Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Bixenon Xenon od A do Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
50 minut temu, kamil-vag napisał:

Niektóre skandynawskie wersje miały spryski w komplecie do zwykłych lamp... Masz w kabinie pokrętło od regulacji wysokości? 

Tak dokładnie , auta ze Szwecji tak mają. 

Opublikowano
4 godziny temu, szydlos007 napisał:

Podpowiedzcie, mam b6 ze spryskami i soczewką ale bez xenonu. Licho świecą i chciałbym je komuś dać do przerobienia.

Co lepiej wybrać Bi-Xenon czy Bi-Led, jest kilka firm które robią to i rozbieżność cenowa jest spora.

Chyba że mamy tu kogoś z grupy który takie rzeczy robi ?

Jak masz robić to Bi-xenon, ledy to lipa jest. Świecą dobrze tylko w ładną pogodę.

Pytaj o lampy @kamil-vag robi przeróbki z soczewką z b8 i evoxy.

Pamiętaj ze do xenonu trzeba dołożyć samopoziomowanie (czujniki na wahacze i moduł) wtedy nie bedziesz oślepiał innych na drodze.

Opublikowano
3 godziny temu, MaTeo85 napisał:

Pamiętaj ze do xenonu trzeba dołożyć samopoziomowanie (czujniki na wahacze i moduł) wtedy nie bedziesz oślepiał innych na drodze.

Jak będą ustawione źle i bez przyuczenia, to i tak będzie oślepiał ;)

Opublikowano
16 godzin temu, MaTeo85 napisał:

Jak masz robić to Bi-xenon, ledy to lipa jest. Świecą dobrze tylko w ładną pogodę.

Pytaj o lampy @kamil-vag robi przeróbki z soczewką z b8 i evoxy.

A tak zachwalają w sieci soczewki Koito do Bi-Led, teraz pytanie na jakich "bebechach" robić Xena ? Jaka przetwornica i żarnik ?

Opublikowano
4 godziny temu, szydlos007 napisał:

Jaka przetwornica i żarnik ?

Poszukaj małych przetwornic hella,one są wieczne. Do tego palniki d1s np. Bosma 4300K i będziesz zadowolony.

Opublikowano

piła jakiś konkretny model tych Helli polecasz ? - zazwyczaj sprzedający nie podaje wymiarów przetwornic

Opublikowano
3 godziny temu, GreenGreen napisał:

piła jakiś konkretny model tych Helli polecasz ? - zazwyczaj sprzedający nie podaje wymiarów przetwornic

ALLEGRO.PL

Kup teraz PRZETWORNICA XENON OPEL ANTARA z Osjaków na Allegro.pl, za 49 zł w kategorii {Oświetlenie} - {Lampy przednie i elementy}. Opinie i recenzje czy warto kupić ofertę id: 9883223496...

Opublikowano

Panowie, co jakiś czas pojawia się pytanie o podcięcie itd w przypadku montażu innych projektorów, także zapraszam do mojego nowego tematu:

Bixenon A4 B6 - Adapter i montaż Hella Evox-R 2.0 i Bosch AL (m.in z A4 B8)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

wracałem ze świąt żona prowadziła i mówi do mnie jak ty możesz tym samochodem jeździć ja nic nie widzie   na co dzień jeźdź cytroenkiem c1 .

Jakiś czas temu założyłem soczewki z B7 trochę to jakość świateł poprawiła się

Teraz zastanawiam się czy nie wrócić do starych soczewek i zregenerować odbłyśniki założyć nowe żarówki czy to ma sens czy dalej szukać jakiś innych rozwiązań ?

Opublikowano

Jak odbłyśnik wypalony to i soczewka pod lasery nie pomoże ;)

Opublikowano
7 godzin temu, Waldek1 napisał:

Witam

wracałem ze świąt żona prowadziła i mówi do mnie jak ty możesz tym samochodem jeździć ja nic nie widzie   na co dzień jeźdź cytroenkiem c1 .

Jakiś czas temu założyłem soczewki z B7 trochę to jakość świateł poprawiła się

Teraz zastanawiam się czy nie wrócić do starych soczewek i zregenerować odbłyśniki założyć nowe żarówki czy to ma sens czy dalej szukać jakiś innych rozwiązań ?

Wsadzić projekty z b8.

Opublikowano
4 godziny temu, pila24 napisał:

Wsadzić projekty z b8.

ALLEGROLOKALNIE.PL

Kup teraz: Soczewki Audi a4 b8 2010r. za 250,00 zł i odbierz w mieście Czarny Młyn. Szybko i bezpiecznie w najlepszym miejscu dla lokalnych Allegrowiczów.

czy takie mogą być ?

Opublikowano

Trochę drogo jak na przedlifty, na forum masz w dziale sprzedam B6/B7 dużo taniej. 

Opublikowano

Cześć. Może ktoś wie czy lampa z B6 o nr 8E0 941 004P i nr Valeo 89309500 to lamba bixenonowa z autopoziomowaniem ? 

Opublikowano

Co masz na myśli poprzez autopoziom? Po zdjęciach widać, że lampa z tym numerem to bix (postojowa żarówka nie jest bezpośrednio pod H7 a po ukosie).

Edytowane przez Langista

Opublikowano

Autopoziomowanie z czujników na zawieszeniu. Tak postojowa jest po ukosie z boku H7. OK dzięki za info. 

Jak coś to szukam tych mocować przetwornic lewej i prawej. 

Opublikowano

czyli chodzi Ci o dekielki lamp, te duże zasłaniające całe wnętrze lampy.

Ciężki temat, używki zazwyczaj słabo dostępne i często popękane, a nowych już nie ma. Chyba jeszcze lewe występują w aso

prawa - 8E0941158B (tej już w aso nie ma i nie będzie)

lewa - 8E0941159B (jeszcze jest 5sztuk dostępnych na zamówienie w aso - cena ok 140zł)