Opublikowano 17 Listopada 20214 l Za błąd 0604 odpowiedzialny jest silniczek otwierający i zamykający klapę dopływu świeżego powierza ,jak zdejmiesz schowek silniczek nr 5, możesz wykasować, jak nie wróci zrobić nastawy podstawowe,jak to nie pomoże do czyszczenia lub wymiany
Opublikowano 17 Listopada 20214 l 29 minut temu, greg2505 napisał: Za błąd 0604 odpowiedzialny jest silniczek otwierający i zamykający klapę dopływu świeżego powierza ,jak zdejmiesz schowek silniczek nr 5, możesz wykasować, jak nie wróci zrobić nastawy podstawowe,jak to nie pomoże do czyszczenia lub wymiany a ale ten silniczek, a zarazem błąd raczej nie odpowiada za moje problemy z brakiem ciepłego powietrza, prawda?? W sobotę chyba będę musiał się zabrać za czyszczenie wszystkich silniczków i może coś się poprawi ;( Edytowane 17 Listopada 20214 l przez Lukasz_mk2
Opublikowano 18 Listopada 20214 l Od temperatury są V158 i V159. Pisałeś tu wcześniej, że pojawia Ci się błąd na G113. G113 jest od V71, wiec jego sprawdź najpierw.
Opublikowano 18 Listopada 20214 l Odkręć silniczek i ręcznie steruj klapą ,zobaczysz czy coś się zmieni
Opublikowano 20 Listopada 20214 l Panowie sprawa mi się chyba skomplikowała, a mianowicie silniczki chodzą chyba ok, ale mimo tego dalej mam zimno. Jak ruszam tą wajchą: to dalej nic się za bardzo nie zmienia. Dodatkowo, auto chodziło zapalone koło godziny czasu (temp. na blacie 90*) a u mnie węże od nagrzewnicy były na tyle letnie, że je normalnie mogłem chwycić rękami, a to chyba tak być nie powinno. Powiedzcie mi jeszcze czy węże od nagrzewnicy to są te co na zdjęciu, czy się mylę:
Opublikowano 20 Listopada 20214 l 7 minut temu, Langista napisał: Tak to te. Możliwe, że jest zapchana. Lepiej przetkać/przepłukać starą oryginalną, czy kupić nowy zamiennik?? Edytowane 20 Listopada 20214 l przez Lukasz_mk2
Opublikowano 20 Listopada 20214 l Miałem ostatnio odwrotnie, leciał wrzątek,winny był silniczek v107 zielony,może w drugą stronę jak blokuje leci chłodne, co do płukania to na aucie można by przepłukać,bo jak wyjmować to lepiej daj nową
Opublikowano 20 Listopada 20214 l 3 godziny temu, greg2505 napisał: Miałem ostatnio odwrotnie, leciał wrzątek,winny był silniczek v107 zielony,może w drugą stronę jak blokuje leci chłodne, co do płukania to na aucie można by przepłukać,bo jak wyjmować to lepiej daj nową To sprawdzę to jeszcze jutro. A pytając wyprzedzająco nagrzewnica febi będzie ok, czy lepiej brać dwa razy droższą valeo??
Opublikowano 20 Listopada 20214 l Jedna i druga będzie śmigać,pewnie szybciej auto pogonisz niż padnie,ale wg mnie to nie ona jest problemem,z reguły wymienia się ją jak cieknie
Opublikowano 20 Listopada 20214 l Teraz, greg2505 napisał: Jedna i druga będzie śmigać,pewnie szybciej auto pogonisz niż padnie,ale wg mnie to nie ona jest problemem,z reguły wymienia się ją jak cieknie to gdzie jeszcze może być problem, jeśli nie w nagrzewnicy?? Auta raczej nie pogonie bo ma u mnie dożywocie, ostatnio kupiłem drugie i audi mam tylko hobbystycznie
Opublikowano 20 Listopada 20214 l W sterowaniu klapami,odkręć jeszcze ten co ci napisałem i przestawiaj ręcznie klapę i tą co wywala błąd,jak nie pomoże możesz przepłukać na aucie nagrzewnicę,kiedyś w 80 nie miałem ogrzewania ,też pierwsze było zapchana nagrzewnica,a wyszło że gąbka przestała istnieć na klapie od ciepłego powietrza
Opublikowano 21 Listopada 20214 l Dziś coś podziałałem, ale żeby nie śmiecić tematu opisałem to tu: https://a4-klub.pl/topic/482937-brak-ogrzewania/ Edytowane 21 Listopada 20214 l przez Lukasz_mk2
Opublikowano 22 Marca 20224 l Witam. Odświeżę trochę temat, mianowicie chodzi o temperaturę powietrza z nawiewów, od strony kierowcy. Na ustawieniu Lo leci zimne powietrze, a już na 18 stopni leci gorące. Podpinałem kompa, i wyświetliły mi się błędy widoczne na zdjęciu. Podpowiedzcie co wymienić i w którym miejscu się to znajduje.( Wiem, że gdzieś w temacie bym to znalazł, ale mało czasu ). Im szybciej zakupie i zabiorę się za wymianę tym lepiej. Z góry dzięki i pozdrawiam Edytowane 22 Marca 20224 l przez Wujekgizmo Edit: po skasowaniu błędów zostały 00604 i 00716
Opublikowano 22 Marca 20224 l Godzinę temu, Wujekgizmo napisał: Wiem, że gdzieś w temacie bym to znalazł, ale mało czasu ). Im szybciej zakupie i zabiorę się za wymianę tym lepiej. Z góry dzięki i pozdrawiam Nie no, jak nie masz czasu to my za Ciebie wyszukamy i podamy na tacy. W końcu od tego jest forum. Tu wszyscy czas mają
Opublikowano 22 Marca 20224 l Bardziej chodziło o to by ktoś, kto się zna jak najszybciej podał numery części, żebym zamówił bo się po prostu na tym nie znam. No ale cóż, zawsze znajdzie się ktoś, któremu będzie źle i podobno nie mając czasu jednak odpisze.... Ale tak mnie zmotywowales, że już znalazłem! Bez podziałów. Pozdro
Opublikowano 22 Marca 20224 l Bo wałkowane jest to notorycznie, na każdej stronie chyba jest napisane jaki silniczek za co odpowiada. Mało tego, cały ten temat oparty jest na pierwszym poście, w którym wszystko jest dokładnie opisane.
Opublikowano 27 Marca 20224 l Witam, mam problem z nawiewem, cały czas leci mi gorace powietrze, kiedy włączę klime na LO dopiero leci bardzo zimne ale , po ustawieniu już 18*C wszedzie indziej leci mega gorące powietrze, bledy silniczków wykasowałem(107,V113) w dwóch silniczkach wymieniłem potencjometry i zrobiłem adaptacje, a i tak leci ciepłe powietrze, czy może to byc gdzieś silniczek po stronie kierowcy może jednak? Jeszcze kiedy dam nawiew na szybę to z prawej strony leci powietrze o normalnej temp zadanej na klimatroniku