, rolete również.

chyba słabo szukałeś bo bezbarwny jest również.

wkleję lkinka jakby co, jakiś czas będzie aktualny i pewnie nie jednemu pomoże .. :a4fan:

http://www.allegro.pl/item198640199_suchy_smar_teflonowy_bezbarwny_ptfe_firmy_wekem.html

Opublikowano

A u mnie nie dość ,że skrzypi to jeszcze się zacieła i od dawna nie naciąga jej sprężyna ( tkwi w jednym punkcie) :embarrassed:.Może ktoś wie co z tym zrobić,bo przez to jest taka obwiśnięta.

warnwarn.gifMiałeś komunikat, że to jest stary topik

Zignorowałeś go.

Opublikowano

w poprzedniej plackiem psikałem ale na krótko pomogło dobiero czarną tasiemka izol. pomogło

Opublikowano

Z tym teflonem to może pomoże.

Ja w efekcie od około roku jeżdże z wklejonym kawałeczkiem taśmy teflonowej (srebrne lub czarne typu PowerTape) spisuje się elegancko.

Opublikowano

ja rowniez juz ponad rok jezdze na zwyklej tasmie izo i jest spokuj. jest to najprostszy sposob. jak to sie komus nie podoba mozna tez uzyc jakis cienkich pierscieni gumowych itd. generalnie chodzi o to zeby oddzielic plastik od plastiku .

Opublikowano

Podkładałem gumki, filce, taśmy, smarowałem oliwkami i dalej lipa :embarrassed: Radio nie pomaga, chyba żeby było z 2000W.

Ale się nie poddaję... :wink:

Opublikowano

Miałem ten sam problem. Nabyłem taśmę teflonową w sklepie hydraulicznym. Owinołem kilka razy

i na jakieś 3 miesiące jest spokój. Oczywiście po takim czasie wyciera się ona i nalezy powtórzyć, ale mi to nie przeszkadza. Grunt że działa :grin:

Opublikowano

no ja maleńkie kawałeczki wkleiłem we wnęki a nie owijałem.

Opublikowano

niech ktoś uświadomi mnie (zdjęcie ? ) gdzie Wam to skrzypi ? dzięki

Opublikowano

MI tam gdzie zaczepiam roletę, czyli w obrębie ostaniego słupka i gdzie co niektórym wyłamal sie plastik.

Opublikowano

Mi też tak skrzypi i miejscu zaczepiania rolety, z tego co widzę to te prowadzenia w tym plastiku na końcu są już trochę wyrobione i poprostu trzeba się chyba do tego przyzwyczaić :cry:

Opublikowano

co niektórym?? u mnie sa tak wyłamane że te boczki już się śruby nie trzymają :).

Ale za bardzo to nie skrzeczy - tylko nie wiem co z tym zrobić.

Boczki drogie a pomysłu jak te naprawić żeby było co przykręcić to nie mam.

Bardziej niestety słupki u mnie dają czadu - oba przednie i prawy środkowy.

Wie ktoś może jak zdjać przednie nie łamiąc ich ??

Opublikowano

Wie ktoś może jak zdjać przednie nie łamiąc ich ??

sa na zatrzaskach. troche powyginasz w jedna i druga strone ii powinny wyjsc.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

A jakiś patent na naprawę tych wyłamanych uchwytów rolety przy ostatnim słupku macie? Czym to skutecznie podkleić czy jak?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

sonnen_x, nie ma chyba zadnego skutecznego patentu.

U mnie Ojciec mi polamal ale przyznal sie do winy i zamowil juz boczki. :)

Opublikowano

Ja usunąłem problem taśmą klejącą pokrytą miękkim materiałem ,coś w rodzaju filcu.

Nie wiem gdzie taką można kupić,bo ja dostałem od znajomkam ,co pracuje w oddziale vw,produkującym wiązki elektr.Owijają nią wiązki w miejscach narażonych na obtarcia i na udeżenia o elementy karoserii,żeby ochronić i wygłuszyć.