Opublikowano 24 Kwietnia 20179 l Dnia 21.04.2017 o 18:56, bobikos napisał: Sprawdź czy dobrze kodujesz. Viki rosstech mowi że na końcu jest 2http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Audi_A4_(8E)_Airbag_8.4 Poza tym nie koduj dwóch rzeczy na raz. Najpierw zrób na rest of word, potem dokoduj wyłącznik. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Próbowałem na wszystkie sposoby, bez efektu Co ciekawe nawet zapisanie tego samego ciągu cyfr co bieżące kodowanie skutkuje również komunikatem "Coding rejection" Ewidentnie jakaś blokada w sterowniku siedzi (login? security access?) albo mój kabel/VCDS jest za słaby na tę operację... BTW. 2-jka na końcu kodu odnosi się do sytuacji w której nie ma z tyłu pirotechnicznych napinaczy pasów (EU/Rest of World), w przypadku aut na rynek NAR widnieje tam albo 5 albo 7 na końcu (2 albo 3 pasy pirotechniczne z tyłu). Zarazem jednak nie mam pojęcia co oznacza xxxxxx4 w przypadku Rest of World... ale to nie jest w tej chwili temat do rozkminy
Opublikowano 24 Kwietnia 20179 l To jest to zdj.Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Wow dzięki! Zaraz Lecę sprawdzić czy mam te piny wyprowadzone w płytce lampki. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano 24 Kwietnia 20179 l Wyprowadzone będziesz miał na pewno. U mnie oryginalnie siedzi lampka bez kontrolki AIRBAG i mam te zaciski na płytce. Auto z 2004 r. Mam też przy okazji pytanie odnośnie pinów 4 i 7 we wtyczce lampki. Moje B6 jest z końca produkcji 2004 r i niestety we wtyczce nie mam osadzonych pinów 4 i 7. Chciałbym jednak zamontować kontrolkę w lampce podsufitki. Przerabiał już ktoś ten temat? Jak najwygodniej podciągnać przewody z niebieskiej kostki do wtyczki w lampce?
Opublikowano 24 Kwietnia 20179 l 2 godziny temu, Lukasz_N napisał: Wyprowadzone będziesz miał na pewno. U mnie oryginalnie siedzi lampka bez kontrolki AIRBAG i mam te zaciski na płytce. Auto z 2004 r. Mam też przy okazji pytanie odnośnie pinów 4 i 7 we wtyczce lampki. Moje B6 jest z końca produkcji 2004 r i niestety we wtyczce nie mam osadzonych pinów 4 i 7. Chciałbym jednak zamontować kontrolkę w lampce podsufitki. Przerabiał już ktoś ten temat? Jak najwygodniej podciągnać przewody z niebieskiej kostki do wtyczki w lampce? Sprawdze to jutro, ale mam lampke z A4 B7 więc nie wiadomo czy będa wyprowadzone te piny, licze na to ze tak, wtedy zamawiam przeslone w ASO i powinno od razu zadziałać po przekodowaniu sterownika. Tak przynajmniej mi sie wydaje.
Opublikowano 24 Kwietnia 20179 l Nawet jeśli nie będziesz miał wyprowadzonych pinów, to zawsze możesz wpiąć się bezpośrednio we wtyczkę lampki na piny 4 i 7 a do diody puścić przewody na konektorkach. W moim przypadku jest gorzej, bo będę musiał puszczać dodatkowe przewody od sterownika do lampki na podsufitce
Opublikowano 25 Kwietnia 20179 l zamawiam przeslone w ASO Kup używkę (całą lampkę) z Allegro nawet od A3 8P (jest taka sama) bez ambiente bo w twojej bez kontrolki bedziesz musial wycinać otwór w szkielecie lampki pod tą kontrolkę a lampa z kontrolka juz wszystko ma tylko wystarczy wszystko wypiąć i przełożyć ze swojej lampki. Wyjdzie taniej niż sama przesłona z ASOTak jak pisałem wcześniej ja z dwóch zrobiłem jedną[emoji3] Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 25 Kwietnia 20179 l 57 minut temu, MemberA4 napisał: Kup używkę (całą lampkę) z Allegro nawet od A3 8P (jest taka sama) bez ambiente bo w twojej bez kontrolki bedziesz musial wycinać otwór w szkielecie lampki pod tą kontrolkę a lampa z kontrolka juz wszystko ma tylko wystarczy wszystko wypiąć i przełożyć ze swojej lampki. Wyjdzie taniej niż sama przesłona z ASO Tak jak pisałem wcześniej ja z dwóch zrobiłem jedną Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka teraz zorientowałem się, że nawet kupując nowa przesłone to i tak nie zawiera ona kontrolki. Natomiast problem jest tego typu ze w miejscu gdzie przychodzi kontrolka mam mikrofon BOSE....zatem chyba nic z tego nie bedzie, albo sie myle?
Opublikowano 25 Kwietnia 20179 l Na srodku musi byc kontrolka chyba ze mikrofon przelozysz obok tak jak pokazalem na przykladzie kontrolki led na drugim zdjeciu ale nie ma wtedy zatrzasku Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 25 Kwietnia 20179 l O super, nie wiedzialem ze mozna go tam umiescic Czyli reasumujac, moge kupic gola lampke z A3 8P0 i przelozyc do niej swoje blendy z diodami i pod szyber, mikrofony - Bose i BT etc? Mam nadzieje ze detektor ruchu tez sie zmiesci. Taka znalazlem za 60pln Edytowane 25 Kwietnia 20179 l przez turzol
Opublikowano 25 Kwietnia 20179 l Tez taka kupowalem [emoji4]Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 25 Kwietnia 20179 l Jak masz mikrofon na srodku to zapewne masz pod nim otwór w szkielecie lampki również potrzebny dla airbag off wiec zostaje ci dolozenie leda w miejsce gdzie był mikrofon, podpiecie go do pinów, przełożenie maskownicy i przełożenie mikrofonu na bok. Chyba ze coś pominąłem....Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 25 Kwietnia 20179 l Detektor ruchu zajmuje dwa boczne otwory, więc środkowy otwór zostaje albo pod mikrofon bose albo pod lampkę AIRBAG W Twoim przypadku jedyne rozwiązanie to przeniesienie lampki airbag w miejsce szufladki.
Opublikowano 25 Kwietnia 20179 l 2 godziny temu, bobikos napisał: Detektor ruchu zajmuje dwa boczne otwory, więc środkowy otwór zostaje albo pod mikrofon bose albo pod lampkę AIRBAG W Twoim przypadku jedyne rozwiązanie to przeniesienie lampki airbag w miejsce szufladki. Właśnie, to by tłumaczyło dlaczego kontrolka airbag-off zostala przeniesiona na konsole. Z tego co kojarze mikrofon BOSE pojawil sie dopiero w pozniejszym czasie produkcji B6. Ja zdecydowałem ze wywalam mikrofon i wkładam tam ontrolke poduszki skoro mam fabryczna instalacje pod to. Mika BOSE i tak wszyscy deaktywuja, podobno więcej szkód niż pożytku z nim,
Opublikowano 25 Kwietnia 20179 l potwierdzam AudioPilot od BOSE denerwuje nieziemsko... Jak się wjedzie na przykład na brukowaną drogę to tak pogłaśnia radio że nie da się spokojnie porozmawiać z pasażerem. Z drugiej strony skoro go tam wsadzili to niech tam siedzi. Led w miejsce szufladki jest bardziej przyszłościowy bo zawsze później można dołożyć parktronika na przód.
Opublikowano 26 Kwietnia 20179 l Też miałem fabryczną instalację do lampki ale ze względu na PDC z przodu musiałem to zmienić. Wstawiłem kontrolkę w miejsce szufladki, nie jest to skomplikowana modyfikacja.
Opublikowano 23 Czerwca 20179 l Czołem Panowie! Mam do kupienia ori instalacje ze stacyjką, wiązką i kontrolką i teraz mam pytanie czy jest ktoś w okolicy Wrocka aby mi pomóc z montażem? Niestety na elektryce nie znam się ni w ząb, z kodowaniem też na bakier. Auto z 2003r. Instalacja w podsufitce jest, mam też fabryczne czujniki parkowania.
Opublikowano 23 Czerwca 20179 l Wiem, że nic nie mają, może jedynie ja miałem nadzieję, że nie trzeba będzie ściągać tunelu. Z kaju już jestem dogadany.
Opublikowano 23 Czerwca 20179 l Witam Panowie pytanie do znafców Mam auto z 06.2002 i będę montował schowek z B7 z 2005 r z przełącznikiem air bag - dostałem go w gratisie do schowka łącznie z ori wiązką do brązowej kostki schowka i teraz pytanie czy jak podłącze ten schowek do swojej instalacji w aucie to czy wywali mi błąd air bagu? W swoim ori schowku mam tylko dwa kabelki wykorzystane - prawdopodobnie zasilanie oświetlenia po otwarciu ale widziałem że wiązka od strony auta ma dużo więcej przewodów niż ta z obecnego schowka....... i tu jest problem.... bo te kabelki prawdopodobnie gdzieś lecą .... Edytowane 23 Czerwca 20179 l przez MichałA4