ParasoleK Opublikowano 6 Lutego 2015 Opublikowano 6 Lutego 2015 W tym temacie ktoś wspomniał o żarówkach tungsram i okazuje się że wypadają o wiele lepiej niż osramy: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/249690-zarowki-h7-swiecace-na-bialo-efekt-xenon/page-10
pablo15005 Opublikowano 6 Lutego 2015 Opublikowano 6 Lutego 2015 A może zrobić ankietę z paroma typami żarówek i każdy by oddał głos? co Wy na to?
cabanmat Opublikowano 6 Lutego 2015 Opublikowano 6 Lutego 2015 Ankieta? Ja bym raczej stawiał na niezależny test Ankieta jak ankieta, każdy będzie swoje chwalił
Armi Opublikowano 6 Lutego 2015 Opublikowano 6 Lutego 2015 Ankieta? Ja bym raczej stawiał na niezależny test Ankieta jak ankieta, każdy będzie swoje chwalił Taaa, najlepiej. To głupie żarówki, koszt rzędu 50-100zł. Nie będą pasować kupisz inne. Wystarczy poczytać opinie, ruszyć głową i kupić a nie dywagować co by tu nie kupić.
nitroo Opublikowano 6 Lutego 2015 Opublikowano 6 Lutego 2015 Armi, daj spokój. On i tak wszystko robi po swojemu - czyta, co chce i co który post, chociaż mu podasz na tacy, jakby żył swoim życiem i omijał połowę słów do niego skierowanych. Przetestowałem Philipsy BV i Osram NB. Teraz mam zamiar sprawdzić Tungsramy Megalight, ale w długie, bo w mijania żarniki D4S Philipsa
Armi Opublikowano 6 Lutego 2015 Opublikowano 6 Lutego 2015 (edytowane) Wiadomość do naczelnego spamera skasowana. Na forum A3 bardzo chwalą tungstramy, dobry stosunek ceny do jakości. Jak to mówią, skoro nie widać różnicy to po co przepłacać. Edytowane 6 Lutego 2015 przez Armi
Rotor Opublikowano 6 Lutego 2015 Opublikowano 6 Lutego 2015 (edytowane) Ja nie przepłacam, kupiłem Hella Long Life za jakieś tam 12 zł za szt i jest git. Nie widzę sensu wydawania co roku 70-100zl na żarówki które dają ciut więcej światła, ciut. Te 35m i +100% to jest nic nie znaczący slogan którego nie da się nawet zweryfikować. Tak jak o 18% mniejsze zmarszczki po super kremie... Edytowane 6 Lutego 2015 przez Rotor
pablo15005 Opublikowano 6 Lutego 2015 Opublikowano 6 Lutego 2015 Wiadomość do naczelnego spamera skasowana. Na forum A3 bardzo chwalą tungstramy, dobry stosunek ceny do jakości. Jak to mówią, skoro nie widać różnicy to po co przepłacać. Adam które chwalą? te Tungsram H7 MEGALIGHT PLUS 120% czy jakieś normalne nie " na koksowane" ?
Armi Opublikowano 6 Lutego 2015 Opublikowano 6 Lutego 2015 Wiadomość do naczelnego spamera skasowana. Na forum A3 bardzo chwalą tungstramy, dobry stosunek ceny do jakości. Jak to mówią, skoro nie widać różnicy to po co przepłacać. Adam które chwalą? te Tungsram H7 MEGALIGHT PLUS 120% czy jakieś normalne nie " na koksowane" ? Własnie te z plusem. +90 i 120% ale najczęściej +120% Kiedyś przebrąłem przez cały wątek - 50 stron o żarówkach
POWER-KRIS Opublikowano 6 Lutego 2015 Opublikowano 6 Lutego 2015 W każdym razie Philips odpada bo drogi i świeci gorzej od osram a trwałość jak osram. Nawet w domu nie mam Philipsa bo padały jak muchy a osram 6 lat świeci. Chyba ten tungsram to złoty środek. Tylko z NB ładniej wygląda.
pablo15005 Opublikowano 6 Lutego 2015 Opublikowano 6 Lutego 2015 W każdym razie Philips odpada bo drogi i świeci gorzej od osram a trwałość jak osram. Nawet w domu nie mam Philipsa bo padały jak muchy a osram 6 lat świeci. Chyba ten tungsram to złoty środek. Tylko z NB ładniej wygląda. Z NB ładniej wyglada w lampie, tzn bardziej jasna barwa?
POWER-KRIS Opublikowano 6 Lutego 2015 Opublikowano 6 Lutego 2015 Dokładnie. Natomiast ja bym chciał żarówki General Electric GE wszystkie wozy z Niemiec które miałem miały je założone i rok jeszcze po Polsce z nimi smigalem minimum ale w Tesco tylko je widzę i tylko standard. GE to największy producent żarówek ale gdzie takie dostać. http://www.gelighting.com/LightingWeb/na/consumer/products/highlights/nighthawk/xenon-headlights/overview/ Moim zdaniem były lepsze od NB i ja rok jeździłem a ile szkop? To w Volvo było i też super Ale u nas tylko philips i osram a GE ani śladu.
MŁODZIAN Opublikowano 6 Lutego 2015 Opublikowano 6 Lutego 2015 witam posiadałem u siebie żarówki Tungsram ale na próbę chciałem spróbować czegoś innego i kupiłem Philips X-treme Vision +130% i na pewno świecą lepiej tylko że nie wiem jak długo jeździły poprzednie i mogły się trochę wypalić
nitroo Opublikowano 6 Lutego 2015 Opublikowano 6 Lutego 2015 Nie wątpię, że świecą lepiej, ale i kosztują dwa razy tyle... A nam wszystkim chodzi o kompromis
Wawryn Opublikowano 18 Lutego 2015 Opublikowano 18 Lutego 2015 Swojego czasu w a6 C5 (małą soczewka h1) testowałem wszystkie philipsy jakie wychodziły na rynek bo miałem mega problem ze światłami. jest gdzieś mój post na forum a6. Odradzam wszystkie +100% bo popaliły mi kable i był większy problem.Co do żarówek to tylko Osram Night Breaker trwałość dużo większa niż philipsy razem wzięte:) Zregeneruj odbłyśnik w soczewce a nawet zwykłe żarówki będą świecić dobrze!
nitroo Opublikowano 18 Lutego 2015 Opublikowano 18 Lutego 2015 Mam wymienione soczewki z A6C7. Żadna żarówka nie da mi tyle światła, co bym chciał, dlatego wpadły przetwornice Koito D4S z Philipsami 4300 K
jacek70 Opublikowano 18 Lutego 2015 Opublikowano 18 Lutego 2015 Te GE są całkiem ciekawe, oby tylko cena nie była zaporowa. Moim skromnym zdaniem, puki co to żarówki Tungsram. Mogły by dawać bardziej białe światło, ale świecą dobrze, długo i są tanie.
sebo93 Opublikowano 26 Lutego 2015 Opublikowano 26 Lutego 2015 Co do żarówek to ja miałem osram NB unlimited a teraz mam tungsram +120 i świecą podobnie do NB a stosunek ceny do jakości dużo lepszy tylko z jedną różnicą ze przy NB lampa wyglądała ciut lepiej bo barwa światła była jaśniejsza ale czy to jest warte przepłacania to niech każdy sam oceni ja uważam ,że nie jest warte.
makowe Opublikowano 26 Lutego 2015 Opublikowano 26 Lutego 2015 Nie wątpię, że świecą lepiej, ale i kosztują dwa razy tyle... A nam wszystkim chodzi o kompromis to zainteresuj się żarówkami Neolux. Nie są dość popularne w Polsce, ale są niezłym kompromisem. Produkuje je Osram, więc możesz być pewien że jakość jest na przyzwoitym poziomie.
xXPiotrekXx19 Opublikowano 8 Marca 2015 Opublikowano 8 Marca 2015 montował może ktoś z was u siebie takie żarówki OSRAM h7 - cool blue intense - 4200k i mógł by się podzielić opinią i może fotką jak to wygląda
Rekomendowane odpowiedzi