Opublikowano 7 Marca 20179 l 4 godziny temu, ...radek... napisał: W czwartek mam wieczor samochod odstawic i twierdzi ze na sobote bedzie. Wtedy napisze co i jak. Wysłane z s7 Niech Ci pokaże na jakiej zasadzie ta regeneracja, byleby nie była to cena za wymianę samego imbusika
Opublikowano 7 Marca 20179 l 34 minuty temu, H4mm3R napisał: Niech Ci pokaże na jakiej zasadzie ta regeneracja, byleby nie była to cena za wymianę samego imbusika wklejonego w wałek na loctite
Opublikowano 7 Marca 20179 l Dnia 6.03.2017 o 22:09, Pawelkiwi napisał: i tą metodę ja stosuję. czyli rozumiem, że aktualnie w ramach regeneracji proponują zabierak, zespolony na stałe z wałkiem wyrównoważającym?
Opublikowano 10 Marca 20179 l Zostawcie chłopaka w spokoju.Każdy ma swojego" zaufanego" mechanika-do czasu.
Opublikowano 11 Marca 20179 l Właśnie odebrałem samochód. Tak wygladał u mnie imbus. Czyli ostatni dzwonek. Imbus został wymieniony na dłuższy, do gniazda wtloczona tuleja i do tuleji imbus na stałe. Tak mi mechanik (jeden z lepszych speców grupy VAG u Bełtowskiego) wytłumaczył. Chyba , że coś poprzekrecałem. Robi tak od dawna i nie było z tym żadnego problemu. Koszt 400zł. [emoji6] Wysłane z s7
Opublikowano 11 Marca 20179 l Niewiarygodne. Albo koleś się nudzi i za pół darmo to robi albo inni ciągną za to ile tylko można bo biedny właściciel nie ma wyjścia
Opublikowano 11 Marca 20179 l 8 godzin temu, ...radek... napisał: Za wszystko. Wysłane z s7 powymieniał ci olej i filtry przy okazji? Masz gwarancje?
Opublikowano 12 Marca 20179 l Oleju nie wymianial bo byl 2tys temu wymieniany. Przebieg 185tys-faktyczny. O gwarancje nie pytałem. Wysłane z s7
Opublikowano 13 Marca 20179 l Koledzy pytanko mam , jaki długi musi być imbus żeby podczas demontażu miski olejowej odkrecic te dwie sruby przy kole zamachowym. Czy wystarczy 150 mm czy musi być jak ori klucz hazet 230 mm? I drugi pytanko , do wymiany zabieraka wystarczy tylko demontaż miski czy przod tez trzeba zwalić? Z góry dzięki za pomoc
Opublikowano 21 Marca 20179 l 1) 15cm powinno Ci wystarczyć chociaż wygodniej robi się fabrycznym kluczem, aczkolwiek imbus z kulką na końcu powinien dać radę. Ważne tylko jest to czy już poprzednio ktoś tam nie zaglądał i nie skręcił śrub "na chama". - wówczas kulka może nie dać rady przez obrobione gniazdo w śrubie. 2) wystarczy zrzucić miskę i masz dostęp do wszystkiego od dołu.
Opublikowano 21 Marca 20179 l Poza godzinami, na fuchę - tyle znam mechaników od Bełtowskiego. Jakiś desperat dorabia do 500+. Wkładamy w rozwalone gniazdo "żyletkę" wbijamy młotkiem imbus i już nie ma luzu. "Regeneracja" ? Nie mówię że tak było w tym przypadku ale jestem pewien na 99% że tak.
Opublikowano 24 Marca 20179 l cena za zwalenie miski u nich to 650 zł-wiec ktoś tu ściemnia..... Edytowane 24 Marca 20179 l przez FUTURUM
Opublikowano 24 Marca 20179 l 47 minut temu, FUTURUM napisał: cena za zwalenie miski u nich to 650 zł-wiec ktoś tu ściemnia..... Ale to nie u Bełtowskiego. to były mechanik na własnej działalności gospodarczej od niego. Dnia 11.03.2017 o 19:59, sepol80 napisał: Albo koleś się nudzi i za pół darmo to robi albo inni ciągną za to ile tylko można bo biedny właściciel nie ma wyjścia może coś z prawdy w końcówce tego zdania jest ....
Opublikowano 26 Marca 20179 l Dnia 21.03.2017 o 08:49, czer napisał: 1) 15cm powinno Ci wystarczyć chociaż wygodniej robi się fabrycznym kluczem, aczkolwiek imbus z kulką na końcu powinien dać radę. Ważne tylko jest to czy już poprzednio ktoś tam nie zaglądał i nie skręcił śrub "na chama". - wówczas kulka może nie dać rady przez obrobione gniazdo w śrubie. 2) wystarczy zrzucić miskę i masz dostęp do wszystkiego od dołu. Dzieki za odpowiedz, zabierak wymieniony, zrobilem to wczesniej niz odpisales ale jeszcze raz dzieki.
Opublikowano 19 Kwietnia 20179 l 6 godzin temu, Erni-1 napisał: w poniższym linku moja audiczka po wymianie imbusa A miałeś jakieś objawy typu niepokojące dźwięki metaliczne ?