Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Montaż i kodowanie nawigacji RNS-E w Audi A4 B6/B7 od A do Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dzieki za błyskawiczną odpowiedź, więc się muszę zastanowić czy warto dać 500zł więcej za nówkę w stosunku do używki 2 letniej. :)

• Odpowiedzi 4.5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam.

Mam pytanie, posiadam Audi A4 B6 w tym małą nawigacje w liczniku.

Chciałbym zamontować zestaw RNS-E w swoim aucie czy to jest dużo roboty? Proszę o informacje czy jest dużo przeróbek.

Pozdrawiam.

Krystian (praid)

Opublikowano

rozwin "zwijak" wyzej i poczytaj

Opublikowano

Panowie :hi: Kupilem na alledrogo klucze do wyjmowania rns-e , i kurde :wallbash: cienkie gowno, wkładam scietym rogiem do srodka ekranu, dociskam ale nic sie nie zakleszcza , prob :wallbash: uje ciagnąc to wyskakują a radio jak siedzi tak sieszi :wallbash::mysli: WTF

Opublikowano

Bo to to lipa jest... :thumbdown: lepiej zrobic na ich wzór z jakiegos twardszego materiału, ja np zrobilem z szpachelki takiej do gipsu :decayed:

Opublikowano

Panowie :hi: Kupilem na alledrogo klucze do wyjmowania rns-e , i kurde :wallbash: cienkie gowno, wkładam scietym rogiem do srodka ekranu, dociskam ale nic sie nie zakleszcza , prob :wallbash: uje ciagnąc to wyskakują a radio jak siedzi tak sieszi :wallbash::mysli: WTF

włóż scietym rogiem na zewnątrz ekranu :polew: :polew: :polew:

Opublikowano

Sie kurde smiej złośliwcze :bokser: Ja tego nie wyciagałem a z tymi kluczami wysłali mi Alex instrukcje, i narysowane ze scietym do ekranu, wiec tak robiłem bo nie chciałem nic zje...c ale jutro zrobie tak jak mowisz, chyba ze se jaja robisz :gwizdanie:

Znajde Cie SKNERO :polew: :polew: Boczki kupie.... Jak spadną ceny ;)

Opublikowano

Źle kolego mówisz, klucze wkładamy ściętym rogiem do środka a nie na zewnątrz. Czyli ścięte boki kluczy schodzą się do siebie (do środka radia lub RNS-E). :gwizdanie:

Opublikowano

Źle kolego mówisz, klucze wkładamy ściętym rogiem do środka a nie na zewnątrz. Czyli ścięte boki kluczy schodzą się do siebie (do środka radia lub RNS-E). :gwizdanie:

No i masz wpierd...... Alex :polew: :polew:

Opublikowano

cool jak chciales wyjmaki trzeba bylo dzwonic. 80% wyjmakow na allegro to syf o złym kształcie.

Jakby co to ja mam dojscie do dobrych :decayed:

Opublikowano

dobrze wkladales tylko lipne masz albo za waskie jakies.. :kwasny:

Opublikowano

Spróbuj je wszystkie wsunąć najpierw a dopiero potem pociągnąć delikatnie. U mnie też tak było, że jak włożyłem jeden i pociągnąłem, żeby sprawdzić czy się zakleszczył to od razu wyskakiwał a jak wszystkie włożyłem to radio wychodziło :hi:

Opublikowano

Nie ma dla mnie ramki biegow i listewki na wlacznik swiatel 7n6 :polew:

Opublikowano

Siemian ma dobre zniżki na panele, drzwi itp itd jak by ktoś chciał, 'wyrobił' sobie :polew: :polew:

Opublikowano

Znajde Cie SKNERO :polew: :polew: Boczki kupie.... Jak spadną ceny ;)

jak coś to szukaj w caritas :gwizdanie:

prędzej spadną w orlenie :gwizdanie:

Opublikowano

Cool - zrob sobie z wycieraczki - jak masz areo - na nich samochod pociagniesz a nie wyskocza :tongue4:

W warzsztacie jest opis jak mozna zrobic :good:

Opublikowano

Witam, czy ktoś wymieniał u siebie głośniki w b6 ? bo potrzebna mi jakaś informacja jak podłączyć 2 wzmacniacze pod rnse [dla glośników przod tył- 4 kanały, i monoblock na woofer w bagażniku]. na allegro szukalem i są kostki z 4 rca, ale brakuje w tym przypadku podłącznia monoblocka na woofer.

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam, czy ktoś wymieniał u siebie głośniki w b6 ? bo potrzebna mi jakaś informacja jak podłączyć 2 wzmacniacze pod rnse [dla glośników przod tył- 4 kanały, i monoblock na woofer w bagażniku]. na allegro szukalem i są kostki z 4 rca, ale brakuje w tym przypadku podłącznia monoblocka na woofer.

Pozdrawiam

Wymieniać głośniki na pewno wymieniał :decayed: a co do podłączenia wzmacniaczy po pierwsze to rns-e nie ma wyjść RCA Przy ori wzmacniaczu HK czy Bose podawany jest sygnał High. Da się to obejść stosując odpowiedni adapter jednak podobno z stratą dla dźwięku. Po drugie chyba coś za mocno kombinujesz ze chcesz dać dwa wzmacniacze. Normalnie powinien wystarczyć jeden a porządny z odpowiednią ilością kanałów. No chyba że masz jakiś mega wypasiony sub.