Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wszystko o pielęgnacji auta - kosmetyki samochodowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tomek, po korekcie nie używałem... Na A4 na błotniku zrobiłem małą próbę i fajnie szło, nie do końca wiem ile zamaskował a ile rys usunął ale różnica była znaczna... :wink:

• Odpowiedzi 4.7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Jutro wpada kolejna B5 na korektę, granat metallic, foto story pewnie w piątek wieczorem albo w sobotę :)

Opublikowano

to czekamy :slina::slina:

Opublikowano

Panowie w spadku od brata dostałem takie ustrojstwo

Cartrend 740683 Profi Poliermaschine "Expert" 1100 Watt 230 Volt - YouTube

Zna ktoś może ? Wiem że Lare to to nie jest ale jak już dostałem w gratisie to może :whistling: dokupiłbym do tego jakiś zestaw Manzerna i :ad:

MENZERNA ZESTAW PREMIUM - 3X250ML + PADY 3-PACK - ShowCarShine - Detailing Shop

MENZERNA & LC/3M ZESTAW DELUXE - 3X250ML + PADY 3-PACK - ShowCarShine - Detailing Shop

---------- Post dopisany at 19:54 ---------- Poprzedni post napisany at 19:43 ----------

A może pasty kupić osobno z innymi padami ? Czy futrem to lecieć ?

Opublikowano

Pasty z 3 padami flexi plus futro i ogarniesz cale auto.

Opublikowano
Jutro wpada kolejna B5 na korektę, granat metallic, foto story pewnie w piątek wieczorem albo w sobotę :)

Witaj,a jakby wpadła do ciebie jeszcze czarna B7ka miałbyś czas dla niej?

Opublikowano

Bigos, taką polerkę można kupić w Praktikerze za ok 300 PLN z tego co pamiętam, sam się na nią czaiłem, Makita to nie jest ale na kilka korekt pewnie wystarczy, z tego co pamiętam to dosyć lekka maszyna

Daniel, wpaść możesz, pogadamy obgadamy co i jak, adres dostaniesz na PW, walczę od jutra rana

a tu preludium w jakim stanie jest lakier, fotki poglądowe dachu i maski, całe auto jest takie i niektóre miejsca jeszcze gorsze, będzie co robić, sam się cieszę na efekt ostateczny :)

a6ba202295fccf61.jpg

9256c59a0966c4ce.jpg

928ac1bb326413ea.jpg

51af051b0b2cdbc7.jpg

319711b232574580.jpg

06025b5a5c0bf948.jpg

7be7a8fd7bbdf974.jpg

2d0b1136c9bf6052.jpg

01030278f54533b1.jpg

Opublikowano

Vario

Faktycznie 50/50 na tej B5 będzie wyglądało spektakularnie :wink:

Skoro mówisz że powinna dać radę ta polerka to dokupię kpl. Manzerny i zaczynamy :ad:

Tylko teraz tak :decayed: żeby się nie zajeździć i nie spędzić całego urlopu w garażu mam kupić gradacje 500 > 2500 > 3000 czy 4000 ? a może jakieś jeszcze inne zestawienie?

Wiem że ty masz jeszcze 2000 - zawsze lecisz 4 gradacjami czy dobierasz do stanu/twardości lakieru ?

A może po prostu zakupić taki gotowy zestaw MENZERNA Zestaw FG500 IP2000 SF4000 + Gąbki Polerskie - Detailer.pl - Kosmetyki Samochodowe i nie bawić się w wielkości padów bo się robi spora suma z tymi BP tylko pytanie czy do tej polerki podejdą te pady czy i tak będę musiał kombinować.

Pasty z 3 padami flexi plus futro i ogarniesz cale auto.

Poprawcie jak się mylę.

500 plus futro

2500 plus pad - jaki kolor/twardość?

3000 lub 4000 - i też jaki kolor/twardość?

Czy może tak:

500 futro

500 twardy pad

2500 średniej twardości pad

3000? 4000? miękki pad

Opublikowano

500-futro

500-bialy pad flexi

2500-pomaranczowy

4000-zolty

Opublikowano

kilka fotek skromnych efektów walki z B5 :) jutro jeszcze kilka dobrych godzin i kolejne fotki, myślę, że lepiej będzie jak wrzucę link do albumu na Picassa bo za dużo fotek będzie i nie chcę tu syfu robić w temacie

2d73fb08e011de72.jpg4e7892969cb2224a.jpg

04cd2f1d714c7777.jpg

72305306fcdf927f.jpg

9a7f216b9fe9acb6.jpg

b798b3cc81f0bb7c.jpg

35eddb8cf7bbc1aa.jpg

6518cca5c82544de.jpg

dfca4b23fa0053e2.jpg

892485f46c1a8f7e.jpg

Opublikowano

Jak patrzę na te wasze poczynania to bym chętnie się wybrał na małą korektę do mistrzów:wink:

---------- Post dopisany at 21:10 ---------- Poprzedni post napisany at 21:08 ----------

A powiedzcie czego najlepiej użyć do polerowania chodzi mi o materiał? Jakieś szmatki są specjalne czy coś podobnego?

Opublikowano

c853c70a4eb7c80e.jpg

11bb2a7c71f5ddfe.jpg

b6212ffe39596e40.jpg

441e27516f3acad0.jpg

999b817b16d47f38.jpg

---------- Post dopisany at 21:16 ---------- Poprzedni post napisany at 21:13 ----------

Wladi, potrzeba całego arsenału :) pady, fibry, maszyny, lampy + kosmetyki i duuużo czasu i chęci, mi samo przygotowanie do polerki zajęło ponad 3 godziny, dzisiaj zrobiłem porządnie maskę, pół dachu, słupki, pół błotnika, klamki i powierzchnie pod lusterkami gdzie maszyna nie dochodzi, już padam na pysk :) ale efekty cieszą oko

Opublikowano

No widzę właśnie że to maksymalny wysiłek i dużo chęci. Ja narazie ograniczam się do polerki ręcznej dostałem od Dominika "saBesto" i co jakiś czas sobie autko przelecę ale powiedz co używać do tej polerki jakich szmatek tak żeby dobrze zetrzeć wyschniętą pastę?

Opublikowano

nie używa się szmatek i nie pozwala się paście zaschnąć to po pierwsze, są mikrofibry do polerowania zaaplikowanej padem pasty, nakładasz padem pastę, polerujesz do wymaganego efektu (ręcznie mało co zrobisz) potem czyścisz mikrofibrą i IPA żeby swirli nie było, ale to uj nie robota

Opublikowano
No widzę właśnie że to maksymalny wysiłek i dużo chęci. Ja narazie ograniczam się do polerki ręcznej dostałem od Dominika "saBesto" i co jakiś czas sobie autko przelecę ale powiedz co używać do tej polerki jakich szmatek tak żeby dobrze zetrzeć wyschniętą pastę?

EUROW SHAG WEAVE MICROFIBRE TOWEL - REWELACYJNA I POPULARNA MIKROFIBRA - ShowCarShine - Detailing Shop

jedne z najdelikatniejszych w tej kategorii cenowej:wink:

Opublikowano

No ok ale na większości past jest napisane że po wyschnięciu pasty wyciera się pozostałość więc jak się już wypoleruje to chyba i tak trochę nalotu zostanie? A co to ta IPA bo czytam ciągle o tym i nie jarzę:grin:

Opublikowano

dobrze jest napisane :) IPA to alkohol który mieszasz z wodą destylowaną i zmywasz resztki pasty i usuwasz wszystkie tłuszcze zawarte w paście, to takie coś do inspekcji po polerowaniu

Opublikowano
No ok ale jak tą ścierką zacznę polerować to nie będzie łapała brudu? Bo ja to zawsze szmatami poleruję i muszę bardzo często zmieniać na nowe bo łapią pozostałości pasty i potem rozmazują:whistling:
Opublikowano

jak wypolerujesz to już nie powinno nalotu zostać, ipa to isopropyl alcohol do przetarcia po różnych etapach, czy pasta lub wosk nie zostawił wypełniacza

IPA - ISOPROPYL ALCOHOL 750ML + BUTELKA Z ATOMIZEREM - ShowCarShine - Detailing Shop

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...