marewel Opublikowano 4 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 Juz niedlugo powiem wam ile pali 1.8T,ale juz widze ze sporo wiecej niz moje stare 1.6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mA4ciek Opublikowano 4 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 ADR 1,8 na 64l zrobił 750km, 70% trasa miejscami 150km/h, reszta po mieście delikatnie. Spalanie średnio wychodzi jakieś 8,5l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milo222 Opublikowano 4 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 BFB 1.8T 163 kucyki na trasie jak jedzie żona 8 L jak wsiadam ja na trasie to już 9 ale miasto to porażka 11-12 przy oszczędnej jeździe ale wrażenia na światałach - NIEZAPOMNIANE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tropico Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 Warszawa <-> Szczecin 8,9l ( cała trasa) a odcinek Warszawa - Koło 6,9l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flyer Opublikowano 7 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 tropico: jakie predkosci i jaki styl jazdy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spanky Opublikowano 7 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 ciągle ~7l/100 km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flyer Opublikowano 7 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 Mi ciagle wychodzi ~8,5 na trasie przy jezdzie 140-180. Jesli to jest to stala predkosc bez specjalnego wyprzedzania to spadnie do 7,5. Miasto w maksymalnym korku do 13-15, normalnie 9-10 . Wszystkie pomiary z wlaczona klima. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
longinus Opublikowano 7 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 No to chyba faktycznie latasz ... U mnie max 11,3 - miasto korek średnio ok 7 - miasto/trasa 50/50 min 4,9 - trasa, noc, sam za kolegą, 90-100km/h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MorgothV8 Opublikowano 7 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 4,9 na FIS-ie chwilowe, czy 4,9 średnia z trasy ? jak to obliczyłeś, bo generalnie to nie wierzę w 4,9 w 2.5 TDI PS: u mnie przy stałej 70 km/h na czwórce pokazuje 7.9 l / 100 km i co z tego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tropico Opublikowano 7 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 tropico: jakie predkosci i jaki styl jazdy? już piszę: do Koła spokojnie bo remonty dróg czym samym na drodze wiele pułapek na moje spojlery , dalej autostrada aż do Nowego Tomyśla ( na autostradzie też bez jakiś szaleństw 160-180 km), i od Nowego Tomyśla to w miarę szybko było bo był pojedynek aż do Skierzyny z nowym Sebringiem... ogólnie FIS wyświetlił mi średnią prędkość 99 km/h na trasie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pre_pl Opublikowano 7 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 u mnie po przejechaniu 6.455 km wychodzi średnie 6,64l/100km (miasto + trasy), ale większość to Trójmiasto (95%) :th: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fifer Opublikowano 8 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2007 Ja wczoraj zrobiłem trasę Wawa - GD- Wawa, tankowałem w powrotnej drodze w Ostródzie 710 km(rezerwa jeszcze się nie świeciła, ale było blisko) z czego 250 po mieście i zatankowałem 54l Jazda raczej dynamiczna do GD 3.40h, powrót 4.20h Miasto nie wiem , nie miałem okazji wyjeździć całego baku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spanky Opublikowano 8 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2007 Miasto w maksymalnym korku do 13-15 .. a mowia ze dizle sa oszczedne .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flyer Opublikowano 8 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2007 13-15 to wskazania FISa od momentu wyjechania z mineralnej w kierunku trasy siekierkowskiej, jak juz wjechalem na trase i korek zniknal - spalanie spadlo momentalnie do 10,5 4,9 na FIS-ie chwilowe, czy 4,9 średnia z trasy ? jak to obliczyłeś, bo generalnie to nie wierzę w 4,9 w 2.5 TDI Jest mozliwe, ale to juz totalny hardcore. Przy jezdzie 90-100 spalanie jest bardzo male. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vetto Opublikowano 8 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2007 P.S. Powinno tutaj paść inne pytanie, czemu u Ciebie pod maską nie siedzi jeszcze turbinka od 130PD i stado dodatkowych mułów :mrgreen: wszystko w swoim czasie ;-) ... ale co by uchylic troszke tajemnicy ... pewne kroki zostaly juz podjete ... :twisted: daj nam znac jakie beda wyniki po zmianie turbinki z 131KM BO JESTEM BARDZO CIEKAWY pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
schiller Opublikowano 8 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2007 a mowia ze dizle sa oszczedne .... mit... jezdzilem kiedys V10 TDI i 18 to byla norma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flyer Opublikowano 9 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 A ile ma palic 5.0 V10 ? Litosci, przeciez nie tyle co 1.9. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lexpar Opublikowano 13 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2007 Przy spokojnej jeździe (ok. 100 km/h) robię na zbiorniku ok 1100 km. Ale to trudno nazwać jazdą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marewel Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 22l-225km miasto max 20km,reszta w trasie totalnie nie oszczedna za czasto gaz w podlodze Wiec 1.8T niezle potrafi zassac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MorgothV8 Opublikowano 18 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 Start z zimnego silnika, reset FIS-a, blokada 2-giego biegu, bardzo dynamiczna jazda po zatłoczonym mieście (około 4 km) --> 32.5 l / 100 km (w/g FIS-a) Potem postój 2-3 h i powrót dłuższą trasą (razem około 11 km) tyle że silnik juz po postoju bardzo szybko sie nagrzał, jazda bardzo dynamiczna też na blokadzie 2-giego biegu --> średnia z całego wypadu: 26.9 l / 100 km. Gdy silnik już ciepły to pomimo że bardzo go cisęłem średnia cały czas spadała, ciekawe na ilu by sie zatrzymała dla blokady 2 w mieście..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi