Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B7 BRD] Aktualny tygrysowoz...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bart-S chcial dane z wlepki srwisowej, wiec wkleja ja tutaj:

94963618003c112am.jpg

94963618003c112amed.jpg

Numer lakieru to LY9C[br]Dopisany: 18 Czerwiec 2010, 19:05_________________________________________________Wrocilem z chorwacji, czyli w moim przypadku przez tydzien wyszlo ponad 4000km :evil:

Wyniki spalania przy 4 tankowaniach to: 6,04 /5,94 /6,41 / 6,24l/100km. Przy predkosciach 120km/h- 150km/h, ale nadal kopci jak Jelcz. W Austrii zlapalem notlaufa, ale po ponownym zapaleniu auta sie stracil, tylko tempomat przestal dzialac. Na szczescie mialem ze soba VCDS 908 i po wykasowaniu bledow znow szedl dobrze, tylko auto co jakis czas wpada w jakis taki dziwny rezonans jakby sie tlumnik gdzies przy silniku rozszczelnil, ale to ma jakis zwiazek ze sterownikiem na bank. Musialbym chyba jakies logi zrobic do oceny...

Z tym kopceniem to bylo nawet przydatne jak jakis narwany chorwat siadal mi na ogonie to tylko wystarczyla redukcja i i na gaz i juz trzymal odstep :polew:

Opublikowano

Radze jechac do normalnego tunera...

Opublikowano

Tygrys posluchaj Flyera bo wszystko na to wskazuje ze masz tam niezly f*ck up :shocked:

Opublikowano

Najblizej ma chyba do DYNOSOFT'u, tam chlopaki ogarna soft i DPF'a, bo to o czym pisze to jakis mega dramat.

Opublikowano

...ale to bedzie robota od nowa, a nie poprawka... :mysli::wallbash: - tak to nie nadaze kasy zarabiac na te auto....

Normalnie to do Polski sie teraz dopiero w Grudniu wybieram... :mysli:

FLEYER- orientujesz sie na ile trzeba auto oddac zeby, bylo zrobione? No i koszty, ale jak wtryski tuner bedzie chcial wymienic- to nie ma szans- mam wazniejsze wydatki. Miejsce nie gra roli bo i tak musialbym sobie zorganizowac parodniowy urlop- najwyzej zwiedze jakies miasto sobie.

Opublikowano

2 dni wolnego + 1500 na program + paliwko - to chyba nie aż tak dużo :mysli:

Opublikowano

FLEYER- orientujesz sie na ile trzeba auto oddac zeby, bylo zrobione? No i koszty, ale jak wtryski tuner bedzie chcial wymienic- to nie ma szans- mam wazniejsze wydatki. Miejsce nie gra roli bo i tak musialbym sobie zorganizowac parodniowy urlop- najwyzej zwiedze jakies miasto sobie.

IMO zalatwia to w kilka godzin jesli auto nie ma problemu mechanicznego.

Lepiej teraz wysuplac kase na zmiane softu i ogarniecie auta... niz potem na naprawde + zmiane softu i ogarniecie auta :wink4:

Opublikowano

A jest mozliwosc wstepnej diagnozy jakbym zrobil logi?

Opublikowano

A jest mozliwosc wstepnej diagnozy jakbym zrobil logi?

Jak logi zrobione poprawnie to właściwie można wszystko odczytać.

Opublikowano

...ale to bedzie robota od nowa, a nie poprawka... :mysli::wallbash: - tak to nie nadaze kasy zarabiac na te auto....

Normalnie to do Polski sie teraz dopiero w Grudniu wybieram... :mysli:

Tygrys pochwal sie kto ci tak ladnie auto zalatwl , co by zostalo dla potomnych

Opublikowano

Nie ma czym sie chwalic- to moj kumpel i nie reklamuje sie jako tuner i zesmy raczej na aucie eksperymentowali... :evil:

On jeszcze BRD nie robil, wiec ktos kto z tym silnikiem juz czesciej mial do czynienia zna sie na tym lepiej. Co prawda silnik jest podobny do niektorych 2,0TDI 140-stokonnych ale BRD ma sterownik zdaje sie siemensa a te inne boscha i podobno wlasnie to decyduje o mozliwosciach modyfikacji programow.

Opublikowano

No to jak kumpel, to niech Ci wgra ponownie serię, żeby się coś nie wysrało do czasu, aż zrobisz porządny program.

Opublikowano

Tak , ale w serii jest ta czesc programu odpowiedzialna za regeneracje DPF ktorego juz nie mam.[br]Dopisany: 19 Czerwiec 2010, 14:16_________________________________________________Nie wiem czy to na razie wystarczy:

4b9c3570f9ba29b1m.jpg

4b9c3570f9ba29b1med.jpg

dad03690d2e62932m.jpg

dad03690d2e62932med.jpg[br]Dopisany: 19 Czerwiec 2010, 14:30_________________________________________________Tak przy okazji...

Tygrysowoz byl na chorwacji- z tej okazji fotoreportaz :szczerbaty:

5632b97f6a6eb7a1med.jpg961f5ed41984dfafmed.jpg

84f1eaece06ef9a0med.jpgfdf56e9148c17545med.jpg

3827eea25c766e35med.jpg471cc78648c58d15med.jpg

83ad17974b483dc7med.jpg16bdb5a8215d2fcbmed.jpg

c8683badc98d6ddcmed.jpg7c3f5562f2c2cd4emed.jpg

c5e4a5c3f73f7859med.jpg02ec1baafbcb1476med.jpg[br]Dopisany: 21 Czerwiec 2010, 20:05_________________________________________________Moze nadalaby sie jakas fotka do kalendarza? :mysli:

Opublikowano

powiem Ci, że przydałby się czarny grill + grafitowe felgi... :good: i byłoby miodzio!

Opublikowano

powiem Ci, że przydałby się czarny grill + grafitowe felgi... :good: i byłoby miodzio!

Rozgladalem sie za czarnym grillem z RS4, ale 500-600zeta, albo 200€ na ebayu, uwazam ze to za duzo za kawalek plastiku. :cool1:

A co do grafitowego koloru to gryze sie jeszcze czy takie jak sa (fajny odcien sreberka) czy grafitowe (jak sa ORI RS4), czy czarny mat, czy czarny polysk. Goscia od felg mam juz nagranego. Za piskowanie i malowanie proszkowe (nie wiem jak to wyglada, ale podobno ten proces stosuje audi do felg) wszystkich czterech wezmie 200€- moim zdaniem cena :good: jak na niemcy.

Opublikowano

ja za swój grill płaciłem 400 zł, a wystawiony był za 500 - trzeba się targować :)

Opublikowano

Moze nadalaby sie jakas fotka do kalendarza? :mysli

Jest kilka :good:

Głownie ta nocna i dwie ostatnie :kox:

Opublikowano

Czy mi sie wydaje czy w lewej lampie w klapie masz wsadzone ledy z A6 :mysli:

A co z reszta czemu nie przerabiasz? Ja juz moje mam gotowe :dance:

Opublikowano

mi się ta ostatnia najbardziej podoba :good:

Opublikowano

czarny gril , czarna fela , czarny znaczek ... i czarny dach :slina: :slina:

Super maszyna , biały kolor wraca do łask :>