Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Prędkość max?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak dla mnie to jakieś 3.0TDI po niezłym czipsie :naughty: Moja padlina 235 i game over :>

Opublikowano

na autostradzie spokojna jazda przy 180, 205 chwilowo i zapas pod butem spory na 15 tkach

Opublikowano

Z Krakowa na A4'ce przy RMF'ie z górki:

-1,9 (seria) FWD mojej mamy wskazówka weszła równo na kreskę od 240 (3 osoby w aucie), felga 15"

-moje 2.5 (virus około 200KM) wskazówka w połowie między 230 a 240 (3 osoby w aucie), felga 17"

Po równym jadą pod 230, ale trochę czasu zlatuje.

Przy tym co pokazuje licznik trzeba uwzględnić, że będzie to jakieś 5% więcej niż rzeczywiście jedziemy.

Opublikowano

:hi:

235 km/h na maxa na 16-stkach

pozdro :good:

Opublikowano

A moja niuńka jak wracałem z Chorwacji na autostradzie w Austrii - 230km/h.w środku ja ,żona ,syn i bagażnik załadowany na full, ale roleta zaciągnięta. Myślę, że dało by rade rozbujać do 240, kolega zafirą 1.9 CDTI 100KM. został z tyłu przy 200km/h. Niestety nie wiem jaka była prędkość obrotowa silnika bo nie spojrzałem. Auto całkowita seria na alusach 16". :good:

Opublikowano

Mój AFN 210 poleciał na A1 w cztery osoby, ale wtedy jeszcze miałem kata. :naughty:

Opublikowano

Jak dla mnie to jakieś 3.0TDI po niezłym czipsie :naughty: Moja padlina 235 i game over :>

Kolego 3.0 TDI nie ma tak wysokich obrotów przy tej prędkości.

Mój 1.9 AWX po programie 240 km/h , 3.0 TDI seria 270km/h

Opublikowano

Auto z filmika na pewno nie jest seryjne. Przynajmniej na 100% ma zmieniana skrzynie biegów bo nie znam żadnej A4 1,9 która przy 3200 obr ma 180km/h.

Po zmianie skrzyni na długa z 2,5TDi + do tego mod silnika na 200-220km i mysle ża spokojnie da się jechać 1,9 z taka predkością.

Opublikowano

A4 1,9 która przy 3200 obr ma 180km/h.

Eee? A AVF to przypadkiem tak wlasnie nie ma?

Opublikowano

Witam ja swoim mykam na luzie 250km/h no ale mam czym tak.Oglądałem filmiki i widzę ze tutaj latają też po 230-240 i to ropniakiem,nie wiem jak oni to robią ale z tego co czytałem że jak piszą że silnik mało co z ramy nie wylata,muszą robic nie złe modyfikacje że latają po 230-240km/h

Opublikowano

Moje AYM pojechałem 240 km/h całkowita seria na kołach 17 i nie było to strasznie trudne do osiągnięcia. Ja u siebie przy 160 mam coś koło 3 tyś. na obrotomierzu.

Opublikowano

kolunio i tomziom1 a temat to wy czytali.... B6 AVF :gwizdanie:

Ja moim leciałem w DE na autobanie jakieś 220 z groszami oczywiście licznikowe. Pewnie by więcej wydusił ale mi go szkoda było.

Opublikowano

ja prawie 220 złapałem w 4 osoby i bagażnik pod sufit :guma:

Opublikowano

...powiem szczerze ze ok. trzy miechy temu troche mnie poniosło :tongue4: i na autostradzie do Poznania wykręciłem 220km ale uwaga:

-jechały cztery osoby

-cały bagażnik zawalony

-pełny bak paliwa

-jeszcze wtedy opony zimówki

a zimówki są do 170 km/h, miałeś kolego farta...

... szczerze to zastanawiam się i nie wiem czy wynik był troche przekłamany, bo w sumie wychodziło by na to gdy by nie wyżej wymienione utrudnienia to sam poleciał bym chyba z 240-250!!! :mysli:

Za tydzień lece do Berlina ;) więc nastapi drugi test...zobaczymy?! :audi: :th:

Opublikowano

To dlaczego mój max to 190km/h? Mam na drzwiach niebieska nalepkę z napisem 190km/h. Znajomy powiedział ze to ograniczenie prędkości. Poruszając temat kiedyś na forum o ograniczeniu elektronicznym prędkości uzyskałem odpowiedź, że to nie możliwe. Ale chyba jednak jest to możliwe??

Opublikowano

ja samemu lecialem 220km/h i wiecej raczej bym nie wycisnol felgi 16. A i dopongowala mnie ladna pani w reno megan za mna:)

Opublikowano

Moim zdaniem górna granica to licznikowe 250 km/h. Swoim samochodem na kołach 18" 225/40 dochodzę bez większych problemów do tej wartości. Co ciekawe auto rozpędza się gładka aż wskazówka dotknie wartości 250 i dość gwałtownie przestaje. Nie pomaga mu nawet jeśli jadę z górki. Wydaje mi się, że może po prostu to koniec możliwości 6 biegu :)

No i oczywiście mojej a4 do serii daleko :evil:

Opublikowano

240...? 250...?

Ja nie wiem jak to robicie - sory ale albo to jakaś ściema, albo macie auta po modach - nawet z bonusem od fabryki nie powinniście z vmax zbliżyć się do osiągów 3.0 - a tym bardziej z zawalonym "pokładem". Licznik może troszkę przekłamywać (nawet do 10km/h, wyjdzie na hamowni ;)) ale tutaj mamy dużo większe wartości. 220 jeszcze jestem w stanie uwierzyć ale powyżej tego trąci już ściemą. Widzę tutaj troszkę farmazonów tak jak w wątku ze spalaniem.

Temat podkusił mnie aby sprawdzić swojego AVF (130PS/280Nm, multitronic). Na trasie Łódź - Poznań udało mi się wycisnąć z niego 210km/h (przy 4k rpm) - możliwe, że poszedłby jeszcze dalej ale jakoś tak szkoda mi było męczyć jednostkę... Felga 17" z lakiem 235/45 - Waga (wraz z kierowcą :cool1:) 1700kg + pełny bak + w bagażniku 4 koła 19" :decayed:

Opublikowano

240...? 250...?

Ja nie wiem jak to robicie - sory ale albo to jakaś ściema, albo macie auta po modach - nawet z bonusem od fabryki nie powinniście z vmax zbliżyć się do osiągów 3.0 - a tym bardziej z zawalonym "pokładem". Licznik może troszkę przekłamywać (nawet do 10km/h, wyjdzie na hamowni ;)) ale tutaj mamy dużo większe wartości. 220 jeszcze jestem w stanie uwierzyć ale powyżej tego trąci już ściemą. Widzę tutaj troszkę farmazonów tak jak w wątku ze spalaniem.

Temat podkusił mnie aby sprawdzić swojego AVF (130PS/280Nm, multitronic). Na trasie Łódź - Poznań udało mi się wycisnąć z niego 210km/h (przy 4k rpm) - możliwe, że poszedłby jeszcze dalej ale jakoś tak szkoda mi było męczyć jednostkę... Felga 17" z lakiem 235/45 - Waga (wraz z kierowcą :cool1:) 1700kg + w bagażniku 4 koła 19" :decayed:

tez tak uważam 220 licznikowe to max dla seryjnego AVF

wiele razy miałem okazje sprawdzic

do 190 km/h idzie bez oporów

rekord około 215 liczkowe 220 by pojechał spokojnie

i takie same rezultaty mam na 18 czy 16

ale jak ktos mi napisze ze 240 AVFem pojechał to chyba ma licznik przestawiony albo grom go wie co jeszcze :)

Bartas z tym spalaniem to samo :) przy 220 pali 5,6 L na 100 km :polew: :polew: :polew: :polew:

Opublikowano

:polew: :polew: :polew:

U mnie 3.7 :laghing2: A tak na poważnie - wrzuciłem sobie na FIS ilość km do przejechania. Przy 210km/h w ciągu kilkunastu sekund z 870km zrobiło mi się 750km. Ładnie żłopie :gwizdanie: