RS Opublikowano 18 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2010 Bart-S chcial dane z wlepki srwisowej, wiec wkleja ja tutaj: Numer lakieru to LY9C[br]Dopisany: 18 Czerwiec 2010, 19:05_________________________________________________Wrocilem z chorwacji, czyli w moim przypadku przez tydzien wyszlo ponad 4000km Wyniki spalania przy 4 tankowaniach to: 6,04 /5,94 /6,41 / 6,24l/100km. Przy predkosciach 120km/h- 150km/h, ale nadal kopci jak Jelcz. W Austrii zlapalem notlaufa, ale po ponownym zapaleniu auta sie stracil, tylko tempomat przestal dzialac. Na szczescie mialem ze soba VCDS 908 i po wykasowaniu bledow znow szedl dobrze, tylko auto co jakis czas wpada w jakis taki dziwny rezonans jakby sie tlumnik gdzies przy silniku rozszczelnil, ale to ma jakis zwiazek ze sterownikiem na bank. Musialbym chyba jakies logi zrobic do oceny... Z tym kopceniem to bylo nawet przydatne jak jakis narwany chorwat siadal mi na ogonie to tylko wystarczyla redukcja i i na gaz i juz trzymal odstep
turdzi Opublikowano 18 Czerwca 2010 Opublikowano 18 Czerwca 2010 Tygrys posluchaj Flyera bo wszystko na to wskazuje ze masz tam niezly f*ck up
Flyer Opublikowano 18 Czerwca 2010 Opublikowano 18 Czerwca 2010 Najblizej ma chyba do DYNOSOFT'u, tam chlopaki ogarna soft i DPF'a, bo to o czym pisze to jakis mega dramat.
RS Opublikowano 18 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2010 ...ale to bedzie robota od nowa, a nie poprawka... - tak to nie nadaze kasy zarabiac na te auto.... Normalnie to do Polski sie teraz dopiero w Grudniu wybieram... FLEYER- orientujesz sie na ile trzeba auto oddac zeby, bylo zrobione? No i koszty, ale jak wtryski tuner bedzie chcial wymienic- to nie ma szans- mam wazniejsze wydatki. Miejsce nie gra roli bo i tak musialbym sobie zorganizowac parodniowy urlop- najwyzej zwiedze jakies miasto sobie.
soolek Opublikowano 18 Czerwca 2010 Opublikowano 18 Czerwca 2010 2 dni wolnego + 1500 na program + paliwko - to chyba nie aż tak dużo
Flyer Opublikowano 18 Czerwca 2010 Opublikowano 18 Czerwca 2010 FLEYER- orientujesz sie na ile trzeba auto oddac zeby, bylo zrobione? No i koszty, ale jak wtryski tuner bedzie chcial wymienic- to nie ma szans- mam wazniejsze wydatki. Miejsce nie gra roli bo i tak musialbym sobie zorganizowac parodniowy urlop- najwyzej zwiedze jakies miasto sobie. IMO zalatwia to w kilka godzin jesli auto nie ma problemu mechanicznego. Lepiej teraz wysuplac kase na zmiane softu i ogarniecie auta... niz potem na naprawde + zmiane softu i ogarniecie auta
RS Opublikowano 18 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2010 A jest mozliwosc wstepnej diagnozy jakbym zrobil logi?
soolek Opublikowano 19 Czerwca 2010 Opublikowano 19 Czerwca 2010 A jest mozliwosc wstepnej diagnozy jakbym zrobil logi? Jak logi zrobione poprawnie to właściwie można wszystko odczytać.
turdzi Opublikowano 19 Czerwca 2010 Opublikowano 19 Czerwca 2010 ...ale to bedzie robota od nowa, a nie poprawka... - tak to nie nadaze kasy zarabiac na te auto.... Normalnie to do Polski sie teraz dopiero w Grudniu wybieram... FLEYER- orientujesz sie na ile trzeba auto oddac zeby, bylo zrobione? No i koszty, ale jak wtryski tuner bedzie chcial wymienic- to nie ma szans- mam wazniejsze wydatki. Miejsce nie gra roli bo i tak musialbym sobie zorganizowac parodniowy urlop- najwyzej zwiedze jakies miasto sobie. Tygrys pochwal sie kto ci tak ladnie auto zalatwl , co by zostalo dla potomnych
RS Opublikowano 19 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2010 Nie ma czym sie chwalic- to moj kumpel i nie reklamuje sie jako tuner i zesmy raczej na aucie eksperymentowali... On jeszcze BRD nie robil, wiec ktos kto z tym silnikiem juz czesciej mial do czynienia zna sie na tym lepiej. Co prawda silnik jest podobny do niektorych 2,0TDI 140-stokonnych ale BRD ma sterownik zdaje sie siemensa a te inne boscha i podobno wlasnie to decyduje o mozliwosciach modyfikacji programow.
soolek Opublikowano 19 Czerwca 2010 Opublikowano 19 Czerwca 2010 No to jak kumpel, to niech Ci wgra ponownie serię, żeby się coś nie wysrało do czasu, aż zrobisz porządny program.
RS Opublikowano 21 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 21 Czerwca 2010 Tak , ale w serii jest ta czesc programu odpowiedzialna za regeneracje DPF ktorego juz nie mam.[br]Dopisany: 19 Czerwiec 2010, 14:16_________________________________________________Nie wiem czy to na razie wystarczy: [br]Dopisany: 19 Czerwiec 2010, 14:30_________________________________________________Tak przy okazji... Tygrysowoz byl na chorwacji- z tej okazji fotoreportaz :szczerbaty: [br]Dopisany: 21 Czerwiec 2010, 20:05_________________________________________________Moze nadalaby sie jakas fotka do kalendarza?
jedrekx Opublikowano 21 Czerwca 2010 Opublikowano 21 Czerwca 2010 powiem Ci, że przydałby się czarny grill + grafitowe felgi... i byłoby miodzio!
RS Opublikowano 21 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 21 Czerwca 2010 powiem Ci, że przydałby się czarny grill + grafitowe felgi... i byłoby miodzio! Rozgladalem sie za czarnym grillem z RS4, ale 500-600zeta, albo 200€ na ebayu, uwazam ze to za duzo za kawalek plastiku. A co do grafitowego koloru to gryze sie jeszcze czy takie jak sa (fajny odcien sreberka) czy grafitowe (jak sa ORI RS4), czy czarny mat, czy czarny polysk. Goscia od felg mam juz nagranego. Za piskowanie i malowanie proszkowe (nie wiem jak to wyglada, ale podobno ten proces stosuje audi do felg) wszystkich czterech wezmie 200€- moim zdaniem cena jak na niemcy.
jedrekx Opublikowano 21 Czerwca 2010 Opublikowano 21 Czerwca 2010 ja za swój grill płaciłem 400 zł, a wystawiony był za 500 - trzeba się targować
GILI Opublikowano 21 Czerwca 2010 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Moze nadalaby sie jakas fotka do kalendarza? :mysli Jest kilka Głownie ta nocna i dwie ostatnie
sysek27 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Czy mi sie wydaje czy w lewej lampie w klapie masz wsadzone ledy z A6 A co z reszta czemu nie przerabiasz? Ja juz moje mam gotowe
jedrekx Opublikowano 21 Czerwca 2010 Opublikowano 21 Czerwca 2010 mi się ta ostatnia najbardziej podoba
Kierownik Opublikowano 21 Czerwca 2010 Opublikowano 21 Czerwca 2010 czarny gril , czarna fela , czarny znaczek ... i czarny dach :slina: Super maszyna , biały kolor wraca do łask :>
Rekomendowane odpowiedzi