grabalaba Opublikowano 29 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 Jakby ktoś szukał części do takiej przeróbki, to służę pomocą http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=223375.0 Cena mało atrakcyjna. Za taki zestawik w serwisie trzeba dać ok 1050 zł - bez żadnych rabatów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H4mm3R Opublikowano 2 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 Jakby ktoś szukał części do takiej przeróbki, to służę pomocą http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=223375.0 Cena mało atrakcyjna. Za taki zestawik w serwisie trzeba dać ok 1050 zł - bez żadnych rabatów Tak ale chyba rok temu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxfly Opublikowano 10 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 Witam serdecznie, Mam 2 sprawy mianowicie: 1. Wybieram się do mechanika na swap pompy. Mam wszystkie części ale jak to z mechanikami sami wiecie są różni. Po zakończonej robocie do końca nie będę wiedział czy wykonał to jak należy tzn. czy wymienił elementy dostarczone przeze mnie. Mam więc pytanie co po takim swapie powinno mi zostać ze starych wnętrzności?? stary napinacz, trefny imbus, kółko zębate z wału?? 2. Oprócz wymienionych przez Irka części potrzebne są jakieś śruby i uszczelka smoka. Czy mógłby ktoś podrzucić Nr tych śrub i smoka co bym mógł zakupić w ASO i mieć już wszystko od A do Z?? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audiomaniak Opublikowano 10 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 Nie wo Witam serdecznie, Mam 2 sprawy mianowicie: 1. Wybieram się do mechanika na swap pompy. Mam wszystkie części ale jak to z mechanikami sami wiecie są różni. Po zakończonej robocie do końca nie będę wiedział czy wykonał to jak należy tzn. czy wymienił elementy dostarczone przeze mnie. Mam więc pytanie co po takim swapie powinno mi zostać ze starych wnętrzności?? stary napinacz, trefny imbus, kółko zębate z wału?? 2. Oprócz wymienionych przez Irka części potrzebne są jakieś śruby i uszczelka smoka. Czy mógłby ktoś podrzucić Nr tych śrub i smoka co bym mógł zakupić w ASO i mieć już wszystko od A do Z?? Pozdrawiam Nie wolisz jechać do sprawdzonego mechanika, który na pewno Cię nie oszuka i zrobi profi robotę?Oczywiście mowa o Panu Jarosławie z Sulejówka k. Wa-wy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxfly Opublikowano 11 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 A ile P. Jarosław sobie życzy za taką usługę tj. robociznę?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek gdynia Opublikowano 11 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 Jeśli ktoś boi się przejścia na pompkę z 1,9 polecam stronę(wersja angielska)-może komuś się przyda lub znajdzie się w koszu przez admina:))) http://pics.tdiclub.com/data/3419/BHW_Balance_Shaft_Module_Replacement.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
griga-st Opublikowano 11 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 Jeśli ktoś boi się przejścia na pompkę z 1,9 polecam stronę(wersja angielska)-może komuś się przyda lub znajdzie się w koszu przez admina:)))http://pics.tdiclub.com/data/3419/BHW_Balance_Shaft_Module_Replacement.pdf Kolega zapomniał jeszcze podać cenę zestawu wałków napędzanych kolami zębatymi Nic nowego do tematu nie wnosi twój post, tomek.... pzd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audiomaniak Opublikowano 11 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 A ile P. Jarosław sobie życzy za taką usługę tj. robociznę?? zadzwoń i zapytaj, ale jestem przekonany, że cena Cię zaskoczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
estor Opublikowano 13 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 witam, a w poznaniu lub okolicy ktoś to robił i może doświadczonego mechanika polecić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCS Opublikowano 18 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 Witam, Właśnie odebrałem moje A4 BPW po awarii pompy oleju, która to zdarzyła się przy przebiegu 77 000 KM. Naprawa przeprowadzona zgodnie z opisem Jaro - wielkie dzięki! Jest o niebo lepiej niż wcześniej. Polecam tą metodę. Jak by ktoś był zainteresowany przeprowadzeniem takiej naprawy w Krakowie to chętnie wskażę dobry warsztat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hornet Opublikowano 18 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 Siema, W okolicach Wrocławia ktoś to ogarnie ??? Proszę o jakiś namiar gdzie można to zrobić. [br]Dopisany: 18 Październik 2011, 09:56_________________________________________________ Witam, Właśnie odebrałem moje A4 BPW po awarii pompy oleju, która to zdarzyła się przy przebiegu 77 000 KM. Naprawa przeprowadzona zgodnie z opisem Jaro - wielkie dzięki! Jest o niebo lepiej niż wcześniej. Polecam tą metodę. Jak by ktoś był zainteresowany przeprowadzeniem takiej naprawy w Krakowie to chętnie wskażę dobry warsztat. W jakim czasie zrobili swap ? Do Krakowa nie mam daleko autostradą i szwagra tam mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audiomaniak Opublikowano 18 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 Siema, W okolicach Wrocławia ktoś to ogarnie ??? Proszę o jakiś namiar gdzie można to zrobić. [br]Dopisany: 18 Październik 2011, 09:56_________________________________________________ Witam, Właśnie odebrałem moje A4 BPW po awarii pompy oleju, która to zdarzyła się przy przebiegu 77 000 KM. Naprawa przeprowadzona zgodnie z opisem Jaro - wielkie dzięki! Jest o niebo lepiej niż wcześniej. Polecam tą metodę. Jak by ktoś był zainteresowany przeprowadzeniem takiej naprawy w Krakowie to chętnie wskażę dobry warsztat. W jakim czasie zrobili swap ? Do Krakowa nie mam daleko autostradą i szwagra tam mam We Wrocławiu na pewno ktoś Ci to zrobi ale tanio nie będzie, ja robiłem w Sulejówku k.Warszawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hornet Opublikowano 18 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 Siema, W okolicach Wrocławia ktoś to ogarnie ??? Proszę o jakiś namiar gdzie można to zrobić. [br]Dopisany: 18 Październik 2011, 09:56_________________________________________________ Witam, Właśnie odebrałem moje A4 BPW po awarii pompy oleju, która to zdarzyła się przy przebiegu 77 000 KM. Naprawa przeprowadzona zgodnie z opisem Jaro - wielkie dzięki! Jest o niebo lepiej niż wcześniej. Polecam tą metodę. Jak by ktoś był zainteresowany przeprowadzeniem takiej naprawy w Krakowie to chętnie wskażę dobry warsztat. W jakim czasie zrobili swap ? Do Krakowa nie mam daleko autostradą i szwagra tam mam We Wrocławiu na pewno ktoś Ci to zrobi ale tanio nie będzie, ja robiłem w Sulejówku k.Warszawy Właśnie tam miałem zamiar się wybrać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCS Opublikowano 18 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 W tym warsztacie co ja to robiłem ogarnęli to w tydzień czasu, co do kosztów to napiszę w przyszłym tygodniu. U mnie w aucie było dużo strat z powodu tej awarii tak więc nie wiem ile dokładnie kosztuje sam swap. Ja zamontowałem używaną pompę od BKD, dorwałem w super stanie, reszta części z ASO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 W tym warsztacie co ja to robiłem ogarnęli to w tydzień czasu, co do kosztów to napiszę w przyszłym tygodniu. U mnie w aucie było dużo strat z powodu tej awarii tak więc nie wiem ile dokładnie kosztuje sam swap. Ja zamontowałem używaną pompę od BKD, dorwałem w super stanie, reszta części z ASO. nie strasz kolegi, ja robiłem swap-a jak auto było na chodzie przy okazji wymiany rozrządu, całość zajęła jeden dzień (swap + rozrząd + turbo) i noc (program) w zaprzyjaźnionym warsztacie w Gdańsku. p.s. dla ciekawych dlaczego nie w Sulejówku spieszę donieść, że połączyłem wypad na morze z naprawą swojego traktora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ikra66 Opublikowano 19 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 mam pytanie trochę na inny temat: dowiedziałem się na tym forum, skarbnica wiedzy że 2 tdi superb-a 140kM /2007/ kod BSS to odpowiednik BPW, a może ktoś wie jekiej firmy może mieć pompowtryski Bosch czy Siemens /te cienkie - bardzie wrażliwe/? dzięki za podpowiedź i sorki za zboczenie z tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek4net Opublikowano 25 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 W okolicach Wrocławia ktoś to ogarnie ??? Proszę o jakiś namiar gdzie można to zrobić. ktos z rodziny naprawial passata po tym to w boschu w Katach Wroclawskich (kiedys mowilo sie "u Kopcia" a dzis to u Boscha:) ) - niestety ten wlasciciel paska zna sie na autach jak ja na chinskiem balecie i nie mam pojecia czy to bylo przez kastracje czy moze regeneracje, nie wiem nawet ile to kosztowalo (wiem, ze tam bylo naprawiane) pozdrawiam, Przemek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smolar22 Opublikowano 26 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 Witam, Ja juz po SWAPie zrobiłem 6 tys, km i jest rewelecja Autko jezdzi super Generalnie chyba ten BLB po tym swapie to nie taki zły Pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Musashi Opublikowano 26 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 mam pytanie trochę na inny temat: dowiedziałem się na tym forum, skarbnica wiedzy że 2 tdi superb-a 140kM /2007/ kod BSS to odpowiednik BPW, a może ktoś wie jekiej firmy może mieć pompowtryski Bosch czy Siemens /te cienkie - bardzie wrażliwe/? dzięki za podpowiedź i sorki za zboczenie z tematu. tylko Bosch, Siemens produkuje piezoPD, montowane w silnikach 170 KM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirefire Opublikowano 1 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 Ja mam 30 tyś. km po swapie zrobione w tym 5 tyś. km teraz latem (wakacje Hiszpania :> )Żadnych odchyleń od normy nawet troszkę mniej pali, jestem zadowolony z zabiegu wedle przepisu ...wiadomo kogo , chociaż lekkiego telepania jak i przed i po zabiegu nie udało mi się zdiagnozować i usunąć, chyba blb tak mają a już przestałem z tym walczyć i się do tego przyzwyczaiłem Pozdrawiam wszystkich przed i po zabiegu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi