Gracjan Opublikowano 18 Października 2012 Autor Opublikowano 18 Października 2012 oby ta para nie była płynem chłodniczym:whistling:---------- Post dopisany at 16:14 ---------- Poprzedni post napisany at 16:13 ---------- Tak ostatnio sobie myślałem że rozbierając lampy zrobiłem deatling miejsca w którym Gracjana jeszcze nie było-umyłem klosz od środka:grin::grin: Nie ma takiej opcji Buba żeby to był płyn, bo już tego nie ma Auto stało po kilka dni w zimnym i wilgotnym garażu, jak jechałem to tylko kilka kilometrów więc auto nie miało się nawet kiedy zagrzać, tylko dlatego ta para była Buba, powiedz sam że detailing to fajna zabawa
Buba Opublikowano 18 Października 2012 Opublikowano 18 Października 2012 Nie mogę sie odnaleźć po tym fakcie i ciągle chce rozklejać i sklejać
Eddie92 Opublikowano 18 Października 2012 Opublikowano 18 Października 2012 Piękny przedstawiciel tego gatunku !
moskal Opublikowano 19 Października 2012 Opublikowano 19 Października 2012 moją ( przyszłą ) esczfureczkę A Ty jeszcze nie kupiłes esy ?? To bierz lawete , 30k pln i przyjezdzaj po moją
kaju Opublikowano 19 Października 2012 Opublikowano 19 Października 2012 Z takimi egzemplarzami jak Gracjana, czy ojca to trzeba się delikatnie obchodzić. Nikolasa ex do niemcowni też na lawecie pojechała.
Wajsik86 Opublikowano 19 Października 2012 Opublikowano 19 Października 2012 eee no bez przesady trzeba troche pojeździć zeby mógł potem muchy wydłubywać z chłodnicy:decayed: frajda z jazdy musi być
Gracjan Opublikowano 19 Października 2012 Autor Opublikowano 19 Października 2012 eee no bez przesady trzeba troche pojeździć zeby mógł potem muchy wydłubywać z chłodnicy:decayed: frajda z jazdy musi być Muchy już są więc trzeba będzie wydłubać
moskal Opublikowano 20 Października 2012 Opublikowano 20 Października 2012 Na kołach nie dojedzie? Dojedzie tylko badanie wyszło w polowie wrzesnia a nie moge sie zebrac zeby zrobic
Gracjan Opublikowano 24 Października 2012 Autor Opublikowano 24 Października 2012 Kolega Gwerty wyrzeźbił BiXa, za co serdecznie dziękuję... oto efekty Oprócz tego... Chciałbym Wam przedstawić skromną relację z przygotowania auta do zimowych warunków:wink: Auto stosunkowo czyste, często myte a mało jeździ… A początek lista kosmetyków i akcesoriów, które pomagały mi w pracy nad autem: Lakier... Deironizacja: - IronX - MAC Prickbort Pre Wash: - Piana - ValetPro PH Neutral Snow Foam - APC – Nielsen Cyclone Mycie: - Szampon - R&S Big Apple Glinka: - Bilt Hamber Auto Clay Soft - Lubrykant - woda + kilka kropel szamponu Suszenie: - Fluffy Dryer - 2szt Odświeżenie lakieru: - Meguiars Ultimate Compound - Pad Flexipads polishing 80mm + 150mm - IPA Woskowanie i zabezpieczenie plastików: - FK 1000P - 2 warstwy ( druga warstwa po 4h ) - AP 303 Silnik... Mycie ( bardziej przetarcie ): - APC - Nielsen Cyclone Zabezpieczenie: - AP 303 - FK 1000p ( wewnętrzna część maski + rura dolotowa Y ) Felgi, opony i nadkola... Mycie: - ValetPro Blue Gel 1:4 - ValetPro Bilberry 1:5 - APC - Nielsen Cyclone - IronX Zabezpieczenie: - FK 1000P - Nielsen Brillance - AP 303 Szyby... Mycie: - Glinka - AutoGlym Car Glass Polish + Pady do szkła - IPA Zabezpieczenie: - RainX - 2 warstwy Wydech: - Mothers Mag & Aluminum Polish Akcesoria: - Karcher K5.55 - Pianownica PA - Marolex - Dwa wiadra + GG - Rękawica CarPro - Pędzelki, szczoteczki - Szczotka do felg i nadkoli - Taśma maskująca 3M - Maszyna polerska - Krauss DA - BP - 75mm + 125mm - Duża ilość róznych mikrofibr - Aplikatory - Halogeny - Krzesełko - Przedłużacz - Odkurzacz Karcher SE 4001 Czas pracy: Poniedziałek: 9h Środa: 8h No to czas start... Na początku przepraszam za tą prowizorkę z zakryciem miejsca po lampach ale tylko to się sprawdziło, wszystko inne odpadało razem z wodą Blach nie ściągałem bo tylna jest przyklejona na klej do szyb więc mogłoby to się źle skończyć a z przodu jest przynitowana a że zderzak ma tylko przejeździć do końca zimy a na wiosnę idzie do malowania to uznałem że nie warto Zaczynam od podniesienia auta i pozbycia się dokładki z Cupry, mogłaby zimy nie przetrwać... Na przyszły sezon trzeba pomyśleć o nowej, ta już trochę się wygięła i porysowała, nie z mojej winy no ale co zrobić ;/ Z dokładką: Bez dokładki: Przechodzimy do mycia, na początek Prickbort i IronX... Trochę roboty "śmierdziele" miały Czas na pre wash... ... a czym jest relacja bez pędzelka? Niczym... Przechodzimy do kół i nadkoli... Bez spuszczania się bo lada moment i tak będzie zmiana na zimówki więc będzie czas na zajęcie się tymi Myjemy... Płukanie... Glinka... No to kolejne mycie... Płukanie po raz drugi... Wystarczy lania tej wody, wjeżdżamy do garażu i suszenie... ...ale najpierw trzeba pozbyć się tej paskudnej taśmy... Resztę wody trzeba wydmuchać Suche... No to oklejam... Odświeżenie lakieru... Niestety, 50/50 jest takie jakie jest... auto nie było zapuszczone więc spektakularnego 50/50 nie będzie, poza tym chciałem tylko odświeżyc lakier po całym sezonie Obok szyb też nie przeszedłem obojętnie... Po wszystkim lakier i szyby zostały "przelane" litrami IPA... no i tak wyszło... Na tym kończymy prace pierwszego dnia... ... drugi czas zacząć... zaczynamy od dywaników gumowych na zimę... - ciekawostka, tylne jeszcze buta nie widziały Czas na woskowanie... Przechodzimy pod maskę... Teraz kolej na koła... Zaglądamy i tu... Szyby + lampy przód... Wydech... O plastikach też nie zapomniałem... Na koniec zostały nadkola... Efekt końcowy... pogody niestety się nie wybiera
Kowi87 Opublikowano 24 Października 2012 Opublikowano 24 Października 2012 gracek wyjechałbyś z tym efektem końcowym w jakieś ładne miejsce co by jesień w okolicy ukazać, zdjecia potrzebne do kalendarium:decayed:
Michał Opublikowano 24 Października 2012 Opublikowano 24 Października 2012 takie podejście do tematu lubię Gracjan super robota i relacja:thumbup1: ---------- Post dopisany at 18:44 ---------- Poprzedni post napisany at 18:42 ---------- i fot z reflektorem na ścianę nie brakło:naughty:
Hardjack Opublikowano 24 Października 2012 Opublikowano 24 Października 2012 Kilka pytań: jak długo utrzymuje Ci się RainX na szybie? Nie bałeś się smarować lamp RainX-em? Na opakowaniu jest napisane żeby nie używać na sztucznych powierzchniach, ale widocznie nie jest tak ostry żeby po jego zastosowaniu poliwęglan zmatowiał. Jakie żarówki masz w bixenon`ach?
slavko87 Opublikowano 24 Października 2012 Opublikowano 24 Października 2012 gracek wyjechałbyś z tym efektem końcowym w jakieś ładne miejsce co by jesień w okolicy ukazać, zdjecia potrzebne do kalendarium:decayed: Nie ma na benzyne bo wszystko wydal na kosmetyki:decayed: a tak powaznie to fura czysciutka jak salonowa. Na wiosne zglosze sie do Ciebie po jakies porady co zakupic itd bo tez swojej taki detaling chce zayebac tylko pierw cala pomaluje:decayed:
pablo_9 Opublikowano 24 Października 2012 Opublikowano 24 Października 2012 wygłuszenia maski mi brakuje u Ciebie
mech15 Opublikowano 24 Października 2012 Opublikowano 24 Października 2012 wygłuszenia maski mi brakuje u Ciebie suszy się
slepy Opublikowano 24 Października 2012 Opublikowano 24 Października 2012 to nie diesel zeby wygłuszenie wozić
WhyMe? Opublikowano 24 Października 2012 Opublikowano 24 Października 2012 Slepy dobrze mówi. Polać mu
Gracjan Opublikowano 24 Października 2012 Autor Opublikowano 24 Października 2012 gracek wyjechałbyś z tym efektem końcowym w jakieś ładne miejsce co by jesień w okolicy ukazać, zdjecia potrzebne do kalendarium:decayed: Postaram się jak mnie zima nie zaskoczy psychol:facepalm: Eee tam, do psychola jeszcze daleka droga takie podejście do tematu lubięGracjan super robota i relacja:thumbup1: ---------- Post dopisany at 18:44 ---------- Poprzedni post napisany at 18:42 ---------- i fot z reflektorem na ścianę nie brakło:naughty: Halogen na ścianę musi być Kilka pytań: jak długo utrzymuje Ci się RainX na szybie? Nie bałeś się smarować lamp RainX-em? Na opakowaniu jest napisane żeby nie używać na sztucznych powierzchniach, ale widocznie nie jest tak ostry żeby po jego zastosowaniu poliwęglan zmatowiał. Jakie żarówki masz w bixenon`ach? Długo się trzyma, nigdy nie interesowałem się dokładnie ile ale sporo RainXem lampy smalcuję od początku i nic nie zauważyłem żeby zmatowiał, nawet na folię nakładałem:wink: gracek wyjechałbyś z tym efektem końcowym w jakieś ładne miejsce co by jesień w okolicy ukazać, zdjecia potrzebne do kalendarium:decayed: Nie ma na benzyne bo wszystko wydal na kosmetyki:decayed: a tak powaznie to fura czysciutka jak salonowa. Na wiosne zglosze sie do Ciebie po jakies porady co zakupic itd bo tez swojej taki detaling chce zayebac tylko pierw cala pomaluje:decayed:
Rekomendowane odpowiedzi