Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL A4] Spalanie, osiągi, ile km na baku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

B6 1.9 AVF multitronic +czips

trasa 400km po zwykłych drogach ze średnim pałowaniem - 7,5L/100

trasa 400km po zwykłych drogach, spokojna jazda ale nie emeryt -6.0L/100

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 622,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Kubson, 51,3L to jest możliwie największa wartość wyświetlana przez FISa. Czasem jak się zatrzymam, to takową mi wyświetli zanim zaczai że stoje a nie jade :) Powiedz, Tobie taka wartość przy przyspieszaniu wyskoczyla rzeczywiscie?

Mój ADR po mieście 9.0 zimową porą. Na trasie 7,0 możliwe jak najbardziej do wykonania przy jezdzie z umiarem oczywiscie. Przed zmianą termostatu spalanie bylo wyzsze min. 2/3L / 100.

Co do zmartwień kolegów z dieslami odnośnie spalania na krótkich dystansach w mieście.. Mam drugie auto, scenica 1.9 DCI 2005. Na dystansach 3-5km zimą spalnie 11,8-12,5 latem 7,7. Trudno mi bylo uwierzyc, ze diesel potrafi tyle łyknąć!

Jeśli ktoś wie, ze będzie jezdził głównie po mieście, to radzę celować w samochód najlepiej benzynowy koniecznie z wtryskiem bezpośrednim, gdyż w przypadku takiego wtrysku, mieszanka pal-pow nie jest wzbogacana przy niskich temperaturach ( nie ma tzw. ssania ).

Opublikowano

no bawiłem sie w zakretach bo zimno było i takie wyskoczyło po jakims czasie :tongue4:[br]Dopisany: 21 Luty 2011, 20:06_________________________________________________A to dziwne bo czasem na chwilowym spalaniu przy ostrym przyspieszaniu i ponad 60L pokazywał.

Opublikowano

70/30 - trasa/miasto - 10.44

Opublikowano

kubson, mam przedlifta, a te liczniki się troszku różniły to moze inaczej jest... :) w nowych VW ponad 50L chwilowego wyswietlają się kreseczki ;p

Opublikowano

dobry wynik jak na 2.0T w Q :good:,chociaz te 211-konne potrafia chyba jeszcze wiecej oszczedzac .

Opublikowano

dobry wynik jak na 2.0T w Q :good:,chociaz te 211-konne potrafia chyba jeszcze wiecej oszczedzac .

moje 230 też pewnie bardziej potrafią :wink4:

ale byłem spóźniony, a zakopiankę okupowała w-wa jadąca/wracająca z ferii, która nijak nie mogła pojąć, że jeśli ktoś cie doszedł to chciałby zostać przepuszczony i odjechać w siną dal, tylko usiłowała udowadniać, że jest szybka choć w efekcie ma to miejsce jedynie na prostych :gwizdanie:

miszczowie 1/4 zapewne :decayed:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ostatnio temperatura była sporo powyżej zera i wychodzi na to że mój AEB zdecydowanie woli jak jest mu ciepło. Przejechane 560km właściwie samo miasto, bo wycieczka do Czech to było 95km stania w korkach, prawie 3h jazdy, powrót nieco lepiej "tylko" 2h... zalany pod sam korek 53,5L wychodzi nieco ponad 9,5L :naughty:

Opublikowano

A wasze AJM-y? Ja ostatnio zrobiłem 900km prawie na baku-jazda różna więcej trasy. A teraa widzę, żę 800 zrobię i mi sie żyd zaświeci. Chyba przez koła większe bo jezdzę tak samo :gwizdanie:

Opublikowano

Pełny bak do rezerwy, cykl w mieście, paliwo PB98,butowany=470km....

A u mnie kolego w AEB na PB95 530km przejedzie do rezerwy :)

ale bez zbytniego butowania i trasa 12 km w jedną stronę, 12 km w drugą (dom-praca-dom) głównie drogi boczne bez korka ale zdarzy się czasem miasto :)

nie ma sensu tankować PB98, to nic silnikowi nie pomoże, chyba, że masz tam więcej KM :)

Opublikowano

Ostatnio jak mrozy puściły za 50 zł, czyli ok 10l robię 170km

Opublikowano

ja za 50 jak 100 km zrobie to podskakuje z radosci :) :) :). Ale weryfikowalem to z realistami i prawdomowcami i mamy tak samo (wylaczam bajkopisarzy :) :) )

Opublikowano

no na 9l 100km to troche duze spalanie , ale zalezy jak sie jezdzi i gdzie sie jezdzi...

Znajomy ostatnio zalal 21l i zrobil 52km :decayed: , ale to EVO X :naughty:

Opublikowano

Mój ADR pali 9,0L po mieście w zimie, brzy takiej emeryckiej jeździe. Po za miastem, na trasie 7,5L. No ale Jak założyłem sobie trapery i miałem przez to cięższą nogę to w zimie mi spalił 12L :kwasny:

Opublikowano

To ja sie dorzuce Bo wlasnie wrocilem z malej trasy przelot 330km temp na zew 11' fis twierdzi 6,4 trasa średnia prędkość na tym dystansie 110kmh autko w tipie z włączona funkcja sport laczki 235/45 17 obciążenie auta 3 osoby plus kilka gratow z tylu 80% trasy na tempomacie

Ciekawi mnie czy jak mu wreszcie kiedys zapodam virusa to spalanie się zmieni?

Opublikowano

na baku 800-900 km w zależności od trasy, średnie spalanie 7,5-8,5 ale 6 a nawet 5,5 tez jest możliwe :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mi wychodzi około 11l i około 500km na zbiorniku. Jakby ktoś chciał sobie poczytać dokładnie ile w każdym miesiącu pali to zapraszam na:

http://www.motostat.pl/vehicle-stats/20288

Opublikowano

no i wreszcie ktos podaje cos rzeczywistego. A juz myslalem, ze twoj silnik pali 5,8-6,7 :) :) :).

Opublikowano

ostatnio 5,25 ale zwyczajowo 5.75-6*

*na każde 50 km :bag:

Opublikowano

880km na pelnym baku 62L w miescie, mam ciezka noge :gwizdanie: