voxan69 Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 Pisałem już o tej wazelinie wcześniej hehe - sprawdzony patent - podpowiedział mi go emerytowany kierowca autobusu - jeździł starym Autosanem a tam wszystko piszczało :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI 13 Opublikowano 2 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 Macie racje Panowie Ta roleta po przejechaniu 40 tys. km w Polsce zaczęła skrzypieć i w tedy udało się ustalić, że to ona !!!!! Po wymontowaniu okazało się, że roleta ze znakiem firmowym audi ma napis MADE IN POLAND Byłem w szoku ale ostro skrzypi. Posmarowałem wazelina lecz na długo nie pomo :wallbash:gło !!! Pozdrawiam Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sonnen_x Opublikowano 2 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 Wazelina prawdopodobnie wytraca swoje właściwości w wysokiej temperaturze; u mnie jak postoi tak parę godzin na słońcu to lekko poskrzypuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aydaho Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 taśma izolacyjna ( materiałowa ) wczoraj swoją lepiłem i świetnie działa a co najważniejsze nie wyciera się po tygodniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wąski Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 taśma izolacyjna ( materiałowa ) wczoraj swoją lepiłem i świetnie działa a co najważniejsze nie wyciera się po tygodniu to samo wczoraj zrobiłem :th: zaobaczymy na jak długo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris24 Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 ja dostalem od kolegi taka tasme podobna do izolacyjnej tylko ze ta jest z jakiegos materialu ktora sluzy do trzymania rzepow (np. cos takiego jest czasami przy kortkach czy tez butach) obkrecilem kilka razy i w 100% pomoglo i jest wytrzymale, jezdze juz kilka miesiecy i jest ok!! Ps tylko nie mozna zaduzo nawian bo pozniej nie dokanca ta roleta wchodzi i koncowka rolety(ta z uchwytem na reke do naciagania) troche opada i stuka wtedy o zabudwe silniczka wycieraczki tylniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gadam13 Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 U mnie był spokój do gruntownego czyszczenia wnętrza niuniusi.Przeczytałem cały temat i mam inne spostrzeżenia na temat skrzypienia rolety, a mianowicie wydaje mi się że skrzypią brzegi rolety dotykające plastikowych boczków przy szybach a nie zaczepy.Zresztą plastik na tych boczkach jest mocno wytarty w miejscach gdzie roleta się z nim styka.Dopóki było toto brudne po poprzednim właścicielu nie skrzypiało a teraz nieźle daje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
verpa Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2008 mam podobny problem, lecz roleta nie skrzypi tylko ze boczki plastikowe pod tylnymi szybami, probowalem je zdjac jednak mi sie nie udalo, nie wiem co tam je tak trzyma... a na wybojach strasznie skrzypia.. ma ktos jakis pomysl jak je zdemontowac? Oglnie na skrzypienia polecam teflon w sprayu. Na zaczeapch od rolety mam nawiniete z 5 warstw izolacji i narazie cisza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gadam13 Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Ponownie przebadałem problem skrzypienia rolety i stwierdzam,że się myliłem! Trzeszcza jednak bolce mocujące w boczkach plastikowych a nie sama roleta. Pokombinuję z wklejanym filcem może pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aydaho Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 kup tą taśmę o ktorej pisałem - na 100% pomoże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donica3 Opublikowano 17 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 siemka mam troszke inny problem mam b5 avant pękły mi mocowania do rolet czy nie wiecie gdzie mozna kupić nowe boczki z góry dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aydaho Opublikowano 17 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 aaaaalegro.pl bracie jak nie ma - to cierpliwości, jak nie ma cierpliwości - to może w ASO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość TrueOgre Opublikowano 18 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2008 kup tą taśmę o ktorej pisałem - na 100% pomoże dokładnie, wystarczy obkleić taśmą i jest cichosza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majami Opublikowano 28 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 dwa lata już mam spokój z tym skrzypieniem, owinąłem plastrem z apteki i zdaje egzamin, może być też czarna parciana izolacja, jak już koledzy wcześniej pisali, 100% satysfakcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajes81 Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 to normalka w A4 Avant- zarówna B5 jak i w nowyszym modelu miałem to samo. Taki urok tych rolet. W sedanie nie będziesz miał tego problemu :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_troll Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 Ja na zaczepy dałem troche kolorystycznie dobranej taśmy izolacyjnej i pomogło!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobusiek Opublikowano 17 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 Potwierdzam 2 kawałki parcianej czarnej taśmy izolacyjnej po 3 centymetry naklejone na wystające uchwyty i 100% satysfakcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adadur Opublikowano 18 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 Tylko problemem jest by to sie jakiś dłuższy czas trzymało przyklejone z czasem i tak wszystko sie odkleja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberek Opublikowano 18 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 Potwierdzam 2 kawałki parcianej czarnej taśmy izolacyjnej po 3 centymetry naklejone na wystające uchwyty i 100% satysfakcji no to był mój pomysł jak Adaho narzekał ze mu świergoli tam cos z tyłu podkleilismy i nie słysząłem narzekań od tego czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thiev1 Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 podklej mocowanie rolety w miesjcu jak jest zasunieta takim filcem jak sie meble podkleja zeby podlogi nie rysowaly male koleczka idelanie pasuje, 100%% pomoglo mialem ten sam problem, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi