Kurdex12 Opublikowano 25 Lutego 2022 Opublikowano 25 Lutego 2022 Witam mam problem tego typu Mam xenony D2S na przetwornicy Valeo o numerach 89001411 , 73927112 Rok temu padła mi prawa i wysłałem do regeneracji , po powrocie działała jeden dzień i olałem to bo byłem wkurzony Teraz zbliża mi się przegląd auta i muszę to zrobić żeby świeciły obydwa Xenony Myślałem że wtedy padł żarnik więc kupiłem wczoraj dwa Żarniki w sklepie motoryzacyjnym za 50 złotych za sztukę i lewa lampa działa bez problemów a prawa nie , potrzebuje jakiś rad jaką kupić teraz przetwornice bo niechce kolejny raz wysyłać do naprawy Lampy zamieniałem miejscami i lewa działa na prawej a prawa na lewej nie , żarnik też zamieniałem No to wychodzi że prawa przetwornica padła Kupić używaną taka samą czy może się różnić numerami lekko ? Z tego co widzę laguna 2 ma takie same przetwornice ale 4 cyfry się różnią Proszę pomocy bo już mam dość tego samochodu A org Valeo to 350/550 złotych
kamil-vag Opublikowano 25 Lutego 2022 Opublikowano 25 Lutego 2022 najlepiej by było założyć jakąś przetwornice d2s osrama, ale to już kombinowanie z mocowaniem, druga sprawa stosując niemarkowe palniki skraca się żywotność tych przetwornic Valeo, do nich to Osram lub Philips. Niestety w tym temacie oszczędności wychodzą szybko...
Kurdex12 Opublikowano 28 Lutego 2022 Opublikowano 28 Lutego 2022 Po zastanowieniu się myślę żeby kupić lampy już przerobione na bi LED otto 2.5 Cena z samopoziomowaniem 1300 za dwie plus czarne środki co mnie mega interesuje i jest to lepsze niż naprawiać moją lampę a wczoraj zauważyłem że jest jeszcze klosz pęknięty Myślisz że to dobry pomysł ?
Langista Opublikowano 28 Lutego 2022 Opublikowano 28 Lutego 2022 Ja polecam od Kamila, świecą naprawdę zacnie ?
Kurdex12 Opublikowano 28 Lutego 2022 Opublikowano 28 Lutego 2022 18 minut temu, Langista napisał: Ja polecam od Kamila, świecą naprawdę zacnie ? To zaczekam na jakąś ofertę od Kamila ?
kamil-vag Opublikowano 28 Lutego 2022 Opublikowano 28 Lutego 2022 na ten moment nie ma i raczej nie bd nic robił, za dużo na głowie ? brać od kolegi @daro84.pl
kamil-vag Opublikowano 28 Lutego 2022 Opublikowano 28 Lutego 2022 @Langista i Ty masz 3" i mocniejsze, więcej W niż te otto
Kurdex12 Opublikowano 5 Marca 2022 Opublikowano 5 Marca 2022 Powiedzcie mi jeszcze Bo mam plan kupić od Darka lampy niedługo z samopoziomowaniem Moje pytanie brzmi czy kodowanie auto poziomowania bi LED wygląda tak samo jak Xenon ? Bo znalazłem tu na forum poradnik i jak kupię lampy chce to zrobić jak najszybciej, Zwykły mechanik to ogarnie ?
pila24 Opublikowano 5 Marca 2022 Opublikowano 5 Marca 2022 7 minut temu, Kurdex12 napisał: Powiedzcie mi jeszcze Bo mam plan kupić od Darka lampy niedługo z samopoziomowaniem Moje pytanie brzmi czy kodowanie auto poziomowania bi LED wygląda tak samo jak Xenon ? Bo znalazłem tu na forum poradnik i jak kupię lampy chce to zrobić jak najszybciej, Zwykły mechanik to ogarnie ? Źródło światła nie ma znaczenia,procedura jest taka sama. 1
rogi Opublikowano 15 Sierpnia 2022 Opublikowano 15 Sierpnia 2022 Witam jest jakaś szansa w bixenonie wyłączyć żarówkę h7 przy światłach długich? Tak żeby się tylko otwierała przysłona bez żarówki? Mam założony biled i lewa żarówka h7 świeci w lewo i bardziej w dół i wkurza mnie to troszkę wolałbym jakby odpalała się sama soczewka
Langista Opublikowano 15 Sierpnia 2022 Opublikowano 15 Sierpnia 2022 To trochę strzał w kolano, bo masz finalnie mniej światła.. nie myślałeś założyć innej żarówki?
Muskel1 Opublikowano 15 Sierpnia 2022 Opublikowano 15 Sierpnia 2022 3 minuty temu, Langista napisał: To trochę strzał w kolano, bo masz finalnie mniej światła.. nie myślałeś założyć innej żarówki? Niektórzy wsadzają wynalazki do lamp żeby fajnie wyglądało, a nie dobrze świeciło
pila24 Opublikowano 15 Sierpnia 2022 Opublikowano 15 Sierpnia 2022 (edytowane) 4 godziny temu, rogi napisał: Witam jest jakaś szansa w bixenonie wyłączyć żarówkę h7 przy światłach długich? Tak żeby się tylko otwierała przysłona bez żarówki? Mam założony biled i lewa żarówka h7 świeci w lewo i bardziej w dół i wkurza mnie to troszkę wolałbym jakby odpalała się sama soczewka Trzeba ustawić światło mijania względem drogowego. Po to są tam te silikonowe grube podkładki by za ich pomocą ustawić oba światła odpowiednio,ale możliwe że masz na sztywno przykręcony projektor tego bileda bez żadnej regulacji.Jak nie masz diagnozy żarówek to wypnij tą h7... aczkolwiek przy instalacji pod xenon zawsze jest diagnoza,chyba że była rzeźba. Edytowane 15 Sierpnia 2022 przez pila24
Kurdex12 Opublikowano 10 Września 2022 Opublikowano 10 Września 2022 Proszę państwa Taki problem Po pół roku w końcu się zebrałem do naprawy samopoziomowania xenonu Ori Padło po tym jak lamp nie było z miesiąc na aucie , potem wymieniona jedna lampa Wczoraj w dzień pan mi zrobił kompem ten sanopoziom i myślałem że będzie dobrze ale w nocy to oświetlam korony drzew Pytanie teraz czy mogę iść pokręcić lampami żeby byli niżej czy potrzebuje do tego znów kogoś z kompem i najlepiej jakby pojechał ze mną na skp... Wolałbym w domu to zrobić bo nie widzi mi się znów wydawać pieniędzy żeby to naprawiać Czy kręcąc śrubą od regulacji w reflektorze to coś da ? Czy i tak będzie świeciło za wysoko
Muskel1 Opublikowano 10 Września 2022 Opublikowano 10 Września 2022 (edytowane) Należy wykonać nastawy podstawowe za pomocą komputera oraz jednoczesnie ustawić światła na przyrządzie do regulacji świateł. Edytowane 10 Września 2022 przez Muskel1 1
Langista Opublikowano 10 Września 2022 Opublikowano 10 Września 2022 (edytowane) A dokładnie to wchodzi się w moduł świateł ksenonowych, nastawy podstawowe, kanał pierwszy (i tutaj ważne, kierowca musi siedzieć w aucie, bak ma być pełny, ręczny zwolniony, ciśnienie w oponach prawidłowe) silniczki idą w pozycje krańcowe i ustawiają się 'po środku, (zapłon włączony, silnik nie), druga osoba ustawia światła, po ustawieniu przechodzi się na kanał drugi w nastawach podstawowych i gotowe. Edytowane 10 Września 2022 przez Langista
pila24 Opublikowano 10 Września 2022 Opublikowano 10 Września 2022 4 godziny temu, Kurdex12 napisał: nocy to oświetlam korony drzew Sprawdź jakie masz kodowanie modułu zasięgu świateł nim zaczniesz robić jakieś nastawy.
Waldek1 Opublikowano 7 Marca 2023 Opublikowano 7 Marca 2023 Witam mam taki problem światło mijania lewe świeci normalne po pewnym czasie jazdy tak około godziny gaśnie świeci ikonka spalonej żarówki, następnie rano światło mijane jest świeci normalnie, kontrolka nie świeci, co to moż e być ?
Langista Opublikowano 9 Marca 2023 Opublikowano 9 Marca 2023 Luźny pin w przejściówce przetwornicy w wiązce lampy.
Waldek1 Opublikowano 9 Marca 2023 Opublikowano 9 Marca 2023 13 godzin temu, Langista napisał(a): Luźny pin w przejściówce przetwornicy w wiązce lampy. dzięki sprawdzę
Rekomendowane odpowiedzi