pisky Opublikowano 13 Maja 2007 Opublikowano 13 Maja 2007 1. Czy jeździcie z włączonym ESP? 2. Jaki wpływ ma włączone ESP na prace silnika i spalanie. Czekam na opinie.
pre_pl Opublikowano 13 Maja 2007 Opublikowano 13 Maja 2007 1) staram się wyłączać ESP, jak jest sucho to mam wyłączony 2) Było już o tym
Ogi Opublikowano 13 Maja 2007 Opublikowano 13 Maja 2007 Ja praktycznie mam nonstop wlaczone ESP, okazjonalnie wylaczam jak chce ruszyc z ulanska fantazja a tak nonstop ON wole dmuchac na zimne .
marcin j Opublikowano 14 Maja 2007 Opublikowano 14 Maja 2007 Sporadycznie wyłanczam, zależy od potrzeby.
szogun0 Opublikowano 15 Maja 2007 Opublikowano 15 Maja 2007 U mnie ESP siedzi na fotelu kierowcy a ASR to moja prawa noga. W 80-tce jest identycznie.
adadur Opublikowano 16 Maja 2007 Opublikowano 16 Maja 2007 Jeśli ktoś jeżdzi systemem binarnym to mu tylko przeszkadza...
lmatys Opublikowano 19 Maja 2007 Opublikowano 19 Maja 2007 Always ON...dwa razy dupe uratowalo na zakrecie...raz nawet nie zdazylem skontorwac kierownica, a ESP wyprowadzilo autko na prosta
Diego Opublikowano 19 Maja 2007 Opublikowano 19 Maja 2007 Normalnie zawsze włączony, sporadycznie nie -- zaleznie od okolicznosci
Gość spedyt Opublikowano 19 Maja 2007 Opublikowano 19 Maja 2007 Właśnie oglądałem program w tvn Turbo o tym że ESP nie wyłącza się całkowicie w nowych autach Audi
wszymon Opublikowano 21 Maja 2007 Opublikowano 21 Maja 2007 zawsze włączony, nie widzę powodu żeby go wyłączać w czasie normalnej jazdy
ono Opublikowano 21 Maja 2007 Opublikowano 21 Maja 2007 Właśnie oglądałem program w tvn Turbo o tym że ESP nie wyłącza się całkowicie w nowych autach Audi To fakt jak lecimy bokiem z wył ESP to ABS coś tam jeszcze robi ( to chyba elektroniczna blokada dyfra) ale to tylko do czasu potem sie wszystko robi OFF i ogień (lataliśmy bokami po wawce i zero problemu ) Chyba kolesie z tvn turbo nie jarzą o co cho do końca
adam_kkk Opublikowano 11 Września 2008 Opublikowano 11 Września 2008 Zauwazlylem to w mojej NIUNI u jeszcze w A6 (2003 - 2.0 v20) mojego szefa, ze pomimo wyłączonego ESP cos tam sie dzieje i odczowam tak jakby coś tam jednak czuwało nad moją ciężką nogą. Czy tak faktycznie jest ze ESP nigdy nie wyłącza się do końca...?
domjenick Opublikowano 11 Września 2008 Opublikowano 11 Września 2008 ESP jest polaczone z ABSem,wiec nawet jesli sie go wylaczy calkiem,to ABS jeszcze dziala i moze sie wydawac,ze tak jest
rav Opublikowano 12 Września 2008 Opublikowano 12 Września 2008 Na samym początku jak kupiłem auto to ESP było włączone do momentu względnego "wyczucia" auta. A teraz ESP OFF. Kolega pisky zadał pytanie: 2. Jaki wpływ ma włączone ESP na prace silnika i spalanie. Czy ktoś wie coś na ten temat ?
adam_kkk Opublikowano 12 Września 2008 Opublikowano 12 Września 2008 ESP jest polaczone z ABSem,wiec nawet jesli sie go wylaczy calkiem,to ABS jeszcze dziala i moze sie wydawac,ze tak jest No OK, ale ABS działa w odwrotną stronę niż ESP... Zwalnia chyba hamulce, a ESP zaciska.
domjenick Opublikowano 12 Września 2008 Opublikowano 12 Września 2008 ESP jest polaczone z ABSem,wiec nawet jesli sie go wylaczy calkiem,to ABS jeszcze dziala i moze sie wydawac,ze tak jest No OK, ale ABS działa w odwrotną stronę niż ESP... Zwalnia chyba hamulce, a ESP zaciska. no tak,masz racje ABS nie pozwala na calkowite zblokowanie kol podczas chamowania,ale ESP wykorzystuje ABS do odwrotnego celu-jesli kola sie zaczynaja slizgac,ABS wkracza do akcji i je delikatnie blokuje i nie pozwala na dalsze,szybsze obracanie sie kol,co powodowalo poslizg dwa rozne mechanizmy,ale wspolpracuja ze soba [br]Dopisany: 12 Wrzesień 2008, 20:29_________________________________________________a czy ma jakis zwiazek ze zuzyciem paliwa-nie wydaje mi sie,ale moze miec zwiazek ze zuzyciem opon-tez kosztuja...
Oskaro Opublikowano 25 Września 2008 Opublikowano 25 Września 2008 ESP - w 99% czasu włączone, wyłączam na placu pod marketem jak leży śnieg
witia Opublikowano 25 Listopada 2008 Opublikowano 25 Listopada 2008 to jak to jest z tym wl i wyl. jak zapalam autko to na tablicy sie nic nie swieci czyli esp jest wyl? jak wcisne knefel na panelu to zapala sie kontrolka esp na descs i swieci caly czas i wowczas esp jest wlaczona. dobrze to rozumiem?
bobusiek Opublikowano 25 Listopada 2008 Opublikowano 25 Listopada 2008 Jak się nic nie świeci to ESP działa, a jak świeci się kontrolka na stale to jest wyłączony.Jezeli kontrolka ESP mruga w czasie ekstremalnej jazdy to oznacza że system pracuje i być może akurat ratuje dupsko
Rekomendowane odpowiedzi