Kowi87 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 w tym całym cyrku najmniejszy problem to ta zawleczka:wink:
chriss Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Według mnie nie ma sensu zmieniać wkładu, szkło nie powiększa nie oddala wzgledem tego małego(przynajmniej moje) dzisiaj sobie porównywałem To zależy od przyzwyczajenia ja tam wymieniłem na takie jakie było montowane fabrycznie czyli sferyczne bo jeżdżąc na codzień róznymi samochodami przeszkadzalo mi to podczas parkowania i cofania ale to kwestia przyzwyczajenia szczególnie jak ktoś mało parkuje w ciasnych uliczkach alno posiada czujniki cofania i nie musi oceniać odległości podczas cofania . Ale tak czy siak to po takim zabiegu czyli wymianie lustra na duże auto wygląda wreszcie normalnie czyli symetrycznie Ps. Fabryka montuje od strony kierowcy asferyczne a od pasażera sferyczne
damian81Z Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Kowi87 ,nie miedziany tylko stalowy 0,3mm ale jak juz zrobiles to ok, mi jakos tez ten ori wkład nie robi różnicy w widzeniu
OnasiS Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Według mnie nie ma sensu zmieniać wkładu, szkło nie powiększa nie oddala wzgledem tego małego(przynajmniej moje) dzisiaj sobie porównywałem To zależy od przyzwyczajenia ja tam wymieniłem na takie jakie było montowane fabrycznie czyli sferyczne bo jeżdżąc na codzień róznymi samochodami przeszkadzalo mi to podczas parkowania i cofania ale to kwestia przyzwyczajenia szczególnie jak ktoś mało parkuje w ciasnych uliczkach alno posiada czujniki cofania i nie musi oceniać odległości podczas cofania . Ale tak czy siak to po takim zabiegu czyli wymianie lustra na duże auto wygląda wreszcie normalnie czyli symetrycznie Ps. Fabryka montuje od strony kierowcy asferyczne a od pasażera sferyczne a gdzie zakupiłes duze prawe szklo sferyczne??
chriss Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 a gdzie zakupiłes duze prawe szklo sferyczne?? Ja na allegro ale można też w ASO
krzysiek23 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 a mi poszlo wszystko bez problemu,zawleczka na szczescie zajela mi 10min i poszlo(zalozenie)....roznica znaczna wreszcie mozna normalnie patrzec w lusterko
YATES Opublikowano 2 Maja 2012 Opublikowano 2 Maja 2012 Czy może ktoś dokładnie na chłopski rozum opisać jak wymienić ten trójkąt tzn. do angielskiego lusterko wstawić trójkąt z europejskiego ?
Kowi87 Opublikowano 2 Maja 2012 Opublikowano 2 Maja 2012 Czy może ktoś dokładnie na chłopski rozum opisać jak wymienić ten trójkąt tzn. do angielskiego lusterko wstawić trójkąt z europejskiego ? na pierwszej stronie masz opis:wink: oraz na drugiej to Po wymontowaniu lustra i silniczka do regulacji:http://images41.fotosik.pl/1429/4d1606e81d22334am.jpg Tutaj już bez obudowy lustra a z dolnym plastikiem od którego nie trzeba odkrecac srubek:wink:: http://images37.fotosik.pl/1446/439223449deb97d0m.jpg Wypiąć trzeba przewody w celu sciagnieca starego uchwytu pod sterownie lustra itd (w eurepejskiej wersji wtyczka jest rozbieralna, natomiast w angliku musialem wysunac wsuwki): http://images42.fotosik.pl/269/b5a3812b7c375af4m.jpg Pozostaje taki o to sam orginalny trojkat, a montaż w odwrotnej kolejnosci: http://images49.fotosik.pl/1438/9e354232c66559bem.jpg Moja audiczka jest polift i lustro także mialem od polifta. Warto również spr silniczek org i od angilka czy w tej samej pozycji jest, u mnie obydowa tak samo pasujowaly. Mam nadzieje ze w miare dobrze opisalem to. Pozdro
siara Opublikowano 15 Maja 2012 Opublikowano 15 Maja 2012 Też polecam taki zabieg. W końcu wygląda tak jak powinno
davidoff82 Opublikowano 21 Czerwca 2012 Opublikowano 21 Czerwca 2012 Jestem po przekładce, dodam swoje trzy grosze do tematu. Co do ściśnięcia sprężynki to spięcie jej drutem jest chyba najlepszym rozwiązaniem. Nie każdy ma jednak stalowy cienki drucik... Ja zrobiłem to następująco: - ścisnąłem sprężynę na max w imadle - użyłem blaszki z pióra wycieraczki (tej bardzo cienkiej, dosyć długiej i sprężystej), przy pierwszej próbie nie udało się włożyć jej na ten sworzeń bo blaszka bardzo odstawała - przypominała U. Wyjąłem i na imadle ukształtowałem ją na kształt |_| gdzie _ ma długość ściśniętej sprężyny. - mocno skręciłem dużymi kombinerkami - weszło idealnie - rozciąłem blaszkę - i wyjąłem jej resztki - trzeba troszkę siły ale wyjdzie Co do samego założenia zabezpieczenia to po tym zabiegu założyłem ją w zasadzie dwoma palcami... Niestety nie robilem fotek
Kwinto69 Opublikowano 24 Czerwca 2012 Opublikowano 24 Czerwca 2012 a co na to aerodynamika i spalanie
chriss Opublikowano 24 Czerwca 2012 Opublikowano 24 Czerwca 2012 aerodynamika sie znacznie poprawiła i wreszcie przestało ściągać na lewo
Kwinto69 Opublikowano 25 Czerwca 2012 Opublikowano 25 Czerwca 2012 tak tez myślałem bo na trasie znacznie zwiększa mi się spalanie
Tomek 40 Opublikowano 28 Czerwca 2012 Opublikowano 28 Czerwca 2012 Wie ktoś może ile kosztuje w ASO wkład lusterka prawego do anglika i lewego EU ? bo to co sprzedają na allegro to do niczego się nie nadaje ---------- Post dopisany 28-06-2012 at 12:38 ---------- Poprzedni post napisany 27-06-2012 at 22:01 ---------- Wie ktoś może ile kosztuje w ASO wkład lusterka prawego do anglika i lewego EU ? bo to co sprzedają na allegro to do niczego się nie nadaje Wkład lewy w ASO 18zł. 220 sferyczne , prawego dużego w ogóle nie znaleziono ---------- Post dopisany at 12:40 ---------- Poprzedni post napisany at 12:38 ---------- Wie ktoś może ile kosztuje w ASO wkład lusterka prawego do anglika i lewego EU ? bo to co sprzedają na allegro to do niczego się nie nadaje ---------- Post dopisany 28-06-2012 at 12:38 ---------- Poprzedni post napisany 27-06-2012 at 22:01 ---------- Wie ktoś może ile kosztuje w ASO wkład lusterka prawego do anglika i lewego EU ? bo to co sprzedają na allegro to do niczego się nie nadaje Wkład lewy w ASO 18zł. 220 sferyczne , prawego dużego w ogóle nie znaleziono Ha ,ha miało być oczywiście 180zł.
Buba Opublikowano 28 Czerwca 2012 Opublikowano 28 Czerwca 2012 Przewaliłem temat i dalej nie wiem czy wystarczy wymienić sam wkład i będzie ok czy trzeba całe mocowanie. Niestety nie mam mocowania bo mi uradli/urwali lusterka i kupiłem całe. teraz tylko lipa bo szkła trzeba na maxa ściągać do środka żeby co było widać. Jak wymienie wkłady to będzie dobrze?
Kowi87 Opublikowano 28 Czerwca 2012 Opublikowano 28 Czerwca 2012 Buba przecież na 1 i 3 stronie masz opisane co i jak i dlaczego nie inaczej:wink:
siara Opublikowano 28 Czerwca 2012 Opublikowano 28 Czerwca 2012 Ten czarny trójkącik (mocowanie lusterka) zostaje Ci stary a reszta przeszczep
Buba Opublikowano 28 Czerwca 2012 Opublikowano 28 Czerwca 2012 mi zostało tyle: urwane jest na tym "zawiasie" Rozebrałem na części i zastanawiam się czy jak tylko ten plastik podmienie to wystarczy:
chriss Opublikowano 28 Czerwca 2012 Opublikowano 28 Czerwca 2012 czyli nie zostało Ci nic niestety to co zostało uszkodzone (czyli tzw.trójkąt) jest potrzebny by było oki sama wymiana wkladu nic nie da
Rekomendowane odpowiedzi